Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

‘Arbeidsmarktvijver droogt op’

GORINCHEM

‘Het personeelstekort in de binnenvaart is groot en het probleem urgent’, zegt voorzitter Annette Augustijn van Bureau Voorlichting Binnenvaart (BVB) in het voorwoord van ‘Alle hens aan dek! Samen aan de slag voor een toekomstbestendige arbeidsmarkt’. Op de openingsdag van de vakbeurs Maritime Industry 2018, dinsdag 29 mei in Gorinchem, werden de beloften van en door een groot aantal betrokkenen ondertekend. ‘We doen het samen.’

1 / 2
'Arbeidsmarktvijver droogt op'

'Arbeidsmarktvijver droogt op'

BVB brengt partijen bij elkaar met Strategische Arbeidsmarktagenda

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (6)
 • Jim Grooten

  Als je ook voor een professor moet leren ,wordt het niks in de binnenvaart.

 • Han van Roozendaal

  Gelukkig wordt het thema weer breed opgepakt compliment voor BVB. En wanneer we nu ook de beschikbare gelden samen brengen en arbeidsmarkt campagnes die buiten de bekende kaders kleuren is er veel te winnen.
  En laten we eerlijk zijn een mooi vak promoten moet toch niet moeilijk zijn. Maar dat red je anno 2018 niet met weer een site of een blogger/floger die vooral bezocht/gevolgd worden door onszelf. Tijd voor hoog inzetten van instrumenten als EVC, goede vrijstelllingsregelingen bij het CCV en overzichtelijke zij-instroom trajecten. Nog een hele weg te gaan. 2030 is erg ver weg. 2020 moet toch het eerste resultaat te zien zijn!!!! Succes met het goede begin.

 • O Klinkenberg

  Inderdaad, verbeter de leefomgeving en het personeel komt vanzelf!

 • J. van der Voet

  Als we eens meer de stelling zouden hanteren dat we moeten werken om te leven in plaats van leven om te werken, zou de maatschappij dus ook de binnenvaart er heel anders uit zien. De wal keert het het schip vanzelf

 • Eddy Joos

  Als men binnenvaartpersoneel, menswaardig zou behandelen, in plaats van overal achter hekkens en tralies op te sluiten ,zou men misschien wat meer mensen vinden die in het beroep willen stappen.Tevens wat toleranter in de regelgeving, zo als nu met deze temperaturen zwemvest verplicht, om je kapot te zweten. Op het zelfde moment zie je mensen voorbij rouschen met speedboten, met waterski of allerhande vlotten met jonge lui erop zonder zwemvest. Die mogen genieten van waterpret.

 • M. Smitsman

  Inderdaad niemand te krijgen… zelfs een invaller is lastig te vinden.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook