‘Investeren in vaarwegen stimuleert economie’

Het Centraal Overleg Vaarwegen (COV), van verladersorganisatie EVO, de waterbouwers en Koninklijke Schuttevaer, vraagt het Rijk tot 2030 een extra bedrag van 0,6 miljard euro voor het wegwerken van 10 capaciteitsknelpunten in het Nederlandse vaarwegnet.

De ‘Top 10 Capaciteitsknelpunten’ is deze week aangeboden aan minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu. Na deze eerste lijst volgen in de loop van het jaar nog knelpuntenlijsten voor vaarwegonderhoud, voor ligplaatsen en voor containervaartknelpunten.

COV Top 10 Capaciteitsknelpunten

0,6 miljard nodig voor vaarwegknelpunten

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

‘Investeren in vaarwegen stimuleert economie’ | Schuttevaer.nl

‘Investeren in vaarwegen stimuleert economie’

Het Centraal Overleg Vaarwegen (COV), van verladersorganisatie EVO, de waterbouwers en Koninklijke Schuttevaer, vraagt het Rijk tot 2030 een extra bedrag van 0,6 miljard euro voor het wegwerken van 10 capaciteitsknelpunten in het Nederlandse vaarwegnet.

De ‘Top 10 Capaciteitsknelpunten’ is deze week aangeboden aan minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu. Na deze eerste lijst volgen in de loop van het jaar nog knelpuntenlijsten voor vaarwegonderhoud, voor ligplaatsen en voor containervaartknelpunten.

COV Top 10 Capaciteitsknelpunten

0,6 miljard nodig voor vaarwegknelpunten

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer