Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

EBIS: geen database met persoonsnamen

ROTTERDAM

Het is niet de bedoeling dat European Barge Inspection Scheme (EBIS), dat de veiligheid in de binnentankvaart monitort, een database gaat aanleggen met persoonsnamen van bemanningsleden.

Die vrees werd eerder geuit op de Opinie-pagina van Schuttevaer door Pim de Goede, een onder pseudoniem schrijvende tankerschipper. Hij voorzag dat dit ertoe zou kunnen leiden dat een bemanningslid dat ooit betrokken is geweest bij een incident zou worden uitgesloten van werk.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • W.R. Blom

    Hele artikel klinkt een beetje vaag. Het wordt niet duidelijk welke “basisgegevens” er worden opgeslagen. Het argument van verminderen van VGM risico’s is een beetje een dooddoener omdat niet duidelijk wordt gemaakt welke specifieke risico’s dan verminderen en of er een duidelijk verband gelegd kan worden tussen deze specifieke risico’s en de gegevens die verzameld worden.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook