Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Weer naar zee (8): Meedeinen met het schip

We lieten de Tucana achter in onstuimig weer voor de Zuid-Engelse kust tijdens de derde reis naar Ierland. Het werd nog erger. De storm die in Nederland voor miljoenen schade aanrichtte, scheerde ook rakelings langs de 3784 dwt metende coaster uit 2008 van Toucan Maritime.

1 / 2
Weer naar zee (8): Meedeinen met het schip

Weer naar zee (8): Meedeinen met het schip

De bemanning was juist begonnen aan de oversteek van Engeland naar Ierland en wind en golven hebben daar vrij spel. Het was oncomfortabel en haalde technisch-marof Jeroen eerder uit zijn slaap. In het begin van de nacht is de brug ruim bemand met de kapitein, de marof en stagiair Wander. Het schip ploegt voort door de donkere nacht. Op de brug klinkt een muziekje, zo nu en dan overstemd door de VHF. De mannen deinen mee met het schip. De lichte misselijkheid die Wander overviel tijdens de eerste stormreis keert nu niet terug. Hij is ingeslingerd en voelt zich op zijn plek.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • H Hornstra

    Leuk om te lezen, ga zo door

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook