Nachtsluiting Oranjesluizen optie voor RWS

Rijkswaterstaat (RWS) moet de komende jaren flink bezuinigen en is intern bezig alle mogelijkheden op een rij te zetten. Er wordt onder meer gezocht naar mogelijkheden om op de personeelskosten van brug- en sluiswachters te besparen. RWS Noord-Holland overweegt in dat kader de Oranjesluizen en de daar liggende verkeerspost ’s avonds en ‘s nachts te sluiten (van 22.00 tot 06.00 uur). Op die manier zouden 10 voltijds arbeidsplaatsen (FTE) kunnen worden bespaard.

Door Hans Heynen
Het conceptvoorstel om de Oranjesluizen ‘s nachts te sluiten is vorige week via een interne circulaire van RWS aan het betrokken personeel voorgelegd, waar het voor de nodige onrust zorgde.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (21)

  • Onaanvaardbaar! Vervoerders hopen al jaren op opwaarding naar Hoofdvaarweg en verdieping van de vaargeul naar Enkhuizen. En bij de Oranjesluizen zullen de wachttijden oplopen. En wat als die ene sluis die wel open blijft in storing valt???
    Eén schip staat voor vele vrachtwagens en er zit een enorme groei in de binnenvaart. De nog maar kort geleden opgestarte containerlijn vanuit Heerenveen zal het ook niet eens zijn met nachtelijke sluitingen van sluizen.

    Over een paar jaar gaat Schuttevaer weer om de tafel zitten bij RWS om te horen te krijgen dat de sluizen op afstand bediend gaan worden. Zo’n geweldige verbetering, want dan kunnen de objecten 24-uur p.d. bediend worden(..). Stinkt de Schuttevaer daar weer in.
    Wij zullen dan weer de dupe zijn, omdat de sluizen en bruggen niet meer bemand worden en de veiligheid afneemt. En bij de volgende bezuinigingesronde wordt de 24-uurs service weer teruggedraaid, omdat er dan wederom gekeken gaat worden waar er bezuinigd kan worden. Waar? Op de werkvloer uiteraard. Wie krijgt voor dit soort ideeen een bonus zo hoog als het jaarloon van die ene sluiswachter?
    Onbegrijpelijk dat Schuttevaer niet meer 100% strijdt voor het belang van de scheepvaart! Laat bezuinigingsplannen over aan de politiek.
    Schuttevaer blijf je hard maken voor onze belangen en accepteer geen peanuts bezuinigingen ten koste van de scheepvaart.

    Geplaatst door: Eyeopener op
  • Ik ben het met de annalist ook helemaal eens.
    Degene die zegt dat er \’s nachts en in het weekend het personeel van het Naviduct niets te doen heeft, slaat de plank volledig mis.
    Dit is toch echt een misvatting.
    Vooral in de zomer is daar volop scheepvaart.
    In de nachten schutten daar ook regelmatig schepen, vooralmosselkotters,tankers, containerschepen en IJsselmeervissers.
    En dan ook nog te denken aan bv de 24 uurs race (ongeveer 500 jachten) en andere evenementen die georganiseerd worden.
    Ik denk dat er in het weekend toch al gauw zo\’n 600-700 schepen geschut worden, zoals Rijnpassagiersschepen, Chartervaart, binnenvaart en vele recreatieschepen.
    En dan niet te vergeten in de vakanties (weekenden) loopt het daar denk ik wel op tot zo\’n 800 passages.
    Dus let op wat je zegt!

    Geplaatst door: Enkhuizer op
  • Schippers, let op uw zaak – Schuttevaer, wat maak je ons nu.

    Hoe bestaat het, dat Schuttevaer zegt Enkhuizen kan ’s nachts wel dicht. Waar eerder door Schuttevaer, het verzoek gedaan werd aan Rijkswaterstaat, om Enkhuizen de status hoofdvaarweg te verlenen. En men tevens zeer enthousiast was, dat het Naviduct er kwam en er nachtvaart mogelijk bleef. Zie brief Schuttevaer in onderstaande link)
    http://www.scribd.com/doc/44644712/Inspraaknota-Krabbersgatsluis-reacties-en-antwoorden
    En vergeet vooral de veilige westwal-route niet.
    Bij harde westelijke wind, vaart men veilig en beschut van Amsterdam-Lemmer.v.v.
    En ik neem niet aan, dat Schuttevaer mee moet denken om bezuinigingen door te voeren bij Rijkswaterstaat. Hier toe is Rijkswaterstaat zeer wel zelf toe in staat. Alleen makkelijk later voor Rijkswaterstaat om te zeggen, Schutevaer heeft het zelf voorgesteld.
    En weer zijn er de bezuinigingen op de werkvloer, en wie zijn er de dupe?
    Het personeel op de objecten en de schippers.
    Lekkere veilige (westwal)route voor Rijkswaterstaat.
    Wie zegt er dat er ’s nachts geen schepen komen, waar heeft men die wijsheid vandaan gehaald?
    Wat te denken van de mosselvaartuigen, chartervaartuigen, zand-tankschepen en toenemende containervaart.
    Just in Time is toch het motto. En minder co2 uitlaatgassen en minder brandstofverbruik, personeelslasten ,etc.
    Kan nog wel even doorgaan maar lijkt mij voor nu, wel even voldoende.
    Schuttevaer open uw ogen!!!!

    De Analist.

    Geplaatst door: Analist op
  • Ik begrijp RWS niet, waarom de oranjesluizen s’nachts dicht?? Je bespaart veel meer mensen met :
    Post Maarssen en Schellingwoude gewoon opdoeken, Dat zijn veel meer mensen op jaarbasis. Want laten we eerlijk zijn, die 2 posten hebben helemaal geen meerwaarde. Dat zijn 24 uur maal 365 dagen x 2.!!!.

    Geplaatst door: subaru outback rijder op
  • Beste jan mag ik de zondag ook dan gebruiken om bij te komen als ik me de zaterdagavond lazerus heb gezopen ?
    Of heb ik de kater dan ook aan Hem te danken ?

    Geplaatst door: arjen op
  • idd, als dat de achterliggende gedachte is, zeg ik: gooi de zooi in godsnaam 7dgn per week, 24 uur per dag open!!

    Geplaatst door: Kapitein op
  • jan, mag ik dan wel zelf weten wat ik op mijn vrije zondag doet?

    Geplaatst door: kulletje op
  • perfect idee en ook dan de zondag alles dicht ,dan komt er weer rust en vrede in de weekenden ,dan kunnen alle schippers de zondag weer eens gebruiken waar die dag voor bestemd is,een dag voor het gezin en een dag om God te loven en te bedanken dat dat we het zo goed hebben in dit land ,dat wij onze zegeningen weer eens waarderen die we van HEM mogen ontvangen

    Geplaatst door: jan op
  • Heel goed plan nu de rest van nederland nog.

    Geplaatst door: job op
  • Laat toch gloeiende %&^&*$ mn reactie eens staan!!!!

    ——–
    Beste frits@vaart.net met telkens een andere voornaam, aangezien je mailadres niet bestaat worden reacties verwijderd.
    Groeten,
    Redactie Schuttevaer
    ——–

    Geplaatst door: Karel op
  • He he eindelijk eens een goed plan. Dicht die zooi van 22 tot 5 uur. Is er gelijk geen vaartijdenboek dillema meer. En Nico heft gelijk. het is een gekozen regering door de nederlanders en nu niet zeuren want dit was te verwachten.
    Maar ja het wordt hier onder ook al geschreven. De euro’s worden aan volstrekt belachlijke dingen uit gegeven. Krib verlaging enz enz. Ook op andere onderwerpen kwam al lans dat er een super vloot van de KLPD ligt en dat RWS met ouwe zooi moet varen.
    Ergens gaat er iets stevig mis met het beleid. Of is het geen beleid?

    Geplaatst door: Joep op
  • Wat een prachtig idee, crisisberaad scheepvaartbonden en andere plannetjes worden in 1 klap voorbij gevlogen door de RWS.
    Wanneer kunnen jullie beginnen daar bij de RWS 01-01-2011.
    Tankers genoeg voor schiphol, mooie wachttijden bij de Beatrix.
    Hr Maassen als het Uw idee is, draag ik je voor bij de koninging voor een lintje.
    Het is natuurlijk wel een jaartje wennen en anders gaan rekenen, maar uiteindelijk komt het goed.
    Ik kijk er reikhalzend naar uit.
    Een tip voor Schuttevaer steun dit voorstel en vraag gelijk voor landelijke invoering.
    Het verleden heeft allang bewezen dat waar de vaarweg 24 uur open ging de prijs met minimaal 20% daalde.
    Fijne feestdagen.

    Geplaatst door: C de Waardt op
  • Dit lijkt op een 1 april mop!!!!!
    (alleen de datum is anders)

    Geplaatst door: w.kleine m/s rehoboth op
  • @ Simon,

    Je kan wel lekker zeuren over de kosten, maar vooralsnog zijn het de Nederlanders zelf die dit kabinet hebben gekozen, dat zo nodig moet bezuinigen op de ambtenaren…….kun je dit dus verwachten.

    Geplaatst door: Nico op
  • Laat ze snachts gewoon alle kunstwerken sluiten.
    Onze omzetsnelheid gaat omlaag, en de vrachten gaan stijgen ! Tevens een lange winterslaap voor iedereen, we gaan een goede tijd tegemoet.

    Geplaatst door: Cor op
  • Goed idee. Ik ben een enorme voorstander van meer nachtsluiting. Ik las laatst een rapport dat de vierentwintiguurseconomie ons uiteindelijk niks meer heeft gebracht dan stress.

    Geplaatst door: berend op
  • goed idee. maar dan ook echt dicht en niet voor de containervaart de boel open houden. dankzij de containervaart is er al genoeg open gegooid. laten ze ook gelijk de maas weer dichtgooien in het wekeend, dit is ook een kansloos projekt. hier zie je alleen tankers varen en geen container schepen. en zo zijn er wel veel meer trajecten te noemen waar je in de nachtelijke uren de boel dicht kan gooien. goed voor iedereen. voor zowel rws ( die houden geld over) goed voor de bemanning op de schepen ( kunnen lekker slapen) goed voor de eigenaren van de schepen, die kunnen er een man afgooien, want je kan nu in de dagvaart varen en goed voor de economie ( langere omlooptijd betekent krapte op de markt, betekend hogere vrachten. dit gaat even duren, maar als je dit vol houdt gaat het echt wel werken.
    ik hoor hier een win/win situatie

    Geplaatst door: janneman op
  • We sturen 10 man weg met een ww uitkering van 70% Huren vervolgens 5 man in via een bureau uit urk als ik t goed heb, die rekend vervolgens een mooi bedrag wat een veelvoud is van de resterende bezuinigde 30%. oftewel kosten met 50 % omhoog dienstverlening met 50% achteruit!!!!!
    Stop toch met die flauwekul over bezuinigen om vervolgens voor tientallen miljoenen aan nieuw materieel te bestellen om controles en dergelijke uit te voeren, waar een compleet nieuwe vloot van de Water politie voor klaar ligt ! Ontsla de man die dat bedacht heeft en je had en hebt voor jaren bezuinigt

    Geplaatst door: Simon op
  • is toch alleen maar mooi. Lekker slapen en een hogere vracht vragen, want je doet langer over je reis!! En de buurman kan je ook niet voorbij varen.

    Geplaatst door: Kapitein op
  • Ach ja, iedereen weet waar de klappen vallen als een gedrocht als RWS het op de heupen krijgt.

    Niet bij de boven op middenlaag, die zich vrolijk fluitend van vergadering naar vergadering naar werkgroep naar overleg verplaatst.

    Nee, de onderlaag, de uitvoerende ambtenaren zullen de klos worden.
    En het midden en bovenkader zal zich wel bezig houden met onzinnige projecten om aan de klappen te ontkomen.

    Geplaatst door: Nico op
  • Vind het niet eens echt een gekke gedachte,als er evenewel een redelijk alternatief blijft zoals ze zelf ook al aangeven.

    Wat me dan wel altijd weer opvalt bij zulke grote organistie’s is de onredelijke bezuinegingsdrang.
    Het zal vast allemaal niet makkelijk zijn maar als ik kijk naar het materiaal wat er aan de lopende band bijkomt voor de hoofdprijs en de projecten waar ieder zijn grote vraagtekens bij heeft (kribverlaging,oevers maas en ijssel) die vermogens kosten en dat ze dan praten over het wegbezuinigen van 10 vaste arbeidsplaatsen! die overigens wel weer deels moeten worden gecompenseerd door waarschijnlijk duurdere mobiele krachten.

    Wat een onbegrijpbare zaak af en toe.

    Geplaatst door: Tja op

Reageer

Nachtsluiting Oranjesluizen optie voor RWS | Schuttevaer.nl

Nachtsluiting Oranjesluizen optie voor RWS

Rijkswaterstaat (RWS) moet de komende jaren flink bezuinigen en is intern bezig alle mogelijkheden op een rij te zetten. Er wordt onder meer gezocht naar mogelijkheden om op de personeelskosten van brug- en sluiswachters te besparen. RWS Noord-Holland overweegt in dat kader de Oranjesluizen en de daar liggende verkeerspost ’s avonds en ‘s nachts te sluiten (van 22.00 tot 06.00 uur). Op die manier zouden 10 voltijds arbeidsplaatsen (FTE) kunnen worden bespaard.

Door Hans Heynen
Het conceptvoorstel om de Oranjesluizen ‘s nachts te sluiten is vorige week via een interne circulaire van RWS aan het betrokken personeel voorgelegd, waar het voor de nodige onrust zorgde.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (21)

  • Onaanvaardbaar! Vervoerders hopen al jaren op opwaarding naar Hoofdvaarweg en verdieping van de vaargeul naar Enkhuizen. En bij de Oranjesluizen zullen de wachttijden oplopen. En wat als die ene sluis die wel open blijft in storing valt???
    Eén schip staat voor vele vrachtwagens en er zit een enorme groei in de binnenvaart. De nog maar kort geleden opgestarte containerlijn vanuit Heerenveen zal het ook niet eens zijn met nachtelijke sluitingen van sluizen.

    Over een paar jaar gaat Schuttevaer weer om de tafel zitten bij RWS om te horen te krijgen dat de sluizen op afstand bediend gaan worden. Zo’n geweldige verbetering, want dan kunnen de objecten 24-uur p.d. bediend worden(..). Stinkt de Schuttevaer daar weer in.
    Wij zullen dan weer de dupe zijn, omdat de sluizen en bruggen niet meer bemand worden en de veiligheid afneemt. En bij de volgende bezuinigingesronde wordt de 24-uurs service weer teruggedraaid, omdat er dan wederom gekeken gaat worden waar er bezuinigd kan worden. Waar? Op de werkvloer uiteraard. Wie krijgt voor dit soort ideeen een bonus zo hoog als het jaarloon van die ene sluiswachter?
    Onbegrijpelijk dat Schuttevaer niet meer 100% strijdt voor het belang van de scheepvaart! Laat bezuinigingsplannen over aan de politiek.
    Schuttevaer blijf je hard maken voor onze belangen en accepteer geen peanuts bezuinigingen ten koste van de scheepvaart.

    Geplaatst door: Eyeopener op
  • Ik ben het met de annalist ook helemaal eens.
    Degene die zegt dat er \’s nachts en in het weekend het personeel van het Naviduct niets te doen heeft, slaat de plank volledig mis.
    Dit is toch echt een misvatting.
    Vooral in de zomer is daar volop scheepvaart.
    In de nachten schutten daar ook regelmatig schepen, vooralmosselkotters,tankers, containerschepen en IJsselmeervissers.
    En dan ook nog te denken aan bv de 24 uurs race (ongeveer 500 jachten) en andere evenementen die georganiseerd worden.
    Ik denk dat er in het weekend toch al gauw zo\’n 600-700 schepen geschut worden, zoals Rijnpassagiersschepen, Chartervaart, binnenvaart en vele recreatieschepen.
    En dan niet te vergeten in de vakanties (weekenden) loopt het daar denk ik wel op tot zo\’n 800 passages.
    Dus let op wat je zegt!

    Geplaatst door: Enkhuizer op
  • Schippers, let op uw zaak – Schuttevaer, wat maak je ons nu.

    Hoe bestaat het, dat Schuttevaer zegt Enkhuizen kan ’s nachts wel dicht. Waar eerder door Schuttevaer, het verzoek gedaan werd aan Rijkswaterstaat, om Enkhuizen de status hoofdvaarweg te verlenen. En men tevens zeer enthousiast was, dat het Naviduct er kwam en er nachtvaart mogelijk bleef. Zie brief Schuttevaer in onderstaande link)
    http://www.scribd.com/doc/44644712/Inspraaknota-Krabbersgatsluis-reacties-en-antwoorden
    En vergeet vooral de veilige westwal-route niet.
    Bij harde westelijke wind, vaart men veilig en beschut van Amsterdam-Lemmer.v.v.
    En ik neem niet aan, dat Schuttevaer mee moet denken om bezuinigingen door te voeren bij Rijkswaterstaat. Hier toe is Rijkswaterstaat zeer wel zelf toe in staat. Alleen makkelijk later voor Rijkswaterstaat om te zeggen, Schutevaer heeft het zelf voorgesteld.
    En weer zijn er de bezuinigingen op de werkvloer, en wie zijn er de dupe?
    Het personeel op de objecten en de schippers.
    Lekkere veilige (westwal)route voor Rijkswaterstaat.
    Wie zegt er dat er ’s nachts geen schepen komen, waar heeft men die wijsheid vandaan gehaald?
    Wat te denken van de mosselvaartuigen, chartervaartuigen, zand-tankschepen en toenemende containervaart.
    Just in Time is toch het motto. En minder co2 uitlaatgassen en minder brandstofverbruik, personeelslasten ,etc.
    Kan nog wel even doorgaan maar lijkt mij voor nu, wel even voldoende.
    Schuttevaer open uw ogen!!!!

    De Analist.

    Geplaatst door: Analist op
  • Ik begrijp RWS niet, waarom de oranjesluizen s’nachts dicht?? Je bespaart veel meer mensen met :
    Post Maarssen en Schellingwoude gewoon opdoeken, Dat zijn veel meer mensen op jaarbasis. Want laten we eerlijk zijn, die 2 posten hebben helemaal geen meerwaarde. Dat zijn 24 uur maal 365 dagen x 2.!!!.

    Geplaatst door: subaru outback rijder op
  • Beste jan mag ik de zondag ook dan gebruiken om bij te komen als ik me de zaterdagavond lazerus heb gezopen ?
    Of heb ik de kater dan ook aan Hem te danken ?

    Geplaatst door: arjen op
  • idd, als dat de achterliggende gedachte is, zeg ik: gooi de zooi in godsnaam 7dgn per week, 24 uur per dag open!!

    Geplaatst door: Kapitein op
  • jan, mag ik dan wel zelf weten wat ik op mijn vrije zondag doet?

    Geplaatst door: kulletje op
  • perfect idee en ook dan de zondag alles dicht ,dan komt er weer rust en vrede in de weekenden ,dan kunnen alle schippers de zondag weer eens gebruiken waar die dag voor bestemd is,een dag voor het gezin en een dag om God te loven en te bedanken dat dat we het zo goed hebben in dit land ,dat wij onze zegeningen weer eens waarderen die we van HEM mogen ontvangen

    Geplaatst door: jan op
  • Heel goed plan nu de rest van nederland nog.

    Geplaatst door: job op
  • Laat toch gloeiende %&^&*$ mn reactie eens staan!!!!

    ——–
    Beste frits@vaart.net met telkens een andere voornaam, aangezien je mailadres niet bestaat worden reacties verwijderd.
    Groeten,
    Redactie Schuttevaer
    ——–

    Geplaatst door: Karel op
  • He he eindelijk eens een goed plan. Dicht die zooi van 22 tot 5 uur. Is er gelijk geen vaartijdenboek dillema meer. En Nico heft gelijk. het is een gekozen regering door de nederlanders en nu niet zeuren want dit was te verwachten.
    Maar ja het wordt hier onder ook al geschreven. De euro’s worden aan volstrekt belachlijke dingen uit gegeven. Krib verlaging enz enz. Ook op andere onderwerpen kwam al lans dat er een super vloot van de KLPD ligt en dat RWS met ouwe zooi moet varen.
    Ergens gaat er iets stevig mis met het beleid. Of is het geen beleid?

    Geplaatst door: Joep op
  • Wat een prachtig idee, crisisberaad scheepvaartbonden en andere plannetjes worden in 1 klap voorbij gevlogen door de RWS.
    Wanneer kunnen jullie beginnen daar bij de RWS 01-01-2011.
    Tankers genoeg voor schiphol, mooie wachttijden bij de Beatrix.
    Hr Maassen als het Uw idee is, draag ik je voor bij de koninging voor een lintje.
    Het is natuurlijk wel een jaartje wennen en anders gaan rekenen, maar uiteindelijk komt het goed.
    Ik kijk er reikhalzend naar uit.
    Een tip voor Schuttevaer steun dit voorstel en vraag gelijk voor landelijke invoering.
    Het verleden heeft allang bewezen dat waar de vaarweg 24 uur open ging de prijs met minimaal 20% daalde.
    Fijne feestdagen.

    Geplaatst door: C de Waardt op
  • Dit lijkt op een 1 april mop!!!!!
    (alleen de datum is anders)

    Geplaatst door: w.kleine m/s rehoboth op
  • @ Simon,

    Je kan wel lekker zeuren over de kosten, maar vooralsnog zijn het de Nederlanders zelf die dit kabinet hebben gekozen, dat zo nodig moet bezuinigen op de ambtenaren…….kun je dit dus verwachten.

    Geplaatst door: Nico op
  • Laat ze snachts gewoon alle kunstwerken sluiten.
    Onze omzetsnelheid gaat omlaag, en de vrachten gaan stijgen ! Tevens een lange winterslaap voor iedereen, we gaan een goede tijd tegemoet.

    Geplaatst door: Cor op
  • Goed idee. Ik ben een enorme voorstander van meer nachtsluiting. Ik las laatst een rapport dat de vierentwintiguurseconomie ons uiteindelijk niks meer heeft gebracht dan stress.

    Geplaatst door: berend op
  • goed idee. maar dan ook echt dicht en niet voor de containervaart de boel open houden. dankzij de containervaart is er al genoeg open gegooid. laten ze ook gelijk de maas weer dichtgooien in het wekeend, dit is ook een kansloos projekt. hier zie je alleen tankers varen en geen container schepen. en zo zijn er wel veel meer trajecten te noemen waar je in de nachtelijke uren de boel dicht kan gooien. goed voor iedereen. voor zowel rws ( die houden geld over) goed voor de bemanning op de schepen ( kunnen lekker slapen) goed voor de eigenaren van de schepen, die kunnen er een man afgooien, want je kan nu in de dagvaart varen en goed voor de economie ( langere omlooptijd betekent krapte op de markt, betekend hogere vrachten. dit gaat even duren, maar als je dit vol houdt gaat het echt wel werken.
    ik hoor hier een win/win situatie

    Geplaatst door: janneman op
  • We sturen 10 man weg met een ww uitkering van 70% Huren vervolgens 5 man in via een bureau uit urk als ik t goed heb, die rekend vervolgens een mooi bedrag wat een veelvoud is van de resterende bezuinigde 30%. oftewel kosten met 50 % omhoog dienstverlening met 50% achteruit!!!!!
    Stop toch met die flauwekul over bezuinigen om vervolgens voor tientallen miljoenen aan nieuw materieel te bestellen om controles en dergelijke uit te voeren, waar een compleet nieuwe vloot van de Water politie voor klaar ligt ! Ontsla de man die dat bedacht heeft en je had en hebt voor jaren bezuinigt

    Geplaatst door: Simon op
  • is toch alleen maar mooi. Lekker slapen en een hogere vracht vragen, want je doet langer over je reis!! En de buurman kan je ook niet voorbij varen.

    Geplaatst door: Kapitein op
  • Ach ja, iedereen weet waar de klappen vallen als een gedrocht als RWS het op de heupen krijgt.

    Niet bij de boven op middenlaag, die zich vrolijk fluitend van vergadering naar vergadering naar werkgroep naar overleg verplaatst.

    Nee, de onderlaag, de uitvoerende ambtenaren zullen de klos worden.
    En het midden en bovenkader zal zich wel bezig houden met onzinnige projecten om aan de klappen te ontkomen.

    Geplaatst door: Nico op
  • Vind het niet eens echt een gekke gedachte,als er evenewel een redelijk alternatief blijft zoals ze zelf ook al aangeven.

    Wat me dan wel altijd weer opvalt bij zulke grote organistie’s is de onredelijke bezuinegingsdrang.
    Het zal vast allemaal niet makkelijk zijn maar als ik kijk naar het materiaal wat er aan de lopende band bijkomt voor de hoofdprijs en de projecten waar ieder zijn grote vraagtekens bij heeft (kribverlaging,oevers maas en ijssel) die vermogens kosten en dat ze dan praten over het wegbezuinigen van 10 vaste arbeidsplaatsen! die overigens wel weer deels moeten worden gecompenseerd door waarschijnlijk duurdere mobiele krachten.

    Wat een onbegrijpbare zaak af en toe.

    Geplaatst door: Tja op

Reageer