Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Bonden samen in ladingwerving

VLAARDINGEN

Binnenvaartorganisaties gaan gezamenlijk een acquisitieteam op pad sturen. Dat maakte de nieuwe CBRB-voorzitter Pieter Struijs in Vlaardingen bekend tijdens het jubileumcongres van Kantoor Binnenvaart (KB). EICB, het expertise- en innovatiecentrum voor de binnenvaart, komt binnenkort met een concreet voorstel. ‘Iedere potentiële verlader moet tenminste eens per jaar de binnenvaart op bezoek krijgen’, stelde Struijs, die zich zorgen maakt over verlies van marktaandeel aan weg en spoor.

Kantoor Binnenvaart vierde het jubileum met zo’n 200 leden en genodigden in het Deltahotel in Vlaardingen. Daar pleitte KB-voorzitter Hans Megens in zijn jubileumtoespraak voor samenwerking van schippers in samenwerkingsverbanden of coöperaties, ondermeer voor de ontwikkeling van nieuwe vervoersconcepten. Dat zijn geen zaken om aan commerciële bevrachters over te laten, vindt Megens: ‘Bevrachters die aan de binnenvaart verdienen in plaats van inkomen voor de binnenvaartschippers te verwerven, zijn over het algemeen niet de meest voor de hand liggende partij om deze veelal langdurige en risicovolle activiteiten voor hun rekening te nemen.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • G.Vermeulen

    Ik heb zojuist een artikel op Vaart!Forum geplaatst dat juist inging op dit vernieuwde initiatief tot samenwerking.

    Zie:
    http://thread.gmane.org/gmane.org.region.holland.vaart/8189

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook