Kielzog

Levi van Zweden vindt varen met een duwboot uitdagend en gevarieerd: ‘Je moet met de natuur samenwerken’

Levi van Zweden (2003) komt uit het Zeeuwse Ovezande. Zijn vader was mosselvisser, maar de visserij is voor Levi nooit een optie geweest. ‘Ik heb wel meegevaren, maar dat was niks voor mij. De visserij wordt ook een stuk minder door de strenge eisen van de overheid. Net als bij de boeren wordt het onzeker. En de binnenvaart heeft me altijd al getrokken.’

Levi van Zweden naast de Origo in de Nieuwe Houthaven van Amsterdam. ‘Toen ik van school afkwam ben ik gelijk voor mijzelf begonnen.’ Foto Heere Heeresma jr.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Levi van Zweden vindt varen met een duwboot uitdagend en gevarieerd: ‘Je moet met de natuur samenwerken’ | Schuttevaer.nl
Kielzog

Levi van Zweden vindt varen met een duwboot uitdagend en gevarieerd: ‘Je moet met de natuur samenwerken’

Levi van Zweden (2003) komt uit het Zeeuwse Ovezande. Zijn vader was mosselvisser, maar de visserij is voor Levi nooit een optie geweest. ‘Ik heb wel meegevaren, maar dat was niks voor mij. De visserij wordt ook een stuk minder door de strenge eisen van de overheid. Net als bij de boeren wordt het onzeker. En de binnenvaart heeft me altijd al getrokken.’

Levi van Zweden naast de Origo in de Nieuwe Houthaven van Amsterdam. ‘Toen ik van school afkwam ben ik gelijk voor mijzelf begonnen.’ Foto Heere Heeresma jr.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer