Mastongeluk Amicitia laat diepe sporen na

Onder grote belangstelling van onder meer collega-schippers, de branchevereniging en de media stond vrijdag 16 november – ruim twee jaar na het mastongeluk – de schipper met de Amicitia voor de rechtbank. De rechtbank ging uitgebreid in op de toedracht en de onderhoudsgeschiedenis van de mast. De officier van justitie eiste een werkstraf en voorwaardelijke hechtenis, de advocaat van de verdachte bepleitte vrijspraak. De zitting duurde vrijwel de gehele dag. Uitspraak volgt over twee weken.

Mastongeluk Amicitia laat diepe sporen na

Werkstraf en voorwaardelijke hechtenis geëist tegen schipper Amicitia

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Mastongeluk Amicitia laat diepe sporen na | Schuttevaer.nl

Mastongeluk Amicitia laat diepe sporen na

Onder grote belangstelling van onder meer collega-schippers, de branchevereniging en de media stond vrijdag 16 november – ruim twee jaar na het mastongeluk – de schipper met de Amicitia voor de rechtbank. De rechtbank ging uitgebreid in op de toedracht en de onderhoudsgeschiedenis van de mast. De officier van justitie eiste een werkstraf en voorwaardelijke hechtenis, de advocaat van de verdachte bepleitte vrijspraak. De zitting duurde vrijwel de gehele dag. Uitspraak volgt over twee weken.

Mastongeluk Amicitia laat diepe sporen na

Werkstraf en voorwaardelijke hechtenis geëist tegen schipper Amicitia

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer