Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Schippersvrouw bij Delfzijl overboord en overleden

DELFZIJL [update]

De schippersvrouw van het binnenvaartschip Ancora is donderdagmiddag 5 april bij Delfzijl overboord geslagen. Anderhalf uur nadat ze door haar man was vermist, werd ze gevonden en uit het ijskoude water gehaald. Haar overlijden werd later door de politie bevestigd.

Ruim een kilometer voor de havenmond van Delfzijl was de vrouw nog aan boord gezien. Volgens de Kustwacht alarmeerde de schipper rond 16:00 uur de havenautoriteiten, waarna een massale zoek- en reddingsactie werd opgestart. De Kustwacht riep daarbij de hulp in van de KNRM station Eemshaven en de politie.

Bij de zoekactie werd behalve een viertal boten ook een vliegtuig en een Search And Rescue helikopter van de Kustwacht ingezet. Rond 17:30 uur werd de vrouw gevonden nabij het baggerschip Amazone, ze verkeerde in levensgevaar en overleed onderweg naar de drijvende steiger van Delfzijl. De politie stelde na onderzoek vast dat er geen sprake was van misdrijf of ongeval. (DvdM)

Reacties (8)
 • A. Elzinga

  Heel veel sterkte voor de nabestaanden.

 • Anneke ter Steeg

  Hier zijn geen woorden voor…
  Heel veel sterkte voor Jan, hun dochters en iedereen om hun heen…

 • W. van der Molen

  Wat bizar….heel veel sterkte met dit vreselijke verlies

 • C. Heijns

  Heel veel sterkte en kracht toegewenst voor de na bestaanden

 • LJ van Halst

  Sterkte.

 • JJ Steenstra

  Sterkte met het triest verlies.

 • Christian Hilger

  Verschrikkelijk veel sterkte

 • Triest!

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook