Waterbus breidt verbindingen uit

Waterbus, de gemeente Rotterdam en De Verkeersonderneming hebben ‘Lijn 19′ in de vaart genomen, de nieuwe veerdienst tussen Kralingen Plantagelaan en Feijenoord Piekstraat in Rotterdam. Wethouder Jeannette Baljeu verrichtte de openingshandeling.

Waterbus breidt verbindingen uit

Zij werd geassisteerd door oud-Feyenoordspelers Regi Blinker en Ben Wijnstekers. Het nieuwe fietsveer Kralingen-Feijenoord blijft tenminste drie jaar varen en moet zich dan hebben bewezen. De lijndienst moet bijdragen aan een fijnmazig netwerk voor fietsverkeer tussen de oevers van de Nieuwe Maas. Er ontstaat volgens de initiatiefnemers dan een aantrekkelijk alternatief voor autogebruikers tussen Kralingen en Feijenoord, die nu gebruik maken van de drukke Brienenoordbrug.

De veerdienst vaart van maandag tot en met vrijdag van 7 tot 19 uur, maar later dit jaar wordt bekeken of ook bezoekers aan de Rotterdamse Kuip in het weekend kunnen worden bediend. De reistijden voor het fietsverkeer verbeteren met de nieuwe veerdienst significant.

Waterbus is samen met zuster-veerdienst Aqualiner uitgegroeid tot het grootste veerdienstnetwerk van Nederland. Het aantal reizigers groeide vorig jaar tot boven de 1,55 miljoen en die groei zet zich tevens door in het eerste kwartaal van 2014.

 

Waterbus breidt verbindingen uit | Schuttevaer.nl

Waterbus breidt verbindingen uit

Waterbus, de gemeente Rotterdam en De Verkeersonderneming hebben ‘Lijn 19′ in de vaart genomen, de nieuwe veerdienst tussen Kralingen Plantagelaan en Feijenoord Piekstraat in Rotterdam. Wethouder Jeannette Baljeu verrichtte de openingshandeling.

Waterbus breidt verbindingen uit

Zij werd geassisteerd door oud-Feyenoordspelers Regi Blinker en Ben Wijnstekers. Het nieuwe fietsveer Kralingen-Feijenoord blijft tenminste drie jaar varen en moet zich dan hebben bewezen. De lijndienst moet bijdragen aan een fijnmazig netwerk voor fietsverkeer tussen de oevers van de Nieuwe Maas. Er ontstaat volgens de initiatiefnemers dan een aantrekkelijk alternatief voor autogebruikers tussen Kralingen en Feijenoord, die nu gebruik maken van de drukke Brienenoordbrug.

De veerdienst vaart van maandag tot en met vrijdag van 7 tot 19 uur, maar later dit jaar wordt bekeken of ook bezoekers aan de Rotterdamse Kuip in het weekend kunnen worden bediend. De reistijden voor het fietsverkeer verbeteren met de nieuwe veerdienst significant.

Waterbus is samen met zuster-veerdienst Aqualiner uitgegroeid tot het grootste veerdienstnetwerk van Nederland. Het aantal reizigers groeide vorig jaar tot boven de 1,55 miljoen en die groei zet zich tevens door in het eerste kwartaal van 2014.