Grote brand op schip in Botlek

Aan boord van de pijpenlegger Lorelay in de Rotterdamse Botlek heeft in de nacht van maandag op dinsdag een grote brand gewoed. De brand ontstond vermoedelijk in een schakelkast op een tussendek.

De 100-koppige bemanning van het 182-meter lange schip op tijd verlaten, niemand raakte gewond. Het schip uit 1974 lag bij scheepswerf Keppel-Verolme, ’s middags waren er laswerkzaamheden aan boord. Rond half twaalf ’s nachts kreeg het Havenbedrijf melding van de brand, de brandweer rukte met groot materieel uit. De RPA13 leverde bluswater. De brand woedde in een schakelruimte benedendeks, waardoor het lastig was de brand te lokaliseren. Even na één uur ’s nachts meldde de brandweer dat het vuur onder controle was, maar omdat er nog rook uit het schip kwam, werd pas om 3.00 uur het sein brandmeester gegeven.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Grote brand op schip in Botlek | Schuttevaer.nl

Grote brand op schip in Botlek

Aan boord van de pijpenlegger Lorelay in de Rotterdamse Botlek heeft in de nacht van maandag op dinsdag een grote brand gewoed. De brand ontstond vermoedelijk in een schakelkast op een tussendek.

De 100-koppige bemanning van het 182-meter lange schip op tijd verlaten, niemand raakte gewond. Het schip uit 1974 lag bij scheepswerf Keppel-Verolme, ’s middags waren er laswerkzaamheden aan boord. Rond half twaalf ’s nachts kreeg het Havenbedrijf melding van de brand, de brandweer rukte met groot materieel uit. De RPA13 leverde bluswater. De brand woedde in een schakelruimte benedendeks, waardoor het lastig was de brand te lokaliseren. Even na één uur ’s nachts meldde de brandweer dat het vuur onder controle was, maar omdat er nog rook uit het schip kwam, werd pas om 3.00 uur het sein brandmeester gegeven.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer