Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Hommage aan ‘Stuurvrouw’ in Fries Scheepvaart Museum

SNEEK

Aan boord van binnenvaartschepen speelden vrouwen altijd al een belangrijke rol. De vrouw hielp bij het afmeren en liep bij tegenwind ook ‘yn ‘e beage’. In de zeevaart was het minder gebruikelijk dat vrouwen een functie vervulden. Dat is tegenwoordig wel anders!

1 / 3
Hommage aan 'Stuurvrouwen' in Fries Scheepvaart Museum

Hommage aan 'Stuurvrouwen' in Fries Scheepvaart Museum

Hoewel de maritieme sector nog steeds een mannenwereld is, kiezen toch ook steeds meer vrouwen voor een beroep als schipper, stuurman of kapitein. Deze dames vormen de inspiratiebron voor de fototentoonstelling STUURVROUW, te zien van 2 februari tot 31 maart in het Fries Scheepvaart Museum in Sneek..

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook