Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Mastongeluk Amicitia laat diepe sporen na

LEEUWARDEN [update]

Onder grote belangstelling van onder meer collega-schippers, de branchevereniging en de media stond vrijdag 16 november – ruim twee jaar na het mastongeluk – de schipper met de Amicitia voor de rechtbank. De rechtbank ging uitgebreid in op de toedracht en de onderhoudsgeschiedenis van de mast. De officier van justitie eiste een werkstraf en voorwaardelijke hechtenis, de advocaat van de verdachte bepleitte vrijspraak. De zitting duurde vrijwel de gehele dag. Uitspraak volgt over twee weken.

1 / 1
Mastongeluk Amicitia laat diepe sporen na

Mastongeluk Amicitia laat diepe sporen na

Werkstraf en voorwaardelijke hechtenis geëist tegen schipper Amicitia

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • Hein Danser

    Wat mij opvalt aan dit artikel, onderhoudsplan?? Hij kan facturen laten zien betreft onderhoud! Bied de mast aan voor een keuring en nog vind de rechter het niet genoeg?? Ja achteraf weet je het altijd beter.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook