Ons Recht hoopt op massale opkomst

De Belgische binnenvaartorganisatie Notre Droit/Ons Recht roept ook Nederlandse schippers op zondag 28 oktober naar Antwerpen te komen voor een schippersvergadering op het Kerkschip in Antwerpen (14 uur, Houtdok 25a).

Aanleiding voor de vergadering is de onvrede die de organisatie onder de schippers constateert. ‘Een oplossing voor de problemen hebben wij niet, maar het lijkt ons goed samen aan beleidsmakers en banken te laten zien hoe groot de nood is in de binnenvaart.’
Ons Recht heeft geen idee hoeveel mensen er zondag komen. ‘We hebben vrijwel alle Belgische schippers via een SMS-bericht uitgenodigd’, zegt bestuurslid Kris Verschraeghen. ‘Ik hoop dat er ook veel Nederlanders, Duitsers en Fransen komen en dat het Kerkschip te klein blijkt te zijn. De problemen in de binnenvaart zijn internationaal. Er zijn verschillen, maar er zijn meer overeenkomsten. We kunnen beter samen pleiten voor betere voorwaarden.’
Iedereen is welkom, al dan niet lid van Ons Recht/Notre Droit.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (27)

  • Mooi man… en waar blijft nu de verdere berichtgeving dan? was toch gisteren?

    Geplaatst door: ? op
  • Binnenvaart, let op uw zaak. Zo wordt er over u geschreven en gepraat:
    1.
    http://www.delaatstemeter.nl/gastcolumns/dekpersoneel-in-de-binnenvaart-een-sombere-toekomst/
    2.
    http://www.bnr.nl/topic/mobiliteit/962369-1210/binnenvaart-heeft-roemenen-en-bulgaren-nodig
    3.
    http://www.bnr.nl/?service=player&type=fragment&articleId=1697153&audioId=1697129

    Ik zit al jaren in de voorwas, maar een fatsoenlijke (particuliere) werkgever is met een kaarsje te zoeken, en nog moeilijker te vinden

    Geplaatst door: Geïnteresseerde stuurlui, aan de wal staand op
  • En Ludwig,

    Volwassenheid is ook; niet onder je kostprijs werken.
    Niet varen met A2 bemanning en 24/7/365 doorjakkeren.
    Niet varen met volk aan boord uit alle hoeken van deze aardkloot(Eerst Aziaten en nu moeten de Roemenen/Bulgaren ons weer uit het slob gaan trekken; zie brief binnenvaartorg. aan de politiek in Den Haag, week 43-2012)
    Niet varen voor €0,20/ton minder als de buurman, want de buurman van jóuw buurman; dat ben je zelf. Zo worden de meest normale vrachtprijzen nog verkl**t. Denk: De sprinkhanenplaag op de Danube, die zo elke paar maanden eens overtrekt en alle normale vrachten kaalfreet.
    Niet vanuit gaan dat personeel in loondienst er te dom voor zijn, om zelf te beseffen dat ze gebruikt worden als voetveeg. Denk: Verboden handelingen in ADNR, 5 dagen per week boenen & poetsen(als de boel een beetje vuil is kun je beter zien waar je gebleven bent!), boenen in het afgeladen gangboord , jaren 50 toestanden, naar goed (Duits???) voorbeeld ‘naar beneden schoppen’, etc.etc.

    Ojaa, wie hoopt dat capaciteitsbeperking komt van een overheid die de sluizen op tijd ‘s-avonds dichtgooit. Zie ook:
    http://www.nieuwsbladtransport.nl/Modaliteiten/Binnenvaart/ArticleBinnenvaart/tabid/144/ArticleID/30546/ArticleName/BinnenhavenssluizenMaasroutelangeropen/Default.aspx

    Geplaatst door: K. Cornelissen op
  • Mensen wat een gezever en wat een simplistisch denken dat er een oplossing zou zijn die buiten het individu ligt.
    Ja de oorzaak is de verstoring in het evenwicht en dat kun je aan de onbegrensde nieuwbouw toe schrijven, maar er waren slechts een paar schreeuwende in de woestijn en dus zijn we daar en wat er daarna gebeurd is , op een enkele uitzondering na, met z’n allen schuld aan.
    Ja de nieuwbouw kon niet op, maar even zozeer heeft de way of live de ouderen schepen geen goed gedaan. Dat we geen middelen hebben en/ of geen kredietwaardigheid zodat we ook aan de rand van de afgrond geraken is niet de schuld van andermans hypotheek.
    Faillissementen wilde we niet, de een omdat hij op de nominatie stond, de ander vanwege de angst dat het materiaal goedkoop terug op de markt komt. Hier is uiteindelijk, alle onmogelijkheden afwegende, het uitstel van aflossen uit de bus gekomen, en wederom is werd de marktwerking verstoord
    Niet alleen door de grote nieuwe, ook oud en/of klein gunde elkaar het licht in de ogen niet.
    De grote meerderheid heeft niets gedaan, niet voor de crisis door zich te organiseren, op tafel te slaan, en open te staan voor hetgeen zich aftekende. De ander had wel oog, maar probeerde zijn bestaansrecht te ontlenen aan toegespitst en uitzonderend beleid, maar verzaakte als individu daarbij om zelf voldoende winstgevend te zijn.
    Kortom slecht een zeer kleine minderheid is in staat om op eigen benen te staan, verdienen we het dan om als volwassene beter behandeld te worden dan een kleuter? We kunnen dus blijven dreinen, dwarsliggen of schreeuwen dat we door de ander gepest worden, maar zullen op deze wijze nooit meer krijgen dan wat de volwassenen ons gunnen..

    Geplaatst door: Ludwig op
  • DE GROOT, volgens mij ben je een grapjas of totale idioot.
    Ik hoop voor u het eerste!

    Geplaatst door: jef op
  • @ Borealis

    27-10-2012 op 22:25
    Alweer een domme reactie uit de hoek waar het meest geweeklaagd wordt.
    Niet meegegaan met de tijd,overjarige rotzooi en dan anderen de maat nemen.
    Maar ik wens jullie veel wijsheid. Wedden dat er morgen nog geen tien man op komen dagen?

    Geplaatst door: De Groot op
  • @ blokwatcher

    27-10-2012 op 19:09
    Geen nood. Wij staan ruim in de plus. Vrij schip ,vrij huis en leven als god in Frankrijk.

    Geplaatst door: De Groot op
  • @ De Groot,

    Ja, dat zal kunnen, maar dan is het wel ons scheepje en ons probleem en dus niet het probleem van de bank, wat dan uiteindelijk op het bordje van de gemeenschap neer komt, wat bij u het geval zal zijn, zoals ik meen op te kunnen maken uit uw gehuil.

    Geplaatst door: Borealis op
  • @ DE GROOT!!
    Ik ben iemand die steeds verantwoord heb geïnvesteerd, 45% eigen inbreng en kan mijn handel gelijk afbetalen als het zou moeten.
    Waar ik de pest in heb, is dat door een paar honderden avonturiers de hele markt verziekt is.
    Als je het dan toch allemaal zo goed weet mag je een acceptabel voorstel doen en houd anders je commentaar voor jezelf.
    Lullen en iets afbreken is echt niet zo moeilijk.

    Geplaatst door: jef op
  • @ De Groot

    Telkens als er een hypo word verkregen dan moet je maar eens goed lezen wat je tekent de bank is gerechtigd om loonbeslag evt.beslag op het in pand gegeven huis/schip enz.te vorderen als 1ste.in de rij.Dus dat de banken hun verantwoordelijkheid nemen aan de voorwaarden bij een getekend hypocontract.Uitstel kan evt max.2jr zoals nu is het al 4jr!Maar nu moet men hun verantwoordelijkheid nemen dwz.sleutels ingeven en ophoepelen en deze mogelijkheid,zou men moeten kunnen afdwingen via de EC enz.en men heeft de staatsgarantie op hun rekening staan ter compensatie dus de overheid moet ook hun verantw.opnemen.Heb je het nu begrepen!!!
    ps.ik hoop niet dat je een bankdirecteur bent mag men je ook gelijk op straat gooien “je contracten niet kennen tot in de kleine lettertjes”foeifoei.
    Op 1 ding heb je gelijk nml.de bomen groeiden hoger als de sky.

    Geplaatst door: blokwatcher op
  • @ jef

    27-10-2012 op 11:52

    Jullie hebben stuk voor stuk zelf getekend voor de hypotheek.Afgunst was de main drijfveer en nu mogen de banken het oplossen?

    Geplaatst door: De Groot op
  • @ Borealis

    27-10-2012 op 00:35

    Niet te hard plassen manneke. Uw scheepke zou eens kunnen zinken van rottigheid.

    Geplaatst door: De Groot op
  • Zondag of niet, voor diegene dat het wel belangrijk genoeg is om samen te vechten, die zullen ook aanwezig zijn.Alle andere, wel verzin redenen ter plekke!!!!!!!!!!!!!!
    Wat voor dag ook, er zullen altijd schippers zijn, die een reden verzinnen om niet tekomen.
    Ook de mensen van ons recht/notre droit hebben een gezin en geven ook niet op. Al weken op voorhand moeten die stand by staan voor uitnodigingen, telefoongesprekken voeren, met auto overal naar toe, die doen dat ook alleen maar om iets te bereiken. Van andere wordt simpel gevraagd voor één dag aanwezig te zijn. Familale dagen kan je uitkiezen!!!!!!!!!!!!!!

    Geplaatst door: strijdertje op
  • De Groot: Ik hoop dat de banken dit echt doen.
    Op de workshop van 8 november sturen ze hun kat, omdat ze te laf zijn hun verantwoordelijkheid te nemen, dus dat ze morgen hun gang maar gaan.
    Verkoop uw gezever elders.

    Geplaatst door: jef op
  • @ de groot

    weleens bedacht dat er ook schippers zijn die onafhankelijk van de bank zijn ? Ik heb een vrij schip en centjes maar ben het nu ook zat er komt geen verbetering en als het zo door gaat vlieg ik niet van mijn schip maar gooi hem zelf in de hoek.

    Geplaatst door: de jonge op
  • @ De Groot,

    U laat weer de sterkste kant van veel Nederlandse binnenvaart schippers zien.

    Zover in de shit dat er geen redding meer mogelijk is, maar wel bang voor de zelf gecreëerde gevolgen.

    Geplaatst door: Borealis op
  • @ DE GROOT” Gaat het dan zo slecht met u?
    Het ziet er naar uit dat u net als zovelen kunstmatig overgefinancierd bent!
    Is het de bedoeling dat we uw debiele raad moeten volgen en ons verder moeten laten kaalplukken?
    Ik dacht het niet!

    Geplaatst door: jdv op
  • Allemaal gaan en de bank kijkt mee.
    Je kunt er op wachten dat diegene die nu de zooi gaan opruien als eerste van hun schip vliegen. De banken zijn niet gek en hebben maar een millimeter nodig om hun gelijk te halen waar ze overigens volkomen gerechtigd toe zijn.
    Niet aflossen,opruien en klanten voor het hoof stoten? lekker oprotten.

    Geplaatst door: De Groot op
  • Collega’s,

    Wat kan je gebeuren ’s morgens met je vrouw gezellig naar de vogeltjesmarkt, en om 14.00 kijken wat onze collega’s van de OR/ND te zeggen hebben, al was het alleen maar uit nieuwsgierigheid.

    Als het helemaal niks is kunnen we naar afloop lekker ouderwets altijd nog een pint pakken in Het Slechtgeweten en zijn we niet voor niets geweest.

    Tot zondag allemaal,

    Geplaatst door: Borealis op
  • Op wat voor dag er ook vergaderd word er zullen altijd mensen zijn die elk argument aangrijpen om maar niet komen,u kunt zelf invullen wat ik van die mensen vind.

    Geplaatst door: Pedro op
  • beter het sportpaleis niet afgehuurd met die paar duizend schippers dst gaan komen

    Geplaatst door: k op
  • Kerk of niet,het lijkt me als je niet hoeft te varen sowieso fijner om de zondag door te brengen met familie en vrienden,iets sociaals te doen.De mensen die daar zonodig naar toe moeten hebben die op een gewone door de weekse werkdag daar geen tijd voor??Dan moer er door gejakkerd worden zeker?

    Geplaatst door: doet er nier toe op
  • Het dievengilde leest mee…

    Geplaatst door: hans c. op
  • Misschien JUIST op zondag, is wel lekker handig voor iedereen die dan toch niet vaart.

    Geplaatst door: observant op
  • zondag of in de week als je er iets wil voor doen speelt het geen rol

    Geplaatst door: valentine op
  • De kerk is dan al gedaan hoor.

    Geplaatst door: P.F.L. op
  • jammer dat het op zondag gehouden word!!

    Geplaatst door: anoniem op

Reageer

Ons Recht hoopt op massale opkomst | Schuttevaer.nl

Ons Recht hoopt op massale opkomst

De Belgische binnenvaartorganisatie Notre Droit/Ons Recht roept ook Nederlandse schippers op zondag 28 oktober naar Antwerpen te komen voor een schippersvergadering op het Kerkschip in Antwerpen (14 uur, Houtdok 25a).

Aanleiding voor de vergadering is de onvrede die de organisatie onder de schippers constateert. ‘Een oplossing voor de problemen hebben wij niet, maar het lijkt ons goed samen aan beleidsmakers en banken te laten zien hoe groot de nood is in de binnenvaart.’
Ons Recht heeft geen idee hoeveel mensen er zondag komen. ‘We hebben vrijwel alle Belgische schippers via een SMS-bericht uitgenodigd’, zegt bestuurslid Kris Verschraeghen. ‘Ik hoop dat er ook veel Nederlanders, Duitsers en Fransen komen en dat het Kerkschip te klein blijkt te zijn. De problemen in de binnenvaart zijn internationaal. Er zijn verschillen, maar er zijn meer overeenkomsten. We kunnen beter samen pleiten voor betere voorwaarden.’
Iedereen is welkom, al dan niet lid van Ons Recht/Notre Droit.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (27)

  • Mooi man… en waar blijft nu de verdere berichtgeving dan? was toch gisteren?

    Geplaatst door: ? op
  • Binnenvaart, let op uw zaak. Zo wordt er over u geschreven en gepraat:
    1.
    http://www.delaatstemeter.nl/gastcolumns/dekpersoneel-in-de-binnenvaart-een-sombere-toekomst/
    2.
    http://www.bnr.nl/topic/mobiliteit/962369-1210/binnenvaart-heeft-roemenen-en-bulgaren-nodig
    3.
    http://www.bnr.nl/?service=player&type=fragment&articleId=1697153&audioId=1697129

    Ik zit al jaren in de voorwas, maar een fatsoenlijke (particuliere) werkgever is met een kaarsje te zoeken, en nog moeilijker te vinden

    Geplaatst door: Geïnteresseerde stuurlui, aan de wal staand op
  • En Ludwig,

    Volwassenheid is ook; niet onder je kostprijs werken.
    Niet varen met A2 bemanning en 24/7/365 doorjakkeren.
    Niet varen met volk aan boord uit alle hoeken van deze aardkloot(Eerst Aziaten en nu moeten de Roemenen/Bulgaren ons weer uit het slob gaan trekken; zie brief binnenvaartorg. aan de politiek in Den Haag, week 43-2012)
    Niet varen voor €0,20/ton minder als de buurman, want de buurman van jóuw buurman; dat ben je zelf. Zo worden de meest normale vrachtprijzen nog verkl**t. Denk: De sprinkhanenplaag op de Danube, die zo elke paar maanden eens overtrekt en alle normale vrachten kaalfreet.
    Niet vanuit gaan dat personeel in loondienst er te dom voor zijn, om zelf te beseffen dat ze gebruikt worden als voetveeg. Denk: Verboden handelingen in ADNR, 5 dagen per week boenen & poetsen(als de boel een beetje vuil is kun je beter zien waar je gebleven bent!), boenen in het afgeladen gangboord , jaren 50 toestanden, naar goed (Duits???) voorbeeld ‘naar beneden schoppen’, etc.etc.

    Ojaa, wie hoopt dat capaciteitsbeperking komt van een overheid die de sluizen op tijd ‘s-avonds dichtgooit. Zie ook:
    http://www.nieuwsbladtransport.nl/Modaliteiten/Binnenvaart/ArticleBinnenvaart/tabid/144/ArticleID/30546/ArticleName/BinnenhavenssluizenMaasroutelangeropen/Default.aspx

    Geplaatst door: K. Cornelissen op
  • Mensen wat een gezever en wat een simplistisch denken dat er een oplossing zou zijn die buiten het individu ligt.
    Ja de oorzaak is de verstoring in het evenwicht en dat kun je aan de onbegrensde nieuwbouw toe schrijven, maar er waren slechts een paar schreeuwende in de woestijn en dus zijn we daar en wat er daarna gebeurd is , op een enkele uitzondering na, met z’n allen schuld aan.
    Ja de nieuwbouw kon niet op, maar even zozeer heeft de way of live de ouderen schepen geen goed gedaan. Dat we geen middelen hebben en/ of geen kredietwaardigheid zodat we ook aan de rand van de afgrond geraken is niet de schuld van andermans hypotheek.
    Faillissementen wilde we niet, de een omdat hij op de nominatie stond, de ander vanwege de angst dat het materiaal goedkoop terug op de markt komt. Hier is uiteindelijk, alle onmogelijkheden afwegende, het uitstel van aflossen uit de bus gekomen, en wederom is werd de marktwerking verstoord
    Niet alleen door de grote nieuwe, ook oud en/of klein gunde elkaar het licht in de ogen niet.
    De grote meerderheid heeft niets gedaan, niet voor de crisis door zich te organiseren, op tafel te slaan, en open te staan voor hetgeen zich aftekende. De ander had wel oog, maar probeerde zijn bestaansrecht te ontlenen aan toegespitst en uitzonderend beleid, maar verzaakte als individu daarbij om zelf voldoende winstgevend te zijn.
    Kortom slecht een zeer kleine minderheid is in staat om op eigen benen te staan, verdienen we het dan om als volwassene beter behandeld te worden dan een kleuter? We kunnen dus blijven dreinen, dwarsliggen of schreeuwen dat we door de ander gepest worden, maar zullen op deze wijze nooit meer krijgen dan wat de volwassenen ons gunnen..

    Geplaatst door: Ludwig op
  • DE GROOT, volgens mij ben je een grapjas of totale idioot.
    Ik hoop voor u het eerste!

    Geplaatst door: jef op
  • @ Borealis

    27-10-2012 op 22:25
    Alweer een domme reactie uit de hoek waar het meest geweeklaagd wordt.
    Niet meegegaan met de tijd,overjarige rotzooi en dan anderen de maat nemen.
    Maar ik wens jullie veel wijsheid. Wedden dat er morgen nog geen tien man op komen dagen?

    Geplaatst door: De Groot op
  • @ blokwatcher

    27-10-2012 op 19:09
    Geen nood. Wij staan ruim in de plus. Vrij schip ,vrij huis en leven als god in Frankrijk.

    Geplaatst door: De Groot op
  • @ De Groot,

    Ja, dat zal kunnen, maar dan is het wel ons scheepje en ons probleem en dus niet het probleem van de bank, wat dan uiteindelijk op het bordje van de gemeenschap neer komt, wat bij u het geval zal zijn, zoals ik meen op te kunnen maken uit uw gehuil.

    Geplaatst door: Borealis op
  • @ DE GROOT!!
    Ik ben iemand die steeds verantwoord heb geïnvesteerd, 45% eigen inbreng en kan mijn handel gelijk afbetalen als het zou moeten.
    Waar ik de pest in heb, is dat door een paar honderden avonturiers de hele markt verziekt is.
    Als je het dan toch allemaal zo goed weet mag je een acceptabel voorstel doen en houd anders je commentaar voor jezelf.
    Lullen en iets afbreken is echt niet zo moeilijk.

    Geplaatst door: jef op
  • @ De Groot

    Telkens als er een hypo word verkregen dan moet je maar eens goed lezen wat je tekent de bank is gerechtigd om loonbeslag evt.beslag op het in pand gegeven huis/schip enz.te vorderen als 1ste.in de rij.Dus dat de banken hun verantwoordelijkheid nemen aan de voorwaarden bij een getekend hypocontract.Uitstel kan evt max.2jr zoals nu is het al 4jr!Maar nu moet men hun verantwoordelijkheid nemen dwz.sleutels ingeven en ophoepelen en deze mogelijkheid,zou men moeten kunnen afdwingen via de EC enz.en men heeft de staatsgarantie op hun rekening staan ter compensatie dus de overheid moet ook hun verantw.opnemen.Heb je het nu begrepen!!!
    ps.ik hoop niet dat je een bankdirecteur bent mag men je ook gelijk op straat gooien “je contracten niet kennen tot in de kleine lettertjes”foeifoei.
    Op 1 ding heb je gelijk nml.de bomen groeiden hoger als de sky.

    Geplaatst door: blokwatcher op
  • @ jef

    27-10-2012 op 11:52

    Jullie hebben stuk voor stuk zelf getekend voor de hypotheek.Afgunst was de main drijfveer en nu mogen de banken het oplossen?

    Geplaatst door: De Groot op
  • @ Borealis

    27-10-2012 op 00:35

    Niet te hard plassen manneke. Uw scheepke zou eens kunnen zinken van rottigheid.

    Geplaatst door: De Groot op
  • Zondag of niet, voor diegene dat het wel belangrijk genoeg is om samen te vechten, die zullen ook aanwezig zijn.Alle andere, wel verzin redenen ter plekke!!!!!!!!!!!!!!
    Wat voor dag ook, er zullen altijd schippers zijn, die een reden verzinnen om niet tekomen.
    Ook de mensen van ons recht/notre droit hebben een gezin en geven ook niet op. Al weken op voorhand moeten die stand by staan voor uitnodigingen, telefoongesprekken voeren, met auto overal naar toe, die doen dat ook alleen maar om iets te bereiken. Van andere wordt simpel gevraagd voor één dag aanwezig te zijn. Familale dagen kan je uitkiezen!!!!!!!!!!!!!!

    Geplaatst door: strijdertje op
  • De Groot: Ik hoop dat de banken dit echt doen.
    Op de workshop van 8 november sturen ze hun kat, omdat ze te laf zijn hun verantwoordelijkheid te nemen, dus dat ze morgen hun gang maar gaan.
    Verkoop uw gezever elders.

    Geplaatst door: jef op
  • @ de groot

    weleens bedacht dat er ook schippers zijn die onafhankelijk van de bank zijn ? Ik heb een vrij schip en centjes maar ben het nu ook zat er komt geen verbetering en als het zo door gaat vlieg ik niet van mijn schip maar gooi hem zelf in de hoek.

    Geplaatst door: de jonge op
  • @ De Groot,

    U laat weer de sterkste kant van veel Nederlandse binnenvaart schippers zien.

    Zover in de shit dat er geen redding meer mogelijk is, maar wel bang voor de zelf gecreëerde gevolgen.

    Geplaatst door: Borealis op
  • @ DE GROOT” Gaat het dan zo slecht met u?
    Het ziet er naar uit dat u net als zovelen kunstmatig overgefinancierd bent!
    Is het de bedoeling dat we uw debiele raad moeten volgen en ons verder moeten laten kaalplukken?
    Ik dacht het niet!

    Geplaatst door: jdv op
  • Allemaal gaan en de bank kijkt mee.
    Je kunt er op wachten dat diegene die nu de zooi gaan opruien als eerste van hun schip vliegen. De banken zijn niet gek en hebben maar een millimeter nodig om hun gelijk te halen waar ze overigens volkomen gerechtigd toe zijn.
    Niet aflossen,opruien en klanten voor het hoof stoten? lekker oprotten.

    Geplaatst door: De Groot op
  • Collega’s,

    Wat kan je gebeuren ’s morgens met je vrouw gezellig naar de vogeltjesmarkt, en om 14.00 kijken wat onze collega’s van de OR/ND te zeggen hebben, al was het alleen maar uit nieuwsgierigheid.

    Als het helemaal niks is kunnen we naar afloop lekker ouderwets altijd nog een pint pakken in Het Slechtgeweten en zijn we niet voor niets geweest.

    Tot zondag allemaal,

    Geplaatst door: Borealis op
  • Op wat voor dag er ook vergaderd word er zullen altijd mensen zijn die elk argument aangrijpen om maar niet komen,u kunt zelf invullen wat ik van die mensen vind.

    Geplaatst door: Pedro op
  • beter het sportpaleis niet afgehuurd met die paar duizend schippers dst gaan komen

    Geplaatst door: k op
  • Kerk of niet,het lijkt me als je niet hoeft te varen sowieso fijner om de zondag door te brengen met familie en vrienden,iets sociaals te doen.De mensen die daar zonodig naar toe moeten hebben die op een gewone door de weekse werkdag daar geen tijd voor??Dan moer er door gejakkerd worden zeker?

    Geplaatst door: doet er nier toe op
  • Het dievengilde leest mee…

    Geplaatst door: hans c. op
  • Misschien JUIST op zondag, is wel lekker handig voor iedereen die dan toch niet vaart.

    Geplaatst door: observant op
  • zondag of in de week als je er iets wil voor doen speelt het geen rol

    Geplaatst door: valentine op
  • De kerk is dan al gedaan hoor.

    Geplaatst door: P.F.L. op
  • jammer dat het op zondag gehouden word!!

    Geplaatst door: anoniem op

Reageer