Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Ver.di maakt Duitse binnenvaart weer onmogelijk

BERLIJN [update]

De Duitse vakbond ver.di voert de acties van sluiswachters in het noorden en oosten van Duitsland vanaf woensdag 14 augustus weer op. Ook het Nord-Ostsee-Kanal wordt weer ‘bestreikt’. Op de vaarwegen in de deelstaten Nordrhein-Westfalen, Niedersaksen en Bremen wordt binnenvaart vanaf volgende week dinsdag 20 augustus opnieuw dagenlang onmogelijk.

1 / 1
Ver.di gaat staken in Noord- en Oost-Duitsland

Ver.di gaat staken in Noord- en Oost-Duitsland

De acties richten zich al vanaf begin juli tegen de reorganisatie van de Wasser- und Schifffahrtsverwaltung (WSV), waarbij 3.000 van de 12.000 arbeidsplaatsen verloren dreigen te gaan. Verkeersminister Dr Peter Ramsauer gaf afgelopen weekend opnieuw aan dat hij vindt dat zijn toezeggingen – geen gedwongen ontslagen of overplaatsingen – aan het sluispersoneel toereikend zijn en dathet niet nodig is daarvoor cao-onderhandelingen te gaan voeren.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
 • Sulzer Boy

  Typisch de huichel bende van mijnheer Bsirske.
  Dit is de voorbaas bij Verdi. De huidige baas bij Die Bahn ( duitse spoorwegen ) Mijnheer Grube komt ook uit de Duitse vakbond vandaan.
  Op deze manier is hier een 1 – 2 tje gespeeld.
  Als Bsirske het echt meent en opneemt voor de WSV medewerkers, dan moet hij ook Het Nord Ostsee kanaal platgooien voor 1 week. En de Wal radar van de Elbe en Weser. Deze vallen ook onder het beheer van de WSV. Ook de verdere werken van de WSV aan de Duitse kust plat.Dan mijnheer Bsirske ben jij een MAN. Nu ben jij een mietje die bang is voor het overgesklagen worden voor een aansluitend staats baantje,

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook