Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Waterbouw moet samenwerken om concurrentie voor te blijven

BREDA

Waterbouwbedrijven moeten hechter samenwerken om de toppositie van Nederland op dit gebied te behouden. Dat stelde voorzitter Koos van Oord van het Topteam Water op de Waterbouwdag in Breda. Van Oord drong met name aan op intensievere samenwerking tussen ontwerpers en uitvoerders.

De samenwerking moet al in de ontwerpfase beginnen. ‘Het in een vroeg stadium bij elkaar brengen van aannemers en ontwerpers leidt tot kosteneffectieve oplossingen’, zei de voormalige topman van baggerbedrijf Van Oord. ‘Alleen door intensieve samenwerking tussen aannemers, onderaannemers en ontwerpers kunnen we op lange termijn de concurrentie het hoofd. Het is een markt met weinig opdrachtgevers. Wanneer de waterbouwsector zich niet zó weet te organiseren dat de innovatiekracht maximaal is, leggen we het op een gegeven moment af tegen de buitenlandse concurrentie. China is nu al een topspeler in Azië en je kunt er zeker van zijn dat het een groeiende concurrent wordt.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook