Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Bokken zetten mbs Willem overeind

HOOFDPLAAT

Met twee drijvende bokken, de Cormorant en de HEBO-Lift 8, is bergingsbedrijf Multraship er in de nacht van 2 op 3 april in geslaagd het gekapseisde motorbeunschip Willem te kantelen.

1 / 1
Bokken zetten mbs Willem overeind

Bokken zetten mbs Willem overeind

Volgens directeur Leendert Muller van Multraship was het een voorspoedige operatie, die om 3 uur ’s nachts begon en 3 kwartier later succes had. Het schip werd in de loop van de dag leeggepompt en naar scheepswerf De Schroef in Sluiskil gesleept.

Mbs Willem, eigendom van zandhandel Faasse uit Goes, maakte maandag 30 maart water en viel op een kant in het vaarwater voor Hoofdplaat op de Westerschelde. De beide opvarenden konden bijtijds overstappen op de zeegaande zandzuiger Interballast 1. De berging liep vertraging op vanwege het slechte weer en het wachten op een tweede bok uit Rotterdam. (DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook