Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

‘RWS wil racebaan maken van Van Starkenborghkanaal’

Groningen

De Paddepoelsterbrug over het Van Starkenborghkanaal in Groningen ging bijna anderhalf jaar geleden te vroeg dicht, waardoor de schipper van de Andamento de brug aan flarden voer. Sindsdien moeten omwonenden het zonder de brug doen die hen verbond met de stad Groningen. Ze willen hun brug terug. Maar of Rijkswaterstaat dat ook wil?

1 / 1
Baudien Bauman en haar man bij de voor het wegverkeer gestremde Paddepoelsterbrug. De Undine V kan ondertussen ongehinderd passeren. (Foto Loek Mulder)

Baudien Bauman en haar man bij de voor het wegverkeer gestremde Paddepoelsterbrug. De Undine V kan ondertussen ongehinderd passeren. (Foto Loek Mulder)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • Hein Danser

  In mijn ogen, kunnen alle bruggen zich openen. Net als bij de spoorwegen>>trein komt er aan, rood licht voor het verkeer, bomen neer en openen de brug<< Bij spoorweg overgangen zitten helemaal geen mensen om op een muis te klikken, ha ha
  En niet heel de brug volhangen met censoren, burger ongehoorzaamheid word dan wel gestraft. Tja.

 • H.A. Hoogeveen

  Beter schaffen ze afstand bediening af. Dit ging in de Zaan al mis. Regio Alphen aan den Rijn is het erbarmelijk om te zien wat die gecetificeerde knopjesdrukkers er van maken. En als je richting Veendam vaart maak je ook de meest spannende momenten mee.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook