Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Zeilmaten uit verre landen

Harlingen

Er komt veel internationaal personeel af op de chartersector. Ligt het aan Nederland, de schilderachtige havensteden of aan de karakteristieke zeilvloot? Misschien laten Zwitsers, Polen, Tsjechen en Amerikaanse Belgen zich inderdaad inspireren door de romantische, zeilende vrachtschepen. Het fenomeen ‘bruine vloot’ is tamelijk uniek in de wereld. Alleen al vanuit Harlingen vertrekken wekelijks meer dan 70 schepen met betalende passagiers naar zee. Alleen in Nederland kom je commerciële zeilvaart op deze schaal.

1 / 4
Nikki Foltýnová: ‘Zeilen doe je niet op de klok. Hier leef je bij het moment.' (Foto Gijs van Hesteren)

Nikki Foltýnová: ‘Zeilen doe je niet op de klok. Hier leef je bij het moment.' (Foto Gijs van Hesteren)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook