Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Banken onder vuur in Beluga-proces

BREMEN

De banken liggen momenteel onder vuur in de rechtszaak tegen voormalig reder Niels Stolberg van de failliete rederij Beluga. De verschillende banken die de kredieten verstrekten zouden onvoldoende hebben gecontroleerd of tegenover de kredieten wel door Volharding Shipyards geleverde diensten zouden staan.

Zo kon het gebeuren dat per gebouwd schip circa zeven miljoen terugvloeide naar een van de privé-ondernemingen van Stolberg. Het zou in totaal gaan om 16 schepen en een totaalbedrag van circa 93 miljoen. Met het grootste deel van het geld zou Stolberg financiële gaten hebben gestopt. Volgens de officier van justitie is nog 6,75 miljoen niet getraceerd. De verdenking is dat Stolberg dit privé gebruikt zou hebben. Een vroegere procuratiehouder heeft getuigd dat Stolberg wel eens geld opnam voor privé.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook