Ouders discussiëren over wat de crisis met een kind doet

De economische crisis in de binnenvaart heeft ook invloed op schipperskinderen. De vragen hoe een kind de crisis ervaart en hoe ouders daarmee kunnen omgaan zijn zaterdag 12 december onderwerp van discussie op de themamiddag van het Censis Begeleidingsorgaan (BO).

De themamiddag begint na de jaarvergadering van het Landelijk Oudercontact voor de Trekkende beroepsbevolking (LOVT).

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (13)

  • Eigenlijk moeten de ouders naar een psychiater, om te leren dat je zonder kapsones een veel vrijer leven beleven kunt, dan krijgen de kinderen automatisch een veel rustigere toekomst zonder gejaag. Normen, waarden en respect voor alles wat op deze aarde groeit en bloeit is het belangrijkste item. Gelukkige kinderen zijn met weinig en creativiteit het beste af. Leer ze alvast dat het laatste hemd geen zakken heeft en het belangrijker is wie je bent dan wat je hebt. Met kapsones gaat de maatschappij naar de kl**te, kijk maar wat er overal aan de hand is. Niet erg gezond voor ziel en geest. Dus mensen begin maar eerst bij jezelf en kijk dan naar een ander en gun een ieder het licht in de ogen……….

    Geplaatst door: viooltje op
  • hé meedenkende niet-schipper, denken kan je beter aan een paard over laten , die heeft een groter hoofd.
    Als jij niet in de binnenvaart zit dan weet je ook niet wat er speeld of gespeeld heeft.
    Dat er mensen zijn die op een normale manier een goot schip hebben zijn er heus wel,maar de meesten zijn wel over het paard getilde schippers die denken dat de zon niet onder kan gaan , dat dat nu dus wel gebeurd voor sommigen tja is niet best , maar als je al leest hoe sommigen met de kids omgaan , en die verwaand op het internaat komen ligt heus niet aan de kids , dat krijg je van je ouders mee.
    En als je zo slim bent en zo’n goede ondernemer , dan had je ook wel wat beter met de kids kunnen bemoeien en die gewoon te leren dat alles maar betrekkelijk is , dat blijkt nu wel weer. Wat is er nou zo erg als je het niet meer lukt om het spul boven water te houden , dat je kids huilend en wakker op het internaat ligt, de wereld vergaat niet hoor , de kids zullen wat minder grote kado’s krijgen etc. Nou zeg dat is erg ! nu kunnen ze alvast wat gaan wennen dat ze het slechter krijgen dan ons , want deze kids krijgen de kosten van de crisis ook nog voor hun kiezen.
    net wat voorgangers al schreven, hoogmoed komt voor de val.en dat gezeur van niet in de binnenvaart werkende lezers over eenheid en dat we mekaar moeten helpen word ik strondziek van , net alsof u de buurman die zijn huis en zijn auto niet kan betalen omdat die te weinig verdiend en te weinig kunde heeft voor een baan doet helpen , geloof er niks van.

    Geplaatst door: ab op
  • ik toevallig een schipper die een jaar of 5 geleden faiiliet ging met een beunschip, hij kwam bij toeval terecht in een investerings potje bij de makelaar daar waren wat emsen die met elkaar een schip wilde laten bouwen maar nog een schipper nodig hadden, en jawel hoor dat werdt de voormalige beunschipper, na een jaar wachten was het nieuwe drogelading schip van 110 meter af. dus met nagenoeg weinig of geen eigen middelen zat deze familie er weer keurig bij. na 2 jaar werdt een een mooiegrote woning gekocht in een behoorlijke buurt na nog zo eventjes kwam er dikke splinter nieuwe mercedes aan dek staan en ging men 3x per jaar op vakantie. en nu na al die vette jaren is de mercedes terug naar de garage ( moest van de bank) en rijden ze in een 2e hands autootje, staat het huis te koop ( moest van de bank) de aflossing en rente kunnen ze niet meer betalen dat wordt bij de rekening courant geteld en de waaarde van het schip is gekelderd. En ja daar zullen ze echt wel gestresst om zijn, ook die kinderen lopen te huilen op internaat, maar wie heeft dat veroorzaakt, ik vindt de ouders zelf eigenlijk en die zullen dat toch duidelijk moeten maken aan hun eigen kinderen want daar horen ze hun verantwoording te nemen. Hoogmoed komt voor de val luid een goed nederlands spreekwoord

    Geplaatst door: Jessica op
  • Het is wel makkelijk hè, om de grote schepenschippers de schuld te geven? Dan hoef je tenminste niet na te denken over je eigen fouten.

    Jullie gaan er (bijna) allemaal van uit dat grote schepen automatisch gepaard gaan met enorme hypotheken. En natuurlijk is het bedrag groot, maar je moet naar het percentage kijken. dat is namelijk ook de verhouding met de inkomsten. Dus als je afgeeft op iemand met een huis van 0,5 miljoen en een schip van 5,5 miljoen ben je de kansloosheid zelve. Óf je bent stikjaloers omdat je het zelf niet hebt, maar dat geef je toch nooit toe. Óf je snapt gewoon echt niet dat er mensen zijn die willen groeien en dat ook kunnen doen door goed ondernemerschap.

    Misschien wel allebei.

    Dan even over het onderwerp. Het is heel moeilijk om je kinderen erbuiten te houden want je maakt je nou eenmaal zorgen om je levenswerk. Na een kind verliezen staat failliet (zo schrijf je dat ja) gaan op de tweede plaats van erge dingen die je kunnen gebeuren bij Nederlanders. Je kunt je de impact dus voorstellen. Het is dus een goede zaak dat er aandacht wordt besteed want kinderen zijn extreem gevoelig voor sfeer thuis.

    Niemand is ook schipper geworden met de intentie om failliet te gaan. Misschien dat niet iedereen foutloos heeft gehandeld, maar dat doet niemand. Dus om nu de beschuldigende vinger naar Jan en alleman te wijzen is struisvogelpolitiek. Kijk liever vooruit en probeer aan oplossingen te werken. Zoals Censis BO in dit geval probeert.

    Groeten,

    Een meedenkende niet-schipper

    Geplaatst door: andere kees op
  • eindelijk iemand die het zijn kinderen goed uitlegt. Dit zou iedereen moeten doen, dat het niet normaal is dat alles alleen maar nieuwbouw is. Ik denk dat vooral de arrogantie van die mensen echt walgelijk is en dat daardoor, het begrip, dat het een beetje slechter gaat met hun volledig weg is. En misschien hebben ze dat dan aan hun zelf te danken.

    Geplaatst door: ook rustig op
  • Dat sommige mensen met leedvermaak reageren op schippers met financiele problemen kan
    ik me soms best voorstellen.
    Mijn kinderen doen een schippersopleiding en zitten dus met een aantal schipperszonen in de
    klas,wij zijn toevallig schippers die langzaam het bedrijf proberen op te bouwen zonder erg
    veel risico.
    Wij hebben dus geen hoge hypotheek en staan niet 110% rood in onze rekening courant,we
    hebben geen Mercedes en kijken niet op “kleinere schippers” neer.
    Klasgenoten van mijn kinderen kwamen de afgelopen jaren thuis met verhalen over over het
    paard getilde pubers,wilde je er een beetje bijhoren dan moest je toch minstens een 135-meter
    in bestelling hebben,het liefste twee natuurlijk.Ze woonden in een vrijstaand huis met dubbele
    garage maar hadden ook nog een kaveltje gekocht om een huis op te laten bouwen dat net ff
    groter was als dat van de collega.
    Ik heb mijn kinderen vaak uitgelegd dat de sommige van deze schippers misschien net
    eigenaar zijn van de twee voorbolders.
    Ik heb ook verteld dat sommige collega’s hun schip op de tekening al weer te laten taxeren,en
    van de zogenaamde overwaarde weer een nieuw casco te bestellen.,en nu de overwaarde is
    veranderd in onderwaarde kan je als je een paar centjes op de bank hebt een leuk cascootje
    scoren.
    Voor schippers met lef en ondernemingsdrift kan ik alleen maar respect hebben maar voor
    mensen die arrogant en kleinerend zijn geworden is de crisis een geschenk uit de hemel,ik
    hoop dat ze op deze manier weer met hun beide voeten op aarde neerdalen,maar ik vrees het
    ergste.

    Geplaatst door: rustig op
  • zo is het maar net.die ouders deden het fout….teveel hypotheek he…

    Geplaatst door: boeh. op
  • als je zelf een nieuw, groot schip hebt van 5,5 miljoen euro en een bijpassend huis van minimaal ongeveer 500.000 euro dan kun je het natuurlijk niet maken om,als je kinderen spullen vragen NEE te verkopen want papa en mama hebben immers ook genoeg. en nu de tijden gekeerd zijn en ze dus van de bank de auto in moeten ruilen voor een 2e handsje en hun huis te koop hebben moeten zetten en de kinderen NEE moeten verkopen als ze iets willen. dan is dit dus de schuld van de ouders die zelf geen maat hebben weten te houden en nu dus gestresst en paniekerig rondlopen en de kinderen belasten.

    Geplaatst door: kees op
  • beste dame.k heb geen balk in mn oog.ik heb een normale hypotheek want ik kan gewoon alles betalen aan mijn bank.enige wat ik niet helmaal ga betalen is de belasting van vorig jaar… daar ben ik in onderhandeling met de belastingdienst.duzzzz blijf bij je leest.

    Geplaatst door: boeh op
  • Beste Boeh!,

    Jammer dat U er zo kortzichtig over denkt! U vergeet gemakshalve dat die jongens er ook al zo’n 14 jaar vaak mee bezig zijn om hogerop te komen. Ik mag hopen dat er niet veel meer zijn die er zo over denken als U. Wij zijn al dik 30 jaar bezig en onze zonen gaan hier ook in verder en dan is een bank een niet te verwaarlozen factor in het bedrijf. en U noemt zich Boeh is dat omdat U niet eens voor Uw eigen dommigheid wil uitkomen?? Haal eerst de balk eens uit uw eigen oog!!
    met vriendelijke groeten Caroline

    Geplaatst door: caroline de Ruiter op
  • Toen het allemaal tot in de hemel reikte hoorde je van het internaat vast niet dat die kinderen buiten de wereld stonden en als prinsjes en prinsesjes werden behandeld Maar het zal nu wel zo zijn dat het internaat nu \\\\\\\\\\\\\\\”meer\\\\\\\\\\\\\\\” moeite moet doen om de kinderen bij familie onder gebracht te krijgen
    Weet niet wat het belang hiervan is Heb mijn twijfels
    Dat er harde discussies zullen zijn op de groepen dat is al zo oud als dat er internaten bestaan.
    Het is een feit dat alles waar \\\\\\\\\\\\\\\”te\\\\\\\\\\\\\\\” voor staat is verkeerd ben ik mee eens Maar dat zullen de ouders ook wel weten
    Maar het is ook zaak dat je kinderen mee krijgenen tot op zekere hoogte op de hoogte houd van wat er speelt thuis
    Alleen de manier waarop En iedereen vind wel wat
    En let wel in de ogen van zo\\\\\\\\\\\\\\\’n psycholoog (die vaak zelf geen kinderen heeft) moet je ….. alles anders doen.
    Laten we ons meer bezig houden hoe deze zelfste leiding onze kinderen opvangen in ALLES Dan het vingertje te wijzen hoe de ouders die nu eenmaal in deze shit zitten door zichzelf of niet Die weten heus wel dat ze het \\\\\\\\\\\\\\\”handiger\\\\\\\\\\\\\\\”\\\\\\\\\\\\\\\’ aan hadden kunnen pakken Die laten hun kinderen ook achter….. met gemengde \\\\\\\\\\\\\\\”gevoelens\\\\\\\\\\\\\\\”
    Een bezorgde zijlijnlezer

    Geplaatst door: de waardt op
  • Beste Boeh,

    Hulde voor deze diepgaande analyse op feitenniveau!
    Gezien de probleemstelling is dit een directe en to-the-point gegeven heldere onderbouwing. Dank dat u uw pedagogisch inzicht deelt om zodoende een nuttige bijdrage aan de discussie te leveren.

    Geplaatst door: Erik op
  • ik hoop heel veel.k hoop dat ze er van kunnen leren.zoals sparen en tja tkan ook wel eens minder zijn en niet van ohh zo slecht word het nooit meer.dat het niet zo is als nu van die gastjes van 20-30 die nu een schip hebben gekocht van 90-110% financering.die zouden ze moeten kielhalen en in een opvoedgevangenis doen en harstikke faiete laten gaan.maar nee dan neemt de bank de rekeningen wel over.stelletje naaiers.maar over 3-5 jaar is iedereen dit weer vergeten en gaan we gewoon verder met tophypotheken.

    Geplaatst door: boeh op

Reageer

Ouders discussiëren over wat de crisis met een kind doet | Schuttevaer.nl

Ouders discussiëren over wat de crisis met een kind doet

De economische crisis in de binnenvaart heeft ook invloed op schipperskinderen. De vragen hoe een kind de crisis ervaart en hoe ouders daarmee kunnen omgaan zijn zaterdag 12 december onderwerp van discussie op de themamiddag van het Censis Begeleidingsorgaan (BO).

De themamiddag begint na de jaarvergadering van het Landelijk Oudercontact voor de Trekkende beroepsbevolking (LOVT).

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (13)

  • Eigenlijk moeten de ouders naar een psychiater, om te leren dat je zonder kapsones een veel vrijer leven beleven kunt, dan krijgen de kinderen automatisch een veel rustigere toekomst zonder gejaag. Normen, waarden en respect voor alles wat op deze aarde groeit en bloeit is het belangrijkste item. Gelukkige kinderen zijn met weinig en creativiteit het beste af. Leer ze alvast dat het laatste hemd geen zakken heeft en het belangrijker is wie je bent dan wat je hebt. Met kapsones gaat de maatschappij naar de kl**te, kijk maar wat er overal aan de hand is. Niet erg gezond voor ziel en geest. Dus mensen begin maar eerst bij jezelf en kijk dan naar een ander en gun een ieder het licht in de ogen……….

    Geplaatst door: viooltje op
  • hé meedenkende niet-schipper, denken kan je beter aan een paard over laten , die heeft een groter hoofd.
    Als jij niet in de binnenvaart zit dan weet je ook niet wat er speeld of gespeeld heeft.
    Dat er mensen zijn die op een normale manier een goot schip hebben zijn er heus wel,maar de meesten zijn wel over het paard getilde schippers die denken dat de zon niet onder kan gaan , dat dat nu dus wel gebeurd voor sommigen tja is niet best , maar als je al leest hoe sommigen met de kids omgaan , en die verwaand op het internaat komen ligt heus niet aan de kids , dat krijg je van je ouders mee.
    En als je zo slim bent en zo’n goede ondernemer , dan had je ook wel wat beter met de kids kunnen bemoeien en die gewoon te leren dat alles maar betrekkelijk is , dat blijkt nu wel weer. Wat is er nou zo erg als je het niet meer lukt om het spul boven water te houden , dat je kids huilend en wakker op het internaat ligt, de wereld vergaat niet hoor , de kids zullen wat minder grote kado’s krijgen etc. Nou zeg dat is erg ! nu kunnen ze alvast wat gaan wennen dat ze het slechter krijgen dan ons , want deze kids krijgen de kosten van de crisis ook nog voor hun kiezen.
    net wat voorgangers al schreven, hoogmoed komt voor de val.en dat gezeur van niet in de binnenvaart werkende lezers over eenheid en dat we mekaar moeten helpen word ik strondziek van , net alsof u de buurman die zijn huis en zijn auto niet kan betalen omdat die te weinig verdiend en te weinig kunde heeft voor een baan doet helpen , geloof er niks van.

    Geplaatst door: ab op
  • ik toevallig een schipper die een jaar of 5 geleden faiiliet ging met een beunschip, hij kwam bij toeval terecht in een investerings potje bij de makelaar daar waren wat emsen die met elkaar een schip wilde laten bouwen maar nog een schipper nodig hadden, en jawel hoor dat werdt de voormalige beunschipper, na een jaar wachten was het nieuwe drogelading schip van 110 meter af. dus met nagenoeg weinig of geen eigen middelen zat deze familie er weer keurig bij. na 2 jaar werdt een een mooiegrote woning gekocht in een behoorlijke buurt na nog zo eventjes kwam er dikke splinter nieuwe mercedes aan dek staan en ging men 3x per jaar op vakantie. en nu na al die vette jaren is de mercedes terug naar de garage ( moest van de bank) en rijden ze in een 2e hands autootje, staat het huis te koop ( moest van de bank) de aflossing en rente kunnen ze niet meer betalen dat wordt bij de rekening courant geteld en de waaarde van het schip is gekelderd. En ja daar zullen ze echt wel gestresst om zijn, ook die kinderen lopen te huilen op internaat, maar wie heeft dat veroorzaakt, ik vindt de ouders zelf eigenlijk en die zullen dat toch duidelijk moeten maken aan hun eigen kinderen want daar horen ze hun verantwoording te nemen. Hoogmoed komt voor de val luid een goed nederlands spreekwoord

    Geplaatst door: Jessica op
  • Het is wel makkelijk hè, om de grote schepenschippers de schuld te geven? Dan hoef je tenminste niet na te denken over je eigen fouten.

    Jullie gaan er (bijna) allemaal van uit dat grote schepen automatisch gepaard gaan met enorme hypotheken. En natuurlijk is het bedrag groot, maar je moet naar het percentage kijken. dat is namelijk ook de verhouding met de inkomsten. Dus als je afgeeft op iemand met een huis van 0,5 miljoen en een schip van 5,5 miljoen ben je de kansloosheid zelve. Óf je bent stikjaloers omdat je het zelf niet hebt, maar dat geef je toch nooit toe. Óf je snapt gewoon echt niet dat er mensen zijn die willen groeien en dat ook kunnen doen door goed ondernemerschap.

    Misschien wel allebei.

    Dan even over het onderwerp. Het is heel moeilijk om je kinderen erbuiten te houden want je maakt je nou eenmaal zorgen om je levenswerk. Na een kind verliezen staat failliet (zo schrijf je dat ja) gaan op de tweede plaats van erge dingen die je kunnen gebeuren bij Nederlanders. Je kunt je de impact dus voorstellen. Het is dus een goede zaak dat er aandacht wordt besteed want kinderen zijn extreem gevoelig voor sfeer thuis.

    Niemand is ook schipper geworden met de intentie om failliet te gaan. Misschien dat niet iedereen foutloos heeft gehandeld, maar dat doet niemand. Dus om nu de beschuldigende vinger naar Jan en alleman te wijzen is struisvogelpolitiek. Kijk liever vooruit en probeer aan oplossingen te werken. Zoals Censis BO in dit geval probeert.

    Groeten,

    Een meedenkende niet-schipper

    Geplaatst door: andere kees op
  • eindelijk iemand die het zijn kinderen goed uitlegt. Dit zou iedereen moeten doen, dat het niet normaal is dat alles alleen maar nieuwbouw is. Ik denk dat vooral de arrogantie van die mensen echt walgelijk is en dat daardoor, het begrip, dat het een beetje slechter gaat met hun volledig weg is. En misschien hebben ze dat dan aan hun zelf te danken.

    Geplaatst door: ook rustig op
  • Dat sommige mensen met leedvermaak reageren op schippers met financiele problemen kan
    ik me soms best voorstellen.
    Mijn kinderen doen een schippersopleiding en zitten dus met een aantal schipperszonen in de
    klas,wij zijn toevallig schippers die langzaam het bedrijf proberen op te bouwen zonder erg
    veel risico.
    Wij hebben dus geen hoge hypotheek en staan niet 110% rood in onze rekening courant,we
    hebben geen Mercedes en kijken niet op “kleinere schippers” neer.
    Klasgenoten van mijn kinderen kwamen de afgelopen jaren thuis met verhalen over over het
    paard getilde pubers,wilde je er een beetje bijhoren dan moest je toch minstens een 135-meter
    in bestelling hebben,het liefste twee natuurlijk.Ze woonden in een vrijstaand huis met dubbele
    garage maar hadden ook nog een kaveltje gekocht om een huis op te laten bouwen dat net ff
    groter was als dat van de collega.
    Ik heb mijn kinderen vaak uitgelegd dat de sommige van deze schippers misschien net
    eigenaar zijn van de twee voorbolders.
    Ik heb ook verteld dat sommige collega’s hun schip op de tekening al weer te laten taxeren,en
    van de zogenaamde overwaarde weer een nieuw casco te bestellen.,en nu de overwaarde is
    veranderd in onderwaarde kan je als je een paar centjes op de bank hebt een leuk cascootje
    scoren.
    Voor schippers met lef en ondernemingsdrift kan ik alleen maar respect hebben maar voor
    mensen die arrogant en kleinerend zijn geworden is de crisis een geschenk uit de hemel,ik
    hoop dat ze op deze manier weer met hun beide voeten op aarde neerdalen,maar ik vrees het
    ergste.

    Geplaatst door: rustig op
  • zo is het maar net.die ouders deden het fout….teveel hypotheek he…

    Geplaatst door: boeh. op
  • als je zelf een nieuw, groot schip hebt van 5,5 miljoen euro en een bijpassend huis van minimaal ongeveer 500.000 euro dan kun je het natuurlijk niet maken om,als je kinderen spullen vragen NEE te verkopen want papa en mama hebben immers ook genoeg. en nu de tijden gekeerd zijn en ze dus van de bank de auto in moeten ruilen voor een 2e handsje en hun huis te koop hebben moeten zetten en de kinderen NEE moeten verkopen als ze iets willen. dan is dit dus de schuld van de ouders die zelf geen maat hebben weten te houden en nu dus gestresst en paniekerig rondlopen en de kinderen belasten.

    Geplaatst door: kees op
  • beste dame.k heb geen balk in mn oog.ik heb een normale hypotheek want ik kan gewoon alles betalen aan mijn bank.enige wat ik niet helmaal ga betalen is de belasting van vorig jaar… daar ben ik in onderhandeling met de belastingdienst.duzzzz blijf bij je leest.

    Geplaatst door: boeh op
  • Beste Boeh!,

    Jammer dat U er zo kortzichtig over denkt! U vergeet gemakshalve dat die jongens er ook al zo’n 14 jaar vaak mee bezig zijn om hogerop te komen. Ik mag hopen dat er niet veel meer zijn die er zo over denken als U. Wij zijn al dik 30 jaar bezig en onze zonen gaan hier ook in verder en dan is een bank een niet te verwaarlozen factor in het bedrijf. en U noemt zich Boeh is dat omdat U niet eens voor Uw eigen dommigheid wil uitkomen?? Haal eerst de balk eens uit uw eigen oog!!
    met vriendelijke groeten Caroline

    Geplaatst door: caroline de Ruiter op
  • Toen het allemaal tot in de hemel reikte hoorde je van het internaat vast niet dat die kinderen buiten de wereld stonden en als prinsjes en prinsesjes werden behandeld Maar het zal nu wel zo zijn dat het internaat nu \\\\\\\\\\\\\\\”meer\\\\\\\\\\\\\\\” moeite moet doen om de kinderen bij familie onder gebracht te krijgen
    Weet niet wat het belang hiervan is Heb mijn twijfels
    Dat er harde discussies zullen zijn op de groepen dat is al zo oud als dat er internaten bestaan.
    Het is een feit dat alles waar \\\\\\\\\\\\\\\”te\\\\\\\\\\\\\\\” voor staat is verkeerd ben ik mee eens Maar dat zullen de ouders ook wel weten
    Maar het is ook zaak dat je kinderen mee krijgenen tot op zekere hoogte op de hoogte houd van wat er speelt thuis
    Alleen de manier waarop En iedereen vind wel wat
    En let wel in de ogen van zo\\\\\\\\\\\\\\\’n psycholoog (die vaak zelf geen kinderen heeft) moet je ….. alles anders doen.
    Laten we ons meer bezig houden hoe deze zelfste leiding onze kinderen opvangen in ALLES Dan het vingertje te wijzen hoe de ouders die nu eenmaal in deze shit zitten door zichzelf of niet Die weten heus wel dat ze het \\\\\\\\\\\\\\\”handiger\\\\\\\\\\\\\\\”\\\\\\\\\\\\\\\’ aan hadden kunnen pakken Die laten hun kinderen ook achter….. met gemengde \\\\\\\\\\\\\\\”gevoelens\\\\\\\\\\\\\\\”
    Een bezorgde zijlijnlezer

    Geplaatst door: de waardt op
  • Beste Boeh,

    Hulde voor deze diepgaande analyse op feitenniveau!
    Gezien de probleemstelling is dit een directe en to-the-point gegeven heldere onderbouwing. Dank dat u uw pedagogisch inzicht deelt om zodoende een nuttige bijdrage aan de discussie te leveren.

    Geplaatst door: Erik op
  • ik hoop heel veel.k hoop dat ze er van kunnen leren.zoals sparen en tja tkan ook wel eens minder zijn en niet van ohh zo slecht word het nooit meer.dat het niet zo is als nu van die gastjes van 20-30 die nu een schip hebben gekocht van 90-110% financering.die zouden ze moeten kielhalen en in een opvoedgevangenis doen en harstikke faiete laten gaan.maar nee dan neemt de bank de rekeningen wel over.stelletje naaiers.maar over 3-5 jaar is iedereen dit weer vergeten en gaan we gewoon verder met tophypotheken.

    Geplaatst door: boeh op

Reageer