Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Trainingen en cursussen van TvK

TvK Instructie is ontstaan vanuit de jarenlange scheepvaart- en brandweerervaring van Theo van Keulen en begonnen als BHV- en VCA opleidingscentrum. In 2010 is het kwaliteitssysteem ISO 9001 ingevoerd en gecertificeerd zodat de kwaliteit van de trainingen is gegarandeerd.

Al vele jaren werden de Basic Safety en Advanced Fire Fighting praktijkonderdelen verzorgd voor andere opleiders en in 2011 is TvK Instructie zelf gecertificeerd door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILenT) en mag hierdoor in het trainingscentrum in Emmeloord de Basic Safety Training STCW ’95 verzorgen. Hiervoor is het trainingscentrum uitgerust met alle benodigde attributen en zelfs een oefenschip waarop de cursisten in het donker en met rook de ademluchttraining kunnen oefenen. Sinds de certificering zijn al vele certificaten uitgereikt, o.a. aan de vrijwilligers van de historische sleepboot De Elbe, die door TvK gesponsord wordt.

Herhalingstrainingen

Ook worden de in de Manilla Amendments verplichte herhalingstrainingen van Basic Safety en Advanced Fire Fighting uitgevoerd. Een voordeel voor de rederij is dat dit gebeurt aan boord van de schepen zelf, zodat zo efficiënt mogelijk met de tijd wordt omgegaan en de bemanning bovendien kan oefenen in de eigen werkomgeving. Eén van de onderdelen is een ronde door het eigen schip, dit draagt veel bij aan de bewustwording ten aanzien van de veiligheid. Hoe goed een oefencentrum ook is ingericht, het kan nooit de eigen werkomgeving volledig nabootsen.

TvK komt voor deze trainingen op locatie met de hypermoderne Safetytrainer, uitgerust met ruim voldoende trainingsmaterialen zoals ademluchtapparatuur, blusmateriaal, overlevingspakken, reddingsvlotten e.d. Ook een safetyboot is aanwezig ter assistentie van de Man over Boord oefeningen. Alle trainingsonderdelen worden gegeven door gecertificeerde instructeurs en voldoende hulpinstructeurs.

Modulesysteem

De scheepsbemanning wordt volgens een modulesysteem opgeleid. Het voordeel hiervan is dat er zeer flexibel met de lesstof omgegaan kan worden. Dit bleek ook tijdens een training voor Kotug in Rotterdam waarbij verschillende bemanningsleden tijdens de training werden opgeroepen om uit te varen en de volgende dag hun gemiste modules weer in konden halen.
TvK verzorgt tevens meetcursussen gevaarlijke stoffen voor de tankvaart, werken in besloten ruimtes en meetcursussen begaste containers. Onlangs is ook een eendaagse praktijktraining ontwikkeld voor pleziervaartuigen die op ruim water varen.

Binnenvaart

Op het gebied van binnenvaart opleidingen wordt samengewerkt met OK Maritime, een opleidings- en adviesbedrijf uit Rotterdam, dit betreft onder andere de trainingen Deskundige Passagiersvaart, Ademluchttraining, Brandbestrijding en Eerste Hulp aan boord. Deze trainingen worden door heel Europa aan boord verzorgd.
Zo zijn dit jaar al trainingen verzorgd in Wenen, Bratislava, Linz, Keulen, Duisburg, Kehl en in diverse plaatsen in Nederland.

Voor informatie en eventuele subsidiemogelijkheden: +31 610 905 863 www.tvkinstructie.nl

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook