Tweede Kamer wil afschaffing ‘overbodige CCR-eisen’

De Tweede Kamer heeft dinsdag 4 november met algemene stemmen de motie van de Kamerleden Eric Smaling (SP) en Betty de Boer (VVD) aangenomen. Ze vragen in de motie minister Schultz werk te maken van de afschaffing van overbodige eisen van de Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR).

De Kamerleden willen dat de minister in 2015 in overleg met de sector  een speerpunt maakt van het afschaffen van overbodige eisen van de CCR, bijvoorbeeld ten aanzien van kranen, geluid, de reling, lichtdoorlatendheid et cetera. Ook vragen Smaling en De Boer de minister de collega’s van andere departementen en de bewindspersonen van de aangesloten landen van de CCR hiervan onverkort in kennis te stellen met het nadrukkelijke verzoek zich bij dit streven aan te sluiten.
‘Dat is een mooi signaal vanuit de Nederlandse politiek’, zegt voorzitter Sunniva Fluitsma van de Algemeene Schippers Vereeniging (ASV). ‘Daarmee laat de politiek zien dat men snapt in welke positie de binnenvaart verkeert en dat er nu ingegrepen moet worden in deze situatie.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer