Technisch probleem

Raketsysteem Deens marineschip staat weer uit, scheepvaart hervat

Het probleem met het raketsysteem van een Deens marineschip is weer verholpen, meldt het ministerie van Defensie. Het systeem is uitgeschakeld en de lucht- en scheepvaart in het gebied kan worden hervat.

De autoriteiten waarschuwden in hun bericht voor mogelijke 'vallende raketresten'. Foto ANP

De Deense strijdkrachten konden donderdag door een technisch probleem het geactiveerde raketsysteem niet meer uitschakelen en waarschuwden dat er per ongeluk raketten afgevuurd konden worden. Volgens het ministerie is dit gevaar nu geweken.

Het schip lag bij de marinebasis van Korsør, bij de belangrijke Grote Beltbrug. De strijdkrachten alarmeerden alle schepen die tot op 7 kilometer in de buurt kwamen om om te draaien. Ook het luchtruim boven de basis werd afgesloten.

Raketsysteem Deens marineschip staat weer uit, scheepvaart hervat | Schuttevaer.nl
Technisch probleem

Raketsysteem Deens marineschip staat weer uit, scheepvaart hervat

Het probleem met het raketsysteem van een Deens marineschip is weer verholpen, meldt het ministerie van Defensie. Het systeem is uitgeschakeld en de lucht- en scheepvaart in het gebied kan worden hervat.

De autoriteiten waarschuwden in hun bericht voor mogelijke 'vallende raketresten'. Foto ANP

De Deense strijdkrachten konden donderdag door een technisch probleem het geactiveerde raketsysteem niet meer uitschakelen en waarschuwden dat er per ongeluk raketten afgevuurd konden worden. Volgens het ministerie is dit gevaar nu geweken.

Het schip lag bij de marinebasis van Korsør, bij de belangrijke Grote Beltbrug. De strijdkrachten alarmeerden alle schepen die tot op 7 kilometer in de buurt kwamen om om te draaien. Ook het luchtruim boven de basis werd afgesloten.