Ferus Smit levert Arklow Wind op

Scheepswerf Ferus Smit Leer heef donderdag 4 april in de Eemshaven bouwnummer 448 Arklow Wind opgeleverd aan Arklow Shipping. Het schip was vijf weken zonder ceremonie te water gelaten bij de Duitse vestiging van Ferus Smit in Leer.

Ferus Smit levert Arklow Wind op

De Arklow Wind is een Trader 16500 met ijsklasse 1A en de tweede van een serie van vier (bouwnummers 447 tot en met 450) die onder klasse van Bureau Veritas worden gebouwd. Eerste was de 25 oktober vorig jaar opgeleverde Arklow Wave (bouwnummer 447). De beide andere schepen schepen, waarvan de eerste secties van het volgende schip intussen op de helling staan, volgen met een interval van drie maanden en krijgen de namen  Arklow Willo (IMO 9818955) en Arklow Wood (IMO 9818967).

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer