Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Als subsidie bereikbaar was….

Arcen

Binnenvaartondernemers zijn verdeeld over de snelle opmars van duurzame binnenvaartschepen. Ze zien gebeuren dat vooral grotere ondernemingen in de binnenvaart de weg naar de subsidiepot goed weten te vinden en de particuliere binnenvaartondernemer het nakijken heeft, omdat hij onvoldoende financiële middelen heeft om zijn schip te verduurzamen. De optimisten hopen dat de pioniers ervoor zorgen dat vergroening juist betaalbaar wordt.

1 / 1
Als subsidie bereikbaar was....

Als subsidie bereikbaar was....

Particuliere binnenvaart over vergroeningsmogelijkheden

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
  • H. A. van Laak

    Dat verbruik van GTL klop bij een oude motor. Je heb dan de de motor niet bijgesteld op GTL . Als dat doet is het gebruik het zelfde maar je krijgt een vinniger motor. GTL verbrand ook in een oude motor eerder bij de arbeidsslag dan gasolie.

  • M. Smitsman

    Vooral GTL wordt vaak genoemd als duurzame brandstof die snel kan worden ingezet, omdat daarvoor geen aanpassingen aan de motoren nodig zijn. Maar de meeste schippers vinden het prijsverschil tussen de reguliere gasolie en GTL nu nog te groot. Einde citaat. Leuk detail bij deze “duurzame” brandstof is dat de productie weer meer milieu belastend is. Daarbij komt dat je meer liters verbruikt t.o.v. diesel voor hetzelfde toerental. Dat is het leuke van een oude motor. Die liegt niet omdat de regulateurstang precies aangeeft hoeveel mm de brandstofpompen open staan onder dezelfde omstandigheden met diesel of GTL. En meer verbruik is weer ongunstig voor je CO2 footprint omdat dat over je verbruikte liters gaat. Ondanks bovenstaande blijf ik toch deze brandstof gebruiken omdat serieus minder roetvorming hebt, dus ook minder vervuiling in je motor. Vaar er nu dik twee jaar mee naar volle tevredenheid.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook