Nieuwe ombouwmethode Nederlof voor enkelwandige tankers

Nederlof Scheepsbouw uit Geertruidenberg heeft een nieuwe methode ontwikkeld voor het ombouwen van enkelwandige tankers naar dubbelwandige tankers. Bij deze methode worden niet langer smallere of hogere ladingtanks in het bestaande casco van de tanker geplaatst, maar wordt een compleet nieuw casco om de ladingzone en een deel van het voor- en achterschip van de enkelwandige tanker gebouwd, die daarmee 135 centimeter breder wordt.

Nieuwe ombouwmethode Nederlof voor enkelwandige tankers

Door Hans Heynen

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Nieuwe ombouwmethode Nederlof voor enkelwandige tankers | Schuttevaer.nl

Nieuwe ombouwmethode Nederlof voor enkelwandige tankers

Nederlof Scheepsbouw uit Geertruidenberg heeft een nieuwe methode ontwikkeld voor het ombouwen van enkelwandige tankers naar dubbelwandige tankers. Bij deze methode worden niet langer smallere of hogere ladingtanks in het bestaande casco van de tanker geplaatst, maar wordt een compleet nieuw casco om de ladingzone en een deel van het voor- en achterschip van de enkelwandige tanker gebouwd, die daarmee 135 centimeter breder wordt.

Nieuwe ombouwmethode Nederlof voor enkelwandige tankers

Door Hans Heynen

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer