Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

RMU wil onderzoek rol banken bij teloorgang Imtech

VEENENDAAL

De christelijke vakorganisatie RMU (Reformatorisch Maatschappelijke Unie) wil een onafhankelijk onderzoek naar de rol van de banken bij de teloorgang van Imtech. ‘De banken hebben te snel de stekker er uit getrokken waardoor Jeroen Princen en Paul Peters in de fase vóór surseance en het uiteindelijke faillissement onvoldoende tijd kregen om een doorstart te realiseren.’

‘Als stille bewindvoerders werd de curatoren het mes op de keel gezet om snel resultaat te boeken’, meldt de RMU. ‘Slechts zeven dagen kregen zij de tijd. De banken dwongen de Raad van Bestuur van Imtech om surseance aan te vragen. In negen van de tien gevallen leidt dat tot een faillissement, hetgeen ook binnen enkele dagen gebeurde.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook