Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

In 2017 5,4 miljoen ton over Neckar

HEIDELBERG

Sluis Feudenheim op de Neckar werd in 2017 gepasseerd door 5909 binnenvaartschepen die samen 5,47 miljoen ton vervoerden. Daarnaast ging 24.300 teu aan containers de sluis door. Dat meldt Wasserstrassen- und Schifffahrtsamt Heidelberg.

1 / 1
In 2017 5,4 miljoen ton over Neckar

In 2017 5,4 miljoen ton over Neckar

Bouwstoffen en grond werden met 38% het meest vervoerd, gevolgd door zout (17%), ijzer en metaal (11%), landbouwproducten (9%), kolen (8%) en chemische producten (7%). Overige goederen waren vooral zware lading, auto´s en machineonderdelen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(MdV)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook