Grande Lagos eerste keer in Amsterdam

Erewater, een schildje van de stad Amsterdam en een maritiem kompas van de agent kreeg de kapitein van de Grande Lagos maandag 27 oktober toen het schip voor het eerst de Amsterdamse haven aanliep.

Grande Lagos eerste keer in Amsterdam

De Grande Lagos is 1 september opgeleverd aan de Italiaanse rederij Grimaldi. Het is een van de zes nieuwe ro/ro multipurpose schepen van Grimaldi die dit jaar en volgend jaar de vloot van de rederij vernieuwen. Het schip zal onder meer auto’s, trucks, bussen en rollend materiaal vervoeren, naast containers (1800 TEU) en break bulk cargo.

Deze serie schepen kent circa 47% meer capaciteit dan de vorige generatie schepen die door Grimaldi in gebruik waren. De nieuwe schepen zijn ontworpen om efficiënt met brandstof om te gaan, passend bij het duurzaamheidsbeleid van de Grimaldi Groep. De Grande Lagos meet 31.600 ton en is 236,30 meter lang.

Central Express

Directeur Jaap van Zevenbergen van Broekman Motorships, al ruim 26 jaar de agent van Grimaldi in Nederland, is verheugd dat de Grande Lagos wordt ingezet op de Central Express dienst. De belangrijkste havens op West-Afrika worden met Central Express bediend en elke 14 dagen wordt de haven van Amsterdam aangelopen. ‘Zo kunnen wij meer capaciteit aanbieden aan de markt. Tevens hopen wij dat met de komst van de volgende nieuwbouw schepen de frequentie opgevoerd kan worden.’
Terminaldirecteur Richard ter Haak van de Ter Haak Group is trots de Grande Lagos op haar eerste reis op de USA terminal te mogen behandelen. ‘Grimaldi heeft vertrouwen in de toekomst en in Amsterdam. We hopen de schepen van Grimaldi nog vele malen in Amsterdam te mogen ontvangen’. Daar doet ook Havenbedrijf Amsterdam z’n uiterste best voor, zegt operationeel directeur Koen Overtoom: ‘Wij zijn blij met de komst van de Grande Lagos naar onze Amsterdamse haven en hopen een echt ‘thuis’ te bieden aan dit schip, de bemanning en de rederij.’