Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Logistieke ‘hotspot’ aan Vasteland

ROTTERDAM

‘Hier is de logistieke keten op z’n sterkst, dankzij de binnenvaart’, zei voorzitter Anette Augustijn van Bureau Voorlichting Binnenvaart (BVB) maandag 4 april bij de officiële opening van ‘Binnenvaart Hotspot Rotterdam’ op Vasteland 78.

1 / 2
Logistieke ‘hotspot' aan Vasteland

Logistieke ‘hotspot' aan Vasteland

In het nieuwe kantoor bezetten de binnenvaartbrancheorganisaties CBRB, EBU en de dienstverlenende bureaus BVB, BTB, IVR, NBKB, EICB en BinnenvaartNet vernieuwde werkruimtes op de tweede en derde etage. ‘Van samenwerking in de binnenvaart tot keuringen en innovatie – u vindt het allemaal in dit huis’, zei Augustijn.

De ‘housewarming’ trok zo’n 250 gasten en belangstellenden, onder meer van zusterorganisatie Koninklijke BLN-Schuttevaer die het Rijn- en binnenvaarthuis aan het Vasteland eerder verruilde voor een nieuw kantoor in Zwijndrecht. Dominic Schrijer, de burgemeester van ‘de thuishaven voor de binnenvaart’, was één van de gasten in de ‘Hotspot’, samen met VVD-Kamerlid Betty de Boer, haar D66-collega Salima Belhaj en vertegenwoordigers van overheid, verladers en bevrachters.

Restaurant New Fork, dat deel uitmaakt van het concept ‘Het Nieuwe Kantoor‘, was met alle gasten royaal gevuld. Havenwethouder Adriaan Visser van Rotterdam roemde in een kort openingswoord de economische potentie van de binnenvaart. Hij sprak de hoop uit dat schippers niet alleen in Rotterdam laden en lossen, maar er ook eens aanleggen. ‘Bijvoorbeeld in de Maashaven, waar we er alles aan doen om het u naar de zin te maken.’ (DvdM)

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook