Zuid-Holland kampioen binnenvaart

Zuid-Holland voert de kopgroep aan van de vier binnenvaartvriendelijkste provincies van Nederland. Dat zei Schuttevaer-directeur Kees de Vries zaterdag op de jaarvergadering van Koninklijke Schuttevaer afdeling Rijnstreek in Alphen aan den Rijn.

Zuid-Holland kampioen binnenvaart

Andere provincies die hoge ogen gooien op vaarweggebied zijn Zeeland – met commissaris van de koningin Karla Peijs – Friesland en Noord-Brabant. Dat Zuid-Holland het momenteel wint is volgens De Vries te danken aan gedeputeerde Verkeer en Vervoer Asje van Dijk (CDA) en zijn rechterhand Gohdar Massom. Van Dijk trad na de Provinciale Statenverkiezingen in 2007 aan en heeft de binnenvaart direct hoog op de agenda gezet. ‘Ik heb eerder gedeputeerden meegemaakt die, na een keer voor een open brug te hebben gestaan, onmiddellijk een spitsuursluiting regelden. Maar deze gedeputeerde kiest voor de enige juiste weg. Hij heeft bijvoorbeeld zijn nek uitgestoken voor een tweede kolk voor de Julianasluis in de Gouwe. Andere bestuurders zouden niets hebben gedaan zonder geld van het Rijk, Van Dijk wachtte dat niet af en zocht alternatieven.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Zuid-Holland kampioen binnenvaart | Schuttevaer.nl

Zuid-Holland kampioen binnenvaart

Zuid-Holland voert de kopgroep aan van de vier binnenvaartvriendelijkste provincies van Nederland. Dat zei Schuttevaer-directeur Kees de Vries zaterdag op de jaarvergadering van Koninklijke Schuttevaer afdeling Rijnstreek in Alphen aan den Rijn.

Zuid-Holland kampioen binnenvaart

Andere provincies die hoge ogen gooien op vaarweggebied zijn Zeeland – met commissaris van de koningin Karla Peijs – Friesland en Noord-Brabant. Dat Zuid-Holland het momenteel wint is volgens De Vries te danken aan gedeputeerde Verkeer en Vervoer Asje van Dijk (CDA) en zijn rechterhand Gohdar Massom. Van Dijk trad na de Provinciale Statenverkiezingen in 2007 aan en heeft de binnenvaart direct hoog op de agenda gezet. ‘Ik heb eerder gedeputeerden meegemaakt die, na een keer voor een open brug te hebben gestaan, onmiddellijk een spitsuursluiting regelden. Maar deze gedeputeerde kiest voor de enige juiste weg. Hij heeft bijvoorbeeld zijn nek uitgestoken voor een tweede kolk voor de Julianasluis in de Gouwe. Andere bestuurders zouden niets hebben gedaan zonder geld van het Rijk, Van Dijk wachtte dat niet af en zocht alternatieven.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer