Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Coastal Challenger voor onderhoud naar thuishaven

SCHEVENINGEN

De Coastal Challenger van Acta Marine is, na twee dagen verwaaid te hebben gelegen in Scheveningen, maandagavond 9 augustus gearriveerd in thuishaven Den Helder. Daar zal het 37 meter lange ultra-shallow-draft-support-vaartuig een onderhoudsbeurt ondergaan in afwachting van een nieuwe opdracht.

1 / 1
Het DP-supportvaartuig Coastal Challenger verwaaid in de haven van Scheveningen. (Foto W.M. den Heijer)

Het DP-supportvaartuig Coastal Challenger verwaaid in de haven van Scheveningen. (Foto W.M. den Heijer)

De Coastal Challenger van Acta Marine is door haar minimale diepgang van 1,53 meter en maximale diepgang van 2,12 meter in staat werk te verrichten in ondiep water. Vanaf 20 juni deed het werkvaartuig voor de aanleg van windpark Hollandse Kust Zuid een klus van vijf weken voor de kust van de Maasvlakte, zowat tegen het strand aan. Het windpark komt zo’n 18 kilometer uit de kust van Zuid-Holland en krijgt een oppervlakte van ongeveer 236 vierkante kilometer.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(W.M. den Heijer)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook