Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

‘Wethouder wil verzelfstandiging havenbedrijf Amsterdam terugdraaien’

AMSTERDAM

De Amsterdamse havenwethouder Udo Kock (D66) legt met de recente uitspraken over een ondergeschikte rol van de havenbelangen bij de nieuwbouwplannen van de stad een bom onder de ruim vijf jaar oude zelfstandigheid van het eigen havenbedrijf en de samenwerking met het lokale bedrijfsleven.

1 / 1
De Westhaven in Amsterdam. Havenbedrijf wil ruimte voor bedrijven houden. (Foto Nieuwsblad Transport)

De Westhaven in Amsterdam. Havenbedrijf wil ruimte voor bedrijven houden. (Foto Nieuwsblad Transport)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
  • ignace

    Ja inderdaad, stoppen maar met de nieuwe sluis want de cruiseschepen waarvoor die is gebouwd, komen ook al niet meer vanwege de verhoging van de toeristenbelasting. Amsterdam is echt zijn best aan het doen om de wereldstad van toen te veranderen in een luxe dorpje langs de Amstel.

  • elzinga

    dempen die nieuwe sluis en alle bedrijven als de sodemieter verhuizen naar de andere haven gebieden. een dergelijke visie heeft geen toekomst voor de nijverheid. Amsterdam is kennelijk puur om te wonen voor de wat gegoede burger en de rest van Nederland is meer een combie van werken en wonen.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook