‘Overlevingsregeling is NMa-proof’

Niet de vrachtprijs omhoog, maar de kosten omlaag. Met deze insteek is het Crisisberaad Binnenvaart er honderd procent van overtuigd dat de Nederlandse Mededingingautoriteit (NMa) maandag akkoord gaat met de uiteindelijke versie van de oplegregeling voor de binnenvaart.

‘Overlevingsregeling is NMa-proof'

De oplegregeling heet vanaf nu dan ook officieel Crisisplan Binnenvaart, met als ondertitel ‘Kostenefficiënt door de economische crisis’. Het Crisisberaad typeert het plan zelf ook wel als een ‘Overlevingsregeling’.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (28)

  • Allereerst wil ik reageren op de schrijver hier onder, die ondertekent met: Schipper. Ik zou dit willen veranderen in : Ongefundeerde anonieme oproerkraaier.
    Wat het plan van het Crisisberaad Binnenvaart betreft, heb ik twee opmerkingen.
    1. Wat ik uit de markt hoor is dat er amper schepen stil liggen en het water dun wordt gevaren. En dat horende vraag ik me af waarom er moet worden opgelegd.
    2. Als je 12% van de vlootcapaciteit oplegt, wat doe je dan met de nieuwe schepen die elke twee weken worden gepresenteerd als nieuwkomers in de markt. Die verstoren het percentage van 12%. Hoe ga je dat oplossen?
    Tot slot nog een opmerking aan de onderstaande schrijver ‘schipper’. Zou het niet kunnen zijn dat bevrachters in de crisismarkt bij het vernieuwen van hun contracten met de verladers over elkaar heen zijn gevallen om toch maar de vracht te krijgen? En dat de een het nog voor een kwartje lager kon dan zijn concurrent? Deze (wurg-)contracten worden nog toegepast terwijl er weer voldoende weggevaren kan worden. Vraag is alleen wanneer schippers die lage tarieven gaan weigeren, zodat bevrachters weer terug moeten naar de verladers. Net als in de tijd toen het crisis werd, de verladers naar de bevrachters stapten om de ‘dure’ contracten open te breken.
    Dus schippers eerst massaal de te lage tarieven afwijzen, zodat de bevrachters legitiem weer terug kunnen naar de verladers en uiteindelijk iedereen weer tevreden is. Het kan, maar dan moet je wel samenwerken.

    Geplaatst door: Roelof Kingma op
  • Waarom gaat de MNA
    geen onderzoek doen bij de bevrachters waar zoveel geld blijft hangen of zijn ze bang voor de warheid die wij allang zeggen krijgen zeker smeergeld betaald van de bevrachters

    Geplaatst door: schipper op
  • Paul,allereerst respect dat het je nog steeds lukt om met een nieuw schip je rente en een deel van je aflossing te betalen.Als ik alle berichten zo lees ben je een van de weinigen.Zal wel komen omdat er een gezonde basis was,in tegenstelling tot vele anderen.Ik vraag me alleen wel af waarop je baseert dat het niet helpt om de markt zijn werk te laten doen.
    Is dat dan geprobeerd?Volgens mij is juist alles in het werk gesteld om echte marktwerking te verhinderen en door al die kunstgrepen zakken de prijzen steeds verder weg.
    Ik snap heus wel dat de bonden een NMA-proof sausje over de plannen willen gooien.Het blijkt dus maar weer dat je onderzoeken kunt sturen in de door de opdrachtgever gewenste richting.Ik ben ervan overtuigt dat als de NMA een andere universiteit een tegen-onderzoek zou laten doen,er een heel andere uitkomst zou zijn en dat is dan gelijk de reden dat ik dergelijke onderzoeken weggegooid geld vind,zoals het hele plan trouwens.

    Geplaatst door: Henk Eerkes op
  • Misschien is het dan een optie om een groot aantal schepen (die toch in China gebouwd zijn) weer op een ponton te zetten en terug te brengen naar China voor de vernieuwing van de Chineese vloot. Een Nederlands bevrachtingskantoor er naar toe en wij zijn van de overcapaciteit af. Misschien nog een bedrijfje voor personeelszaken en het is helemaal geregeld. Zelf varen kan ook met de Rhein”zeeboten” van tegenwoordig. Geen oplegregeling, geen vaste tarieven gewoon afvoeren naar het land van herkomst.

    Geplaatst door: een bezorgde schipper op
  • En toen was er crisis, al die schepen hadden minder te verdelen en nog tegen fluttarieven ook.
    Maar we hebben een mooie nieuwe moderne vloot die nog steeds groeit en groeit.
    Dat gaat niet goed, daar komen problemen van.
    Die schepen moeten geholpen worden!
    Als schippers niets meer verdienen moet er iets gedaan worden om dat te veranderen.
    Om daar iets voor te verzinnen komt er twee en een halve ton geld zomaar in de schoot geworpen!!!
    En het enige dat er bereikt is is dat het geld nu al op is en dat er harder gevaren moet worden tegen dezelfde fluttarieven door een minder aantal schepen die hun collega’s mogen onderhouden die wel mogen slapen.
    Maar al met al mag er toch niets meer verdiend worden want dat is niet eerlijk volgens de nma.
    Het zal wel aan mij liggen maar ik zie hier toch echt geen verbetering voor de binnenvaart in.
    Ik hoop toch zo dat dit een 1 april grap is…

    Geplaatst door: Anja op
  • Crisisberaad of hoe dat ook mag heten. Hou alstublieft op Als jullie hiermee doorgaan sleept u ons ook mee naar een faillissement. Ik kan nu mijn rekeningen nog betalen maar nog een fikse rekening voor een oplegregeling kan hier echt niet bij. Laat de banken het zelf maar oplossen die hebben echt een probleem.En die spannen julie nu voor het karretje.Het is voor ons als binnenvaart niet te hopen dat jullie dit niet door hebben.

    Geplaatst door: Varensman op
  • Het is niet te hopen dat dit door gaat Zo blijven we nog jaren voor slechte prijzen varen. En de goede ondernemers betalen de rekening Laat de banken hun verlies nemen dan herstelt de markt vanzelf.

    Geplaatst door: schipper op
  • Lekker door drammen bonden.Zijn jullie er nog niet achter dat je zo geen enkel lid meer over houd Dat hier geen enkel draagvlak voor is in de binnenvaart, speelt bij jullie blijkbaar geen enkele rol.Behalve diegene natuurlijk die hier een uitkering uit wil en dat zijn de banken van die desbetreffende zwaarste gevallen.Dus wie zijn belang dienen jullie hiermee die van uw leden of die van de banken.

    Geplaatst door: binnenvaartondernemer op
  • Juist Paul,eindelijk een verstandige reactie.
    Bedankt.

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • Jullie denken allemaal niet helemaal door volgens mij. Ten eerste de mensen die hier aan werken zijn niet helemaal gestoord hoor als hun het niet zo betitelen en opschrijven word het nooit wat.Als ze het plan anders opschrijven krijgen ze geen goedkeuring door het verhaal zo op te stellen gaan ze sneller akkoord kunnen jullie het tot zover begrijpen.Dus ze weten echt wel dat de vrachtprijzen hierdoor aantrekken. Ten tweede vinden we met ze,n allen dat er wat moet gebeuren omdat je voor de tarieven op de vrije markt van 2009 en NU niet kan varen NIEMAND naar mijn mening. Nu komen ze met een plan om 12% procent van de vrije markt stil te leggen volgens mijn gewoon een goed idee en vooral als banken hieraan mee betalen ik weet niet of jullie een ander beter plan hebben? De markt ze,n werk laten doen dat blijkt niet te werken dat zien we, dat hier mensen voor opperen begrijp ik maar het gebeurt niet kijk maar om je heen er gaan er een paar failliet en daarmee uit we kunnen natuurlijk met ze,n allen de kop in het zand(of water) steken en denken dat de buurman eerder gaat als ons zelf maar naar een paar jaar zijn we met ze,n allen een heel eind achteruit gegaan met onze vroegere gezonde bedrijven. Misschien kunnen we met ze,n allen hier ons voordeel mee doen of gaat het bij de onderste reactie,s allemaal zo goed. Probeer je schip maar te verkopen?????
    We moeten met ze,n allen maar eens goed nadenken wat we willen bereiken een stilligregeling of het EUBO verhaal is heel zo gek nog niet een 0,10 cent per dag ja, dit is een hele magere vergoeding maar daar kunnen we het nog over hebben als er een goedkeuring is voor dit plan.
    Het elkaar afzeiken over een auto van 80.000,- euro en makelaar spelen en alle andere uitspraken slaan nergens op, over hoeveel mensen praten we dan het lijkt net of iedereen een Porsche 2 casco,s en 3 keer biefstuk per dag eet maar ik ken geen collega,s die dit hebben sorry?
    Denk met ze,n allen even na en loop elkaar niet zo af te zeiken. Groeten van een schipper met een nieuwe 110 meter zonder staatgarantie en een auto van 20.000,- euro met soms in het weekend een biefstukje zolang dit nog kan maar toch met moeite ze,n rente opvaart en lees goed een gedeelte van ze,n aflossing, niet genoeg dus lekker gezond he!!!!

    Geplaatst door: Paul op
  • Ik vind het heel bijzonder dat de regeling zoals bedacht door het CAB wordt betiteld als ‘NMa-proof en deze club als uitgangspunt neemt voor herstel van de Binnenvaart. Nergens in dit artikel lees ik dat de Binnenvaart als uitgangspunt wordt gekozen vanuit de optie ‘overlevings-proof’.
    Er wordt nu een deel van de berekening getoond van de Erasmus Universiteit, maar ik zou liever, voor de juiste interpretatie, de hele berekening willen zien, al is het alleen maar om te beoordelen of de uitgangspunten van de berekening juist zijn geformuleerd door het CAB.
    De prijzen stijgen niet als het uit de markt halen wordt beperkt tot maximaal 12%. Betekent dit dat als er een nieuwe 110 meter in de markt wordt gezet, er aan de bestaande markt weer wat weg wordt gehaald om weer terug te komen op hetzelfde percentage? Hoe wordt het overschot beheerst als er niet wordt geschreven over beperking of zelfs stopzetting van nieuwe schepen?
    Ik heb nog wel een paar vragen, maar ik laat ook graag voor anderen ruimte voor kritische vragen.
    Zojuist las ik de pennenvruchten van Hans-Peter Duhr. Hierin staat dat o.a. dat de transportkosten voor E.O.N. minder dan 10% bedragen van de totale productiekosten, waarbij de spoorprijs de referentie is. Laat ik nu net een week geleden gehoord hebben dat de Betuwelijn goedkoper moet transporteren omdat de Binnenvaart zo goedkoop geworden is. En daar gaat de volgende subsidie in een bodemloze put.
    Succes beste schippers, heel veel daarvan!

    Geplaatst door: Roelof Kingma op
  • dit zijn uitspraken van een ,
    die niet uit het beroepsleven komt dat zie je zo .
    we moeten gewoon allemaal stil gaan liggen moet je zien wat er dan gebeurt dan kan je je eigen laten horen maar dat doen we niet
    mijn opa zij altijd

    een schipper moet wel een gestoorde gek zijn ,want gewone mensen gaan niet voor een paar centjes per dag 20 uur werken.

    Geplaatst door: ook een gestoorde schipper op
  • Guten Tag, sicher hat die Universität noch nicht die Entwicklung in Deutschland auf dem Energiesektor berücksichtigt.
    Im folgenden Verlauf sind einige der Aspekte vermerkt.

    Beispiel eins,
    Ein Schiff, Baujahr 1985, 2100 ts, also noch ein neues Schiff, hat ein (junger) Unternehmer im vorletzten Jahr für 2,2 Millionen gekauft, 200.000 Eigenkapital,auf 20 Jahre finanziert, also erst 10% getilgt. Damals hat man gesagt, gesund finanziert.
    Heute hat der Mann bei 5% Zinsen für seine 1,8 Millionen immer noch 90.000 € Zinsen im Jahr zu zahlen, er muß neben seiner Frau noch einen Matrosen haben, er muß sicher 40.000 Euro Versicherung zahlen.
    Wenn er sein Schiff heute verkaufen will, muß es für 1,2 Millionen anbieten, damit jemand schauen kommt und für 1,1 verhandeln, wenn er verkaufen will.
    Geht aber nicht, weil die Bank will ja noch 1,8 Millionen.
    Deshalb sagt die Bank, fahr weiter und garantiert ihm seine Bunkerrechnung, damit er überhaupt fahren kann.
    Aber sein Schiff ist zu wertvoll, als dass es verschrottet werden soll.

    Beispiel 2
    Ein Mann hat ein Schiff, 105 mal 9,50, Baujahr 1975, in den 80 Jahren verlängert, 2000 Tonnen, erster Motor, erster Boden, Marktwert in 2008 eine Million, noch mit 600 000 belastet.
    Dieses Schiff bringt heute am Markt noch 400.000 €. Wer mehr glaubt, der soll es doch versuchen.
    Wenn diese Mann nun eine Sloopprämie bekommen würde über 600.000 Euro, dann wäre er wieder ein freier Mann.
    Was ist er denn morgen?? Wer gibt ihm Geld, um in den nächsten 5 Jahren einen neuen Boden und eine neue Maschine einzubauen.
    Niemand! In fünf Jahren hat er immer noch 600.000 Euro Schuld und sein Schiff ist noch 200.000 wert. Dann ist er kein freier Mann mehr.
    Dieser Mann und alle, die ein schlechteres Schiff haben, sollen das Angebot bekommen, ihr Schiff zun sloopen für 300?????? Euro die Tonne.

    Wie bei der letzten Aktion mit einem Tenderverfahren.

    Weil es sicher kaum einer noch kennt.

    Man macht den Antrag zum sloopen und nennt einen Wert zwischen 50% und 150% der Prämie (300 je Ladetonne). Bei der letzten Aktion waren es zwischen 70 und 120 %.
    Die EU stellt einen Betrag von einer Milliarde bereit, alle Länder zusammen nach dem Anteil der Flotte.
    An einem bestimmten Stichtag (31.12.2010) wird der Topf geschlossen.
    Nun bekommt zuerst der seine Zusage, der mit 50 % angemeldet hat, dann die mit 51% und so weiter bis das Geld alle ist.
    Weil niemand weiß, wieviele sich anmelden, wird jeder der dabei sein will, sich so günstig anmelden wie er denkt, dass es sein muß, um seinen Abwrackbescheid zu bekommen.
    Auf diese Weise wird niemand für ein altes altes Schiff viel Geld bekommen und die Leute die denken, sie könnten mit ihrem Schiff noch lange fahren, melden mit soviel an, dass sie entweder viel Geld bekommen oder aber weiterfahren müssen, weil sie zu viel gefragt haben.
    Wenn das Gewerbe diese Milliarde von der EU verlangen wird, gleichzeitig versichert, dass die verbliebenen, also die neuen, die die Krise verursacht haben, die danach gutes Geld verdienen, die Hälfte der Milliarde in den nächsten 10 Jahren zurück zahlen, wenn wir es so machen, dann bekommen wir auch die Milliarde.

    Wenn wir nicht sloopen, dann muß es besser werden.

    Warum sollte es besser werden?
    Warum sollten die Frachten steigen?
    Weil mehr Mengen kommen?
    Woher denn???

    Gestern kam im Deutschen Fernsehen eine wichtige Zahl.
    16% der elektrischen Energie werden in Deutschland schon aus regenerativer Energie erzeugt, also Wind, Wasser, Photovoltaik und Biogas. Im letzten Jahr waren es erst 12% In Besch kann man es sehen. Die beiden großen Hallen bei CSL in Besch/Mosel, etwas unterhalb Kran Hippert, sind mit Photozellen belegt worden 7200 qm. Der Aldimarkt und der Tacco Markt in Völklingen wurden im Dezember mit Photovoltaik belegt.
    Jedes Gebäude das günstig in Südrichtung steht, wird bald belegt sein mit Photozellen.
    Ein Riesenmarkt und Deutschland wird dabei Weltmarktführer sein.
    Firmen die bei uns solche Flächen anmieten um sie mit Photovoltaik zu nutzen, garantieren einen jährlichen Kapitalrückfluß von 12 bis 14 %.
    Es gibt ein Gesetz in Deutschland über die regenerativen Energien, die Stromversorger müßen diesen Strom aufkaufen und mit 50 Cent das KW vergüten. Die Differenz zum Marktpreis von 22 Cent wird vom Deutschen Staat für die nächsten 15 Jahr vergütet, in diesem Jahr sind es fast 20 Milliarden, die der Staat hierfür ausgibt.
    In der Nordsee werden Off Shore Windparks gebaut von unvorstellbaren Leistungen Vor Schottland baut der Stromversorger EON ein Unterwasserkraftwerk, weil dort besonders große Strömungen sind.
    Jeder größere Bauer baut sich seine eigene Biogasanlage, mit der er seinen eigenen Hof versorgen kann mit Strom und Wärme.
    In Hamburg werden massenweise Dieselaggregate in die Kellerräume gebaut. Ein Dieselaggregat mit einem VW Motor läuft einige Stunden in der Spitzenzeit, die Zeit mit dem größten Stromverbrauch. Der Strom fließt ins Netz und die Wärme geht in einen extrem isolierten Wassertank und damit wird das Mehrfamilienhaus den ganzen Tag geheizt.
    In der letzten Woche wurde in Berlin beschlossen, die Atomktaftwerke Biblis 1 und Neckarwestehim 1 weiter am Netz zu lassen.
    Von der Rot/Grünen Koalition (Schröder/Fischer) war damals beschlossen worden, stufenweise die Atomkraftwerke abzuschalten. Die beiden Biblis 1 und Neckarwestheim 1 sollten demnach zum Januar 2010 ausgeschaltet werden.
    Das hätte Kohlemengen für Heilbronn, Walheim und Stuttgart-Münster gebracht. Nun kommen diese Mengen erst mal nicht.

    E.ON voert dit jaar 1,5 tot 1,8 miljoen ton kolen aan voor de centrale in Krotzenburg aan de Main. Per ladingpartij of binnenkomend zeeschip gaat er een fax met voorwaarden uit. Aanbieders schrijven zich in voor het tonnage dat ze aankunnen en tegen de vracht die ze voor mogelijk houden. E.ON maakt zo uit alle aanbiedingen de voordeligste keus op de dagvrachtenmarkt.

    Dat de vracht naar Krotzenburg zich tot een soort basis- of indexprijs voor de hele Rijnvaartmarkt heeft ontwikkeld, is voor Stinsky nieuw. ‘Wij bemoeien ons niet zo heel erg met de markt, behalve waar het onszelf betreft.’ Natuurlijk is hij zich het erg lage niveau van de huidige vrachten bewust. ‘Maar in 2007 en 2008 heeft ook niemand ons gevraagd of de vrachten erg hoog waren.’

    Eéncijferig
    Hoe groot het aandeel van de transportkosten is in het totaal van de productiekosten is, kan E.ON’s transportcoördinator niet precies zeggen. ‘Ik denk hooguit een ééncijferig percentage’, zegt Stinsky. Aan de vraag of, wanneer en naar welk niveau de prijzen weer zullen stijgen, waagt hij zich niet. ‘Dat regelt de markt. Waarbij de spoorprijs het maximum bepaalt. Wordt het schip te duur, dan schakelen wij over.’

    Zur Information, bei einer Tonnenfrachtrate von 20,75 in 2006 wurde noch nicht overgeschaakelt naar de spoor.

    *
    ‘Wij gaan niet zeggen dat wij vier euro te weinig vinden’
    *
    Ontvanger Krotzenburg stuurt vijftien bevrachters de markt op

    Stinsky begrijpt dat schippers voor de actuele vrachten moeilijk kunnen varen. ‘Maar het is toch vrij simpel. Als wij van de tien tot vijftien benaderde rederijen en bevrachters prijzen van vier euro en minder krijgen aangeboden, gaan wij zeker niet zeggen, dat we dat te weinig vinden. Of dat wij vrijwillig meer gaan betalen’, verklaart Stinsky de positie van E.ON.

    Op de vraag naar maatschappelijke verantwoordelijkheid van een grote verlader, zegt Stinsky: ‘Wij oefenen geen druk uit op de rederijen en bevrachters. Als door de algemene crisis schippers failliet gaan, is dat zeker heel erg. Maar wij zijn verplicht economisch te werken.’
    Ich könnte noch viele Beispiele bringen.

    Und da glaubt noch ein niederländischer Binnenschiffer, die Mengen an Kohlen würden wieder kommen wie in 2007 oder 2008.
    Wir haben ein Wort für solche Leute. Traumtänzer. Kein schlechter Mensch, aber jemand, der seine Träume tanzt und die Welt geht an ihm vorbei.

    Und wenn die Mengen nicht kommen, was dann?????

    Bodemtarife.
    Die Politik in Holland hat gesagt, das gibt es nicht. Wir wollen auch keinen Bodentarif für ein Stück Butter, wir kaufen da wo es am billigsten ist.

    Zamenwerkingsverband.
    Am Anfang war die Fracht ARA Völklingen, zur Zeit nur für 85 meter Schiffe befahrbar, bei 6,50, dann bei 6,20, dann bei 6 Euro, nun bei 5,80 oder 5,70. Wo ist der Zamenwerkingsverband.
    Im Forum habe ich gelesen, ein 1500 Tonnen Schiff wäre heute ein kleines Schiff.
    Also hätten nur die kleinen, für die es angeblich ein tekort geben soll, zusammen halten sollen.
    Und so geht es weiter und jeden Tag wird der Verlust größer, im operativen Geschäft und in den stillen Reserven.

    Stillegeaktion.
    Ist kartellrechtlich auch verboten, es sei denn, jeder macht es für sich, so wie ich mit meinem MS Mosel und mit MS Silence.
    Das hilft den andern zwar noch wenig, aber mir hilft es.
    Ich verschleiße nicht mein Material nur um Geld zu wechseln.

    Und noch ein Tip aus meiner Jugend, wenn man sich in der Disco zu früh auf ein Mädchen festgelegt hat, war man nicht mehr frei, wenn eine bessere vorbei lief. Man lief manchmal zwar allein nach Hause, dafür hatte man aber oft Topfrauen.
    Übersetzt für die heutige Situation.
    Wer zu schnell eine schlechte Reise annimmt, ist nicht mehr frei für die bessere Reise. Bis man wieder leer und zurück ist, ist auch die beste Reise weg.
    Ob das immer aufgeht ist natürlich nicht immer sicher.
    Sicher ist aber, dass auf diese Art auch Kapazität aus dem Markt genommen wird und zwar gleichmäßig verteilt auf alle, wenn viele so denken würden und mitmachen. Was ist eine schlechte Reise.
    Jede die schlechter ist als die letzte.
    Was ist eine gute Reise.
    Jede die besser ist als die letzte.
    Es würde mich freuen, wenn jemand es etwas übersetzen täte, weil mein Programm für Übersetzungen ist zu ungenau.
    Mit den besten Grüßen

    Hans-Peter

    Geplaatst door: Hans-Peter Duhr op
  • leuk hoor kostenbesparend, ik denk dat we alles waarop we kunnen besparen al gedaan hebben.
    is onze omloopsnelheid verhogen dan niet concurrentie en mededinging verstorend.
    kom ik uit een ei ofzo of mis ik een paar hersencellen dat ik het niet begrijp

    Geplaatst door: frodo op
  • 1 aprilgrap zeker!
    men wil hellemaal geen herstel van de vrachtprijzen.

    Geplaatst door: piet op
  • mijnheer,mijnheer gaat dat volgens een beurtrol of een toer.
    waanzin

    Geplaatst door: suzy roschanski op
  • Nou,nou,geld op bijna een jaar bakkelijen;hier word je toch niet vrolijk van.Ik denk dat ook echt niemand hier aan mee doet!

    Geplaatst door: Herke Meijer,m.s.Fryslân op
  • Zijn er ook collega,s die lid van een bond zijn? en tevens voorstander zijn van zo,n regeling ?? Graag uw mening.

    Geplaatst door: Martin op
  • Als ik het dus goed begrijp is het nog niet genoeg dat onze inkomsten 40 tot 50% onderuit zijn.Straks mogen we ons voor dat geld dus ook nog drie slagen in de rondte varen!
    Welke idioot werkt aan zoiets mee??

    Geplaatst door: Gekke Henkie op
  • HA HA HA zo nen goeie hebben we nog niet gehad, waar halen ze het vandaag

    Geplaatst door: Sabrina de winter op
  • tja als je dit leest , is er weer veel toekomst voor de schipper, ga eerst even bellen met karlsruhe dat we nog 0,50 euro kunnen zakken met prijs , gaan zoveel reizen doen dit jaar! GEESTELIJK GESTOORD !!!!!!!!!!!

    Geplaatst door: agb op
  • dan laat je je opleggen uitkerinkie aanvragen en 2 jaar later moet je alles terugbetalen waarvan je mag niets verdienen krijgt een uitkering maar in werkelijkheid krijg je een hele dure lening die helemaal voor jezelf is ze moeten gewoon de vrachtprijzen verhogen en dan klimmen we er zelf wel uit

    Geplaatst door: gekke gerritje op
  • haha blijf lid van de bonden! Wat een geldverspilling. Gewoon wachten tot markt weer aantrekt. Evo is grote winnaar koste hun niks om te zeggen: Ik zeg het tegen de nma hoor! Hadden dat geld beter kunnen besteden voor goede ligplaatsen. Of de prijsafspraken bewijzen maar verder snapt die Wim van sluis het niet helemaal geloof ik

    Geplaatst door: ik op
  • Dus harder varen voor een klein prijsje ! En aan m,n bunkerbedrijf vragen of deze bereid is, om ons 50% korting te geven dus,geen kosten aan oplegregeling betalen,allemaal extra kosten .Leve de vrije markt ! Was het niet de Franse president die uit z,n mond liet vallen dat Mevr Smit-Kroes niet meer dan over 2 hersencellen beschikt! Was deze dame ook niet voor een gezonde Marktwerking???? Crisismaatregelen??Hopenlijk is dat inderdaad een grote grap!Dus schip van 3000, 315 euro!Prijsje voor een versleten duwbak!

    Geplaatst door: Martin op
  • Eigenlijk wil niemand betalen wordt geschreven.
    Gek hè, de meesten kunnen van de huidige vrachten niet alles meer betalen.
    Waar betaal je dan een oplegregeling van?
    Is dit de oplossing volgens de bonden?
    Oplegregeling betalen en geen meer inkomsten?
    Welke gek doet daar nu aan mee?

    Geplaatst door: Anton op
  • Voor nog minder gaan varen, wordt er nog niet genoeg verdiend aan de scheepvaart. Er zitten maar 24 uur in een dag. Hoe moet dan de omloopsnelheid nog verder omhoog? Als je bij aankomst niet geladen of gelost word ben je die tijd gewoon kwijt.Een koppelverband legt nu al 7000,00 tot 8000,00 € bij op een reis naar de Moezel bij Hoe hoog moet dat worden voor de stekker er eruit gaat?

    Geplaatst door: johan op
  • Laat de markt zijn werk doen, laat diegene die zich dachten te verrijken door zich als makelaar te gedragen en dus de kosten niet meer kunnen betalen simpel weg van de markt verdwijnen, kun je de rekeningen niet meer betalen dan ben je naar de klote net als in het echte leven, de banken werken echter niet mee aan een echte vrije markt en daar zouden ze naar moeten kijken.
    Net als in de natuur de zwakke vallen af de sterken blijven over, en dan hesteld de markt zich in een razend snel tempo maar op deze weg vallen straks eerst de sterken om want die hebben eigen kapitaal in hun bedrijf zitten, en vaar niet voor een bagger prijs met zijn allen vroeg of laat val je dan toch om.
    e

    Geplaatst door: draaf van Maasbracht op
  • dit is een 1 april grap

    Geplaatst door: cor op

Reageer

‘Overlevingsregeling is NMa-proof’ | Schuttevaer.nl

‘Overlevingsregeling is NMa-proof’

Niet de vrachtprijs omhoog, maar de kosten omlaag. Met deze insteek is het Crisisberaad Binnenvaart er honderd procent van overtuigd dat de Nederlandse Mededingingautoriteit (NMa) maandag akkoord gaat met de uiteindelijke versie van de oplegregeling voor de binnenvaart.

‘Overlevingsregeling is NMa-proof'

De oplegregeling heet vanaf nu dan ook officieel Crisisplan Binnenvaart, met als ondertitel ‘Kostenefficiënt door de economische crisis’. Het Crisisberaad typeert het plan zelf ook wel als een ‘Overlevingsregeling’.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (28)

  • Allereerst wil ik reageren op de schrijver hier onder, die ondertekent met: Schipper. Ik zou dit willen veranderen in : Ongefundeerde anonieme oproerkraaier.
    Wat het plan van het Crisisberaad Binnenvaart betreft, heb ik twee opmerkingen.
    1. Wat ik uit de markt hoor is dat er amper schepen stil liggen en het water dun wordt gevaren. En dat horende vraag ik me af waarom er moet worden opgelegd.
    2. Als je 12% van de vlootcapaciteit oplegt, wat doe je dan met de nieuwe schepen die elke twee weken worden gepresenteerd als nieuwkomers in de markt. Die verstoren het percentage van 12%. Hoe ga je dat oplossen?
    Tot slot nog een opmerking aan de onderstaande schrijver ‘schipper’. Zou het niet kunnen zijn dat bevrachters in de crisismarkt bij het vernieuwen van hun contracten met de verladers over elkaar heen zijn gevallen om toch maar de vracht te krijgen? En dat de een het nog voor een kwartje lager kon dan zijn concurrent? Deze (wurg-)contracten worden nog toegepast terwijl er weer voldoende weggevaren kan worden. Vraag is alleen wanneer schippers die lage tarieven gaan weigeren, zodat bevrachters weer terug moeten naar de verladers. Net als in de tijd toen het crisis werd, de verladers naar de bevrachters stapten om de ‘dure’ contracten open te breken.
    Dus schippers eerst massaal de te lage tarieven afwijzen, zodat de bevrachters legitiem weer terug kunnen naar de verladers en uiteindelijk iedereen weer tevreden is. Het kan, maar dan moet je wel samenwerken.

    Geplaatst door: Roelof Kingma op
  • Waarom gaat de MNA
    geen onderzoek doen bij de bevrachters waar zoveel geld blijft hangen of zijn ze bang voor de warheid die wij allang zeggen krijgen zeker smeergeld betaald van de bevrachters

    Geplaatst door: schipper op
  • Paul,allereerst respect dat het je nog steeds lukt om met een nieuw schip je rente en een deel van je aflossing te betalen.Als ik alle berichten zo lees ben je een van de weinigen.Zal wel komen omdat er een gezonde basis was,in tegenstelling tot vele anderen.Ik vraag me alleen wel af waarop je baseert dat het niet helpt om de markt zijn werk te laten doen.
    Is dat dan geprobeerd?Volgens mij is juist alles in het werk gesteld om echte marktwerking te verhinderen en door al die kunstgrepen zakken de prijzen steeds verder weg.
    Ik snap heus wel dat de bonden een NMA-proof sausje over de plannen willen gooien.Het blijkt dus maar weer dat je onderzoeken kunt sturen in de door de opdrachtgever gewenste richting.Ik ben ervan overtuigt dat als de NMA een andere universiteit een tegen-onderzoek zou laten doen,er een heel andere uitkomst zou zijn en dat is dan gelijk de reden dat ik dergelijke onderzoeken weggegooid geld vind,zoals het hele plan trouwens.

    Geplaatst door: Henk Eerkes op
  • Misschien is het dan een optie om een groot aantal schepen (die toch in China gebouwd zijn) weer op een ponton te zetten en terug te brengen naar China voor de vernieuwing van de Chineese vloot. Een Nederlands bevrachtingskantoor er naar toe en wij zijn van de overcapaciteit af. Misschien nog een bedrijfje voor personeelszaken en het is helemaal geregeld. Zelf varen kan ook met de Rhein”zeeboten” van tegenwoordig. Geen oplegregeling, geen vaste tarieven gewoon afvoeren naar het land van herkomst.

    Geplaatst door: een bezorgde schipper op
  • En toen was er crisis, al die schepen hadden minder te verdelen en nog tegen fluttarieven ook.
    Maar we hebben een mooie nieuwe moderne vloot die nog steeds groeit en groeit.
    Dat gaat niet goed, daar komen problemen van.
    Die schepen moeten geholpen worden!
    Als schippers niets meer verdienen moet er iets gedaan worden om dat te veranderen.
    Om daar iets voor te verzinnen komt er twee en een halve ton geld zomaar in de schoot geworpen!!!
    En het enige dat er bereikt is is dat het geld nu al op is en dat er harder gevaren moet worden tegen dezelfde fluttarieven door een minder aantal schepen die hun collega’s mogen onderhouden die wel mogen slapen.
    Maar al met al mag er toch niets meer verdiend worden want dat is niet eerlijk volgens de nma.
    Het zal wel aan mij liggen maar ik zie hier toch echt geen verbetering voor de binnenvaart in.
    Ik hoop toch zo dat dit een 1 april grap is…

    Geplaatst door: Anja op
  • Crisisberaad of hoe dat ook mag heten. Hou alstublieft op Als jullie hiermee doorgaan sleept u ons ook mee naar een faillissement. Ik kan nu mijn rekeningen nog betalen maar nog een fikse rekening voor een oplegregeling kan hier echt niet bij. Laat de banken het zelf maar oplossen die hebben echt een probleem.En die spannen julie nu voor het karretje.Het is voor ons als binnenvaart niet te hopen dat jullie dit niet door hebben.

    Geplaatst door: Varensman op
  • Het is niet te hopen dat dit door gaat Zo blijven we nog jaren voor slechte prijzen varen. En de goede ondernemers betalen de rekening Laat de banken hun verlies nemen dan herstelt de markt vanzelf.

    Geplaatst door: schipper op
  • Lekker door drammen bonden.Zijn jullie er nog niet achter dat je zo geen enkel lid meer over houd Dat hier geen enkel draagvlak voor is in de binnenvaart, speelt bij jullie blijkbaar geen enkele rol.Behalve diegene natuurlijk die hier een uitkering uit wil en dat zijn de banken van die desbetreffende zwaarste gevallen.Dus wie zijn belang dienen jullie hiermee die van uw leden of die van de banken.

    Geplaatst door: binnenvaartondernemer op
  • Juist Paul,eindelijk een verstandige reactie.
    Bedankt.

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • Jullie denken allemaal niet helemaal door volgens mij. Ten eerste de mensen die hier aan werken zijn niet helemaal gestoord hoor als hun het niet zo betitelen en opschrijven word het nooit wat.Als ze het plan anders opschrijven krijgen ze geen goedkeuring door het verhaal zo op te stellen gaan ze sneller akkoord kunnen jullie het tot zover begrijpen.Dus ze weten echt wel dat de vrachtprijzen hierdoor aantrekken. Ten tweede vinden we met ze,n allen dat er wat moet gebeuren omdat je voor de tarieven op de vrije markt van 2009 en NU niet kan varen NIEMAND naar mijn mening. Nu komen ze met een plan om 12% procent van de vrije markt stil te leggen volgens mijn gewoon een goed idee en vooral als banken hieraan mee betalen ik weet niet of jullie een ander beter plan hebben? De markt ze,n werk laten doen dat blijkt niet te werken dat zien we, dat hier mensen voor opperen begrijp ik maar het gebeurt niet kijk maar om je heen er gaan er een paar failliet en daarmee uit we kunnen natuurlijk met ze,n allen de kop in het zand(of water) steken en denken dat de buurman eerder gaat als ons zelf maar naar een paar jaar zijn we met ze,n allen een heel eind achteruit gegaan met onze vroegere gezonde bedrijven. Misschien kunnen we met ze,n allen hier ons voordeel mee doen of gaat het bij de onderste reactie,s allemaal zo goed. Probeer je schip maar te verkopen?????
    We moeten met ze,n allen maar eens goed nadenken wat we willen bereiken een stilligregeling of het EUBO verhaal is heel zo gek nog niet een 0,10 cent per dag ja, dit is een hele magere vergoeding maar daar kunnen we het nog over hebben als er een goedkeuring is voor dit plan.
    Het elkaar afzeiken over een auto van 80.000,- euro en makelaar spelen en alle andere uitspraken slaan nergens op, over hoeveel mensen praten we dan het lijkt net of iedereen een Porsche 2 casco,s en 3 keer biefstuk per dag eet maar ik ken geen collega,s die dit hebben sorry?
    Denk met ze,n allen even na en loop elkaar niet zo af te zeiken. Groeten van een schipper met een nieuwe 110 meter zonder staatgarantie en een auto van 20.000,- euro met soms in het weekend een biefstukje zolang dit nog kan maar toch met moeite ze,n rente opvaart en lees goed een gedeelte van ze,n aflossing, niet genoeg dus lekker gezond he!!!!

    Geplaatst door: Paul op
  • Ik vind het heel bijzonder dat de regeling zoals bedacht door het CAB wordt betiteld als ‘NMa-proof en deze club als uitgangspunt neemt voor herstel van de Binnenvaart. Nergens in dit artikel lees ik dat de Binnenvaart als uitgangspunt wordt gekozen vanuit de optie ‘overlevings-proof’.
    Er wordt nu een deel van de berekening getoond van de Erasmus Universiteit, maar ik zou liever, voor de juiste interpretatie, de hele berekening willen zien, al is het alleen maar om te beoordelen of de uitgangspunten van de berekening juist zijn geformuleerd door het CAB.
    De prijzen stijgen niet als het uit de markt halen wordt beperkt tot maximaal 12%. Betekent dit dat als er een nieuwe 110 meter in de markt wordt gezet, er aan de bestaande markt weer wat weg wordt gehaald om weer terug te komen op hetzelfde percentage? Hoe wordt het overschot beheerst als er niet wordt geschreven over beperking of zelfs stopzetting van nieuwe schepen?
    Ik heb nog wel een paar vragen, maar ik laat ook graag voor anderen ruimte voor kritische vragen.
    Zojuist las ik de pennenvruchten van Hans-Peter Duhr. Hierin staat dat o.a. dat de transportkosten voor E.O.N. minder dan 10% bedragen van de totale productiekosten, waarbij de spoorprijs de referentie is. Laat ik nu net een week geleden gehoord hebben dat de Betuwelijn goedkoper moet transporteren omdat de Binnenvaart zo goedkoop geworden is. En daar gaat de volgende subsidie in een bodemloze put.
    Succes beste schippers, heel veel daarvan!

    Geplaatst door: Roelof Kingma op
  • dit zijn uitspraken van een ,
    die niet uit het beroepsleven komt dat zie je zo .
    we moeten gewoon allemaal stil gaan liggen moet je zien wat er dan gebeurt dan kan je je eigen laten horen maar dat doen we niet
    mijn opa zij altijd

    een schipper moet wel een gestoorde gek zijn ,want gewone mensen gaan niet voor een paar centjes per dag 20 uur werken.

    Geplaatst door: ook een gestoorde schipper op
  • Guten Tag, sicher hat die Universität noch nicht die Entwicklung in Deutschland auf dem Energiesektor berücksichtigt.
    Im folgenden Verlauf sind einige der Aspekte vermerkt.

    Beispiel eins,
    Ein Schiff, Baujahr 1985, 2100 ts, also noch ein neues Schiff, hat ein (junger) Unternehmer im vorletzten Jahr für 2,2 Millionen gekauft, 200.000 Eigenkapital,auf 20 Jahre finanziert, also erst 10% getilgt. Damals hat man gesagt, gesund finanziert.
    Heute hat der Mann bei 5% Zinsen für seine 1,8 Millionen immer noch 90.000 € Zinsen im Jahr zu zahlen, er muß neben seiner Frau noch einen Matrosen haben, er muß sicher 40.000 Euro Versicherung zahlen.
    Wenn er sein Schiff heute verkaufen will, muß es für 1,2 Millionen anbieten, damit jemand schauen kommt und für 1,1 verhandeln, wenn er verkaufen will.
    Geht aber nicht, weil die Bank will ja noch 1,8 Millionen.
    Deshalb sagt die Bank, fahr weiter und garantiert ihm seine Bunkerrechnung, damit er überhaupt fahren kann.
    Aber sein Schiff ist zu wertvoll, als dass es verschrottet werden soll.

    Beispiel 2
    Ein Mann hat ein Schiff, 105 mal 9,50, Baujahr 1975, in den 80 Jahren verlängert, 2000 Tonnen, erster Motor, erster Boden, Marktwert in 2008 eine Million, noch mit 600 000 belastet.
    Dieses Schiff bringt heute am Markt noch 400.000 €. Wer mehr glaubt, der soll es doch versuchen.
    Wenn diese Mann nun eine Sloopprämie bekommen würde über 600.000 Euro, dann wäre er wieder ein freier Mann.
    Was ist er denn morgen?? Wer gibt ihm Geld, um in den nächsten 5 Jahren einen neuen Boden und eine neue Maschine einzubauen.
    Niemand! In fünf Jahren hat er immer noch 600.000 Euro Schuld und sein Schiff ist noch 200.000 wert. Dann ist er kein freier Mann mehr.
    Dieser Mann und alle, die ein schlechteres Schiff haben, sollen das Angebot bekommen, ihr Schiff zun sloopen für 300?????? Euro die Tonne.

    Wie bei der letzten Aktion mit einem Tenderverfahren.

    Weil es sicher kaum einer noch kennt.

    Man macht den Antrag zum sloopen und nennt einen Wert zwischen 50% und 150% der Prämie (300 je Ladetonne). Bei der letzten Aktion waren es zwischen 70 und 120 %.
    Die EU stellt einen Betrag von einer Milliarde bereit, alle Länder zusammen nach dem Anteil der Flotte.
    An einem bestimmten Stichtag (31.12.2010) wird der Topf geschlossen.
    Nun bekommt zuerst der seine Zusage, der mit 50 % angemeldet hat, dann die mit 51% und so weiter bis das Geld alle ist.
    Weil niemand weiß, wieviele sich anmelden, wird jeder der dabei sein will, sich so günstig anmelden wie er denkt, dass es sein muß, um seinen Abwrackbescheid zu bekommen.
    Auf diese Weise wird niemand für ein altes altes Schiff viel Geld bekommen und die Leute die denken, sie könnten mit ihrem Schiff noch lange fahren, melden mit soviel an, dass sie entweder viel Geld bekommen oder aber weiterfahren müssen, weil sie zu viel gefragt haben.
    Wenn das Gewerbe diese Milliarde von der EU verlangen wird, gleichzeitig versichert, dass die verbliebenen, also die neuen, die die Krise verursacht haben, die danach gutes Geld verdienen, die Hälfte der Milliarde in den nächsten 10 Jahren zurück zahlen, wenn wir es so machen, dann bekommen wir auch die Milliarde.

    Wenn wir nicht sloopen, dann muß es besser werden.

    Warum sollte es besser werden?
    Warum sollten die Frachten steigen?
    Weil mehr Mengen kommen?
    Woher denn???

    Gestern kam im Deutschen Fernsehen eine wichtige Zahl.
    16% der elektrischen Energie werden in Deutschland schon aus regenerativer Energie erzeugt, also Wind, Wasser, Photovoltaik und Biogas. Im letzten Jahr waren es erst 12% In Besch kann man es sehen. Die beiden großen Hallen bei CSL in Besch/Mosel, etwas unterhalb Kran Hippert, sind mit Photozellen belegt worden 7200 qm. Der Aldimarkt und der Tacco Markt in Völklingen wurden im Dezember mit Photovoltaik belegt.
    Jedes Gebäude das günstig in Südrichtung steht, wird bald belegt sein mit Photozellen.
    Ein Riesenmarkt und Deutschland wird dabei Weltmarktführer sein.
    Firmen die bei uns solche Flächen anmieten um sie mit Photovoltaik zu nutzen, garantieren einen jährlichen Kapitalrückfluß von 12 bis 14 %.
    Es gibt ein Gesetz in Deutschland über die regenerativen Energien, die Stromversorger müßen diesen Strom aufkaufen und mit 50 Cent das KW vergüten. Die Differenz zum Marktpreis von 22 Cent wird vom Deutschen Staat für die nächsten 15 Jahr vergütet, in diesem Jahr sind es fast 20 Milliarden, die der Staat hierfür ausgibt.
    In der Nordsee werden Off Shore Windparks gebaut von unvorstellbaren Leistungen Vor Schottland baut der Stromversorger EON ein Unterwasserkraftwerk, weil dort besonders große Strömungen sind.
    Jeder größere Bauer baut sich seine eigene Biogasanlage, mit der er seinen eigenen Hof versorgen kann mit Strom und Wärme.
    In Hamburg werden massenweise Dieselaggregate in die Kellerräume gebaut. Ein Dieselaggregat mit einem VW Motor läuft einige Stunden in der Spitzenzeit, die Zeit mit dem größten Stromverbrauch. Der Strom fließt ins Netz und die Wärme geht in einen extrem isolierten Wassertank und damit wird das Mehrfamilienhaus den ganzen Tag geheizt.
    In der letzten Woche wurde in Berlin beschlossen, die Atomktaftwerke Biblis 1 und Neckarwestehim 1 weiter am Netz zu lassen.
    Von der Rot/Grünen Koalition (Schröder/Fischer) war damals beschlossen worden, stufenweise die Atomkraftwerke abzuschalten. Die beiden Biblis 1 und Neckarwestheim 1 sollten demnach zum Januar 2010 ausgeschaltet werden.
    Das hätte Kohlemengen für Heilbronn, Walheim und Stuttgart-Münster gebracht. Nun kommen diese Mengen erst mal nicht.

    E.ON voert dit jaar 1,5 tot 1,8 miljoen ton kolen aan voor de centrale in Krotzenburg aan de Main. Per ladingpartij of binnenkomend zeeschip gaat er een fax met voorwaarden uit. Aanbieders schrijven zich in voor het tonnage dat ze aankunnen en tegen de vracht die ze voor mogelijk houden. E.ON maakt zo uit alle aanbiedingen de voordeligste keus op de dagvrachtenmarkt.

    Dat de vracht naar Krotzenburg zich tot een soort basis- of indexprijs voor de hele Rijnvaartmarkt heeft ontwikkeld, is voor Stinsky nieuw. ‘Wij bemoeien ons niet zo heel erg met de markt, behalve waar het onszelf betreft.’ Natuurlijk is hij zich het erg lage niveau van de huidige vrachten bewust. ‘Maar in 2007 en 2008 heeft ook niemand ons gevraagd of de vrachten erg hoog waren.’

    Eéncijferig
    Hoe groot het aandeel van de transportkosten is in het totaal van de productiekosten is, kan E.ON’s transportcoördinator niet precies zeggen. ‘Ik denk hooguit een ééncijferig percentage’, zegt Stinsky. Aan de vraag of, wanneer en naar welk niveau de prijzen weer zullen stijgen, waagt hij zich niet. ‘Dat regelt de markt. Waarbij de spoorprijs het maximum bepaalt. Wordt het schip te duur, dan schakelen wij over.’

    Zur Information, bei einer Tonnenfrachtrate von 20,75 in 2006 wurde noch nicht overgeschaakelt naar de spoor.

    *
    ‘Wij gaan niet zeggen dat wij vier euro te weinig vinden’
    *
    Ontvanger Krotzenburg stuurt vijftien bevrachters de markt op

    Stinsky begrijpt dat schippers voor de actuele vrachten moeilijk kunnen varen. ‘Maar het is toch vrij simpel. Als wij van de tien tot vijftien benaderde rederijen en bevrachters prijzen van vier euro en minder krijgen aangeboden, gaan wij zeker niet zeggen, dat we dat te weinig vinden. Of dat wij vrijwillig meer gaan betalen’, verklaart Stinsky de positie van E.ON.

    Op de vraag naar maatschappelijke verantwoordelijkheid van een grote verlader, zegt Stinsky: ‘Wij oefenen geen druk uit op de rederijen en bevrachters. Als door de algemene crisis schippers failliet gaan, is dat zeker heel erg. Maar wij zijn verplicht economisch te werken.’
    Ich könnte noch viele Beispiele bringen.

    Und da glaubt noch ein niederländischer Binnenschiffer, die Mengen an Kohlen würden wieder kommen wie in 2007 oder 2008.
    Wir haben ein Wort für solche Leute. Traumtänzer. Kein schlechter Mensch, aber jemand, der seine Träume tanzt und die Welt geht an ihm vorbei.

    Und wenn die Mengen nicht kommen, was dann?????

    Bodemtarife.
    Die Politik in Holland hat gesagt, das gibt es nicht. Wir wollen auch keinen Bodentarif für ein Stück Butter, wir kaufen da wo es am billigsten ist.

    Zamenwerkingsverband.
    Am Anfang war die Fracht ARA Völklingen, zur Zeit nur für 85 meter Schiffe befahrbar, bei 6,50, dann bei 6,20, dann bei 6 Euro, nun bei 5,80 oder 5,70. Wo ist der Zamenwerkingsverband.
    Im Forum habe ich gelesen, ein 1500 Tonnen Schiff wäre heute ein kleines Schiff.
    Also hätten nur die kleinen, für die es angeblich ein tekort geben soll, zusammen halten sollen.
    Und so geht es weiter und jeden Tag wird der Verlust größer, im operativen Geschäft und in den stillen Reserven.

    Stillegeaktion.
    Ist kartellrechtlich auch verboten, es sei denn, jeder macht es für sich, so wie ich mit meinem MS Mosel und mit MS Silence.
    Das hilft den andern zwar noch wenig, aber mir hilft es.
    Ich verschleiße nicht mein Material nur um Geld zu wechseln.

    Und noch ein Tip aus meiner Jugend, wenn man sich in der Disco zu früh auf ein Mädchen festgelegt hat, war man nicht mehr frei, wenn eine bessere vorbei lief. Man lief manchmal zwar allein nach Hause, dafür hatte man aber oft Topfrauen.
    Übersetzt für die heutige Situation.
    Wer zu schnell eine schlechte Reise annimmt, ist nicht mehr frei für die bessere Reise. Bis man wieder leer und zurück ist, ist auch die beste Reise weg.
    Ob das immer aufgeht ist natürlich nicht immer sicher.
    Sicher ist aber, dass auf diese Art auch Kapazität aus dem Markt genommen wird und zwar gleichmäßig verteilt auf alle, wenn viele so denken würden und mitmachen. Was ist eine schlechte Reise.
    Jede die schlechter ist als die letzte.
    Was ist eine gute Reise.
    Jede die besser ist als die letzte.
    Es würde mich freuen, wenn jemand es etwas übersetzen täte, weil mein Programm für Übersetzungen ist zu ungenau.
    Mit den besten Grüßen

    Hans-Peter

    Geplaatst door: Hans-Peter Duhr op
  • leuk hoor kostenbesparend, ik denk dat we alles waarop we kunnen besparen al gedaan hebben.
    is onze omloopsnelheid verhogen dan niet concurrentie en mededinging verstorend.
    kom ik uit een ei ofzo of mis ik een paar hersencellen dat ik het niet begrijp

    Geplaatst door: frodo op
  • 1 aprilgrap zeker!
    men wil hellemaal geen herstel van de vrachtprijzen.

    Geplaatst door: piet op
  • mijnheer,mijnheer gaat dat volgens een beurtrol of een toer.
    waanzin

    Geplaatst door: suzy roschanski op
  • Nou,nou,geld op bijna een jaar bakkelijen;hier word je toch niet vrolijk van.Ik denk dat ook echt niemand hier aan mee doet!

    Geplaatst door: Herke Meijer,m.s.Fryslân op
  • Zijn er ook collega,s die lid van een bond zijn? en tevens voorstander zijn van zo,n regeling ?? Graag uw mening.

    Geplaatst door: Martin op
  • Als ik het dus goed begrijp is het nog niet genoeg dat onze inkomsten 40 tot 50% onderuit zijn.Straks mogen we ons voor dat geld dus ook nog drie slagen in de rondte varen!
    Welke idioot werkt aan zoiets mee??

    Geplaatst door: Gekke Henkie op
  • HA HA HA zo nen goeie hebben we nog niet gehad, waar halen ze het vandaag

    Geplaatst door: Sabrina de winter op
  • tja als je dit leest , is er weer veel toekomst voor de schipper, ga eerst even bellen met karlsruhe dat we nog 0,50 euro kunnen zakken met prijs , gaan zoveel reizen doen dit jaar! GEESTELIJK GESTOORD !!!!!!!!!!!

    Geplaatst door: agb op
  • dan laat je je opleggen uitkerinkie aanvragen en 2 jaar later moet je alles terugbetalen waarvan je mag niets verdienen krijgt een uitkering maar in werkelijkheid krijg je een hele dure lening die helemaal voor jezelf is ze moeten gewoon de vrachtprijzen verhogen en dan klimmen we er zelf wel uit

    Geplaatst door: gekke gerritje op
  • haha blijf lid van de bonden! Wat een geldverspilling. Gewoon wachten tot markt weer aantrekt. Evo is grote winnaar koste hun niks om te zeggen: Ik zeg het tegen de nma hoor! Hadden dat geld beter kunnen besteden voor goede ligplaatsen. Of de prijsafspraken bewijzen maar verder snapt die Wim van sluis het niet helemaal geloof ik

    Geplaatst door: ik op
  • Dus harder varen voor een klein prijsje ! En aan m,n bunkerbedrijf vragen of deze bereid is, om ons 50% korting te geven dus,geen kosten aan oplegregeling betalen,allemaal extra kosten .Leve de vrije markt ! Was het niet de Franse president die uit z,n mond liet vallen dat Mevr Smit-Kroes niet meer dan over 2 hersencellen beschikt! Was deze dame ook niet voor een gezonde Marktwerking???? Crisismaatregelen??Hopenlijk is dat inderdaad een grote grap!Dus schip van 3000, 315 euro!Prijsje voor een versleten duwbak!

    Geplaatst door: Martin op
  • Eigenlijk wil niemand betalen wordt geschreven.
    Gek hè, de meesten kunnen van de huidige vrachten niet alles meer betalen.
    Waar betaal je dan een oplegregeling van?
    Is dit de oplossing volgens de bonden?
    Oplegregeling betalen en geen meer inkomsten?
    Welke gek doet daar nu aan mee?

    Geplaatst door: Anton op
  • Voor nog minder gaan varen, wordt er nog niet genoeg verdiend aan de scheepvaart. Er zitten maar 24 uur in een dag. Hoe moet dan de omloopsnelheid nog verder omhoog? Als je bij aankomst niet geladen of gelost word ben je die tijd gewoon kwijt.Een koppelverband legt nu al 7000,00 tot 8000,00 € bij op een reis naar de Moezel bij Hoe hoog moet dat worden voor de stekker er eruit gaat?

    Geplaatst door: johan op
  • Laat de markt zijn werk doen, laat diegene die zich dachten te verrijken door zich als makelaar te gedragen en dus de kosten niet meer kunnen betalen simpel weg van de markt verdwijnen, kun je de rekeningen niet meer betalen dan ben je naar de klote net als in het echte leven, de banken werken echter niet mee aan een echte vrije markt en daar zouden ze naar moeten kijken.
    Net als in de natuur de zwakke vallen af de sterken blijven over, en dan hesteld de markt zich in een razend snel tempo maar op deze weg vallen straks eerst de sterken om want die hebben eigen kapitaal in hun bedrijf zitten, en vaar niet voor een bagger prijs met zijn allen vroeg of laat val je dan toch om.
    e

    Geplaatst door: draaf van Maasbracht op
  • dit is een 1 april grap

    Geplaatst door: cor op

Reageer