Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Nieuwe Maas afgesloten tijdens Wereldhavendagen

ROTTERDAM

De Nieuwe Maas in Rotterdam is van vrijdag 5 tot en met zondag 7 september gedeeltelijk afgesloten in verband met de Wereldhavendagen.

1 / 1
Wereldhavendagen

Wereldhavendagen

Tijdens de festiviteiten zijn er tal van demonstraties op en rond het water tussen de Parkhaven en de Erasmusbrug. Om dit veilig te laten verlopen reguleert de havenmeester de scheepvaart op de Nieuwe Maas. Op zaterdag 6 september wordt de scheepvaart zelfs helemaal gestremd. De scheepvaart is hier door middel van een Bekendmaking aan de Scheepvaart 113/2014 van op de hoogte gesteld.

De grenzen van het gestremde gebied liggen aan de oostzijde van de Erasmusbrug en nabij de Parkkade. In verband met de veiligheid is het niet toegestaan zich in of aan de randen van het gestremde gebied op te houden. Dit betekent dat toeschouwers op het water door de grote afstand een beperkt zicht hebben op de demonstraties.

Het Havenbedrijf adviseert met name de recreatievaart daarom af te meren in een jachthaven en het laatste stuk te voet of met het openbaar vervoer af te leggen. Daarmee voorkomt het drukte in een klein gebied op een stromende rivier waardoor nautisch onveilige situaties kunnen ontstaan. Meer informatie op de website van Wereldhavendagen (PN)

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook