Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Met houtsnippers naar Berlijn

WERKENDAM

Het kleurrijke wandkleed bij de entree van de roef op de Menranda laat zien dat de schipperse graag handwerkt. Maar zoals Menranda (49) met haar studie textiele werkvormen toch koos voor de binnenvaart, had ook haar man Martin Leeuwestein (48) aanvankelijk andere plannen. Toch vaart hij al meer dan 20 jaar met veel plezier met zijn vrouw op de Menranda.

1 / 1
Schipper Martin Leeuwestein: 'De komende jaren kan er nog zoveel veranderen in de binnenvaart. Denk aan de automatisering, onbemand varen of het kolenvervoer. Het is eigenlijk wel een gekke tijd.' (Foto Hannie Visser-Kieboom)

Schipper Martin Leeuwestein: 'De komende jaren kan er nog zoveel veranderen in de binnenvaart. Denk aan de automatisering, onbemand varen of het kolenvervoer. Het is eigenlijk wel een gekke tijd.' (Foto Hannie Visser-Kieboom)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Hannie Visser-Kieboom)

Reacties (1)
  • rwslelystad

    Leuk artikel Martin en Menranda!

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook