Andere tijden

Aanranding leidt tot tragische dood overlevenden scheepsramp

De schoenerbrik Maria loopt in 1840 aan de grond op de verlaten zuidkust van Australië. Acht van de 25 opvarenden verdrinken, de rest weet levend aan land te komen. Na een aanvankelijk vreedzame ontmoeting met Aboriginals vinden de overlevenden van de scheepsramp alsnog op gruwelijke wijze de dood. In het kustplaatsje Kingston – ergens tussen Adelaide en Melbourne – herinnert een monument aan het bloedige incident.

Een weergave van de strafexpeditie uitgezonden door gouverneur Gawler.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Aanranding leidt tot tragische dood overlevenden scheepsramp | Schuttevaer.nl
Andere tijden

Aanranding leidt tot tragische dood overlevenden scheepsramp

De schoenerbrik Maria loopt in 1840 aan de grond op de verlaten zuidkust van Australië. Acht van de 25 opvarenden verdrinken, de rest weet levend aan land te komen. Na een aanvankelijk vreedzame ontmoeting met Aboriginals vinden de overlevenden van de scheepsramp alsnog op gruwelijke wijze de dood. In het kustplaatsje Kingston – ergens tussen Adelaide en Melbourne – herinnert een monument aan het bloedige incident.

Een weergave van de strafexpeditie uitgezonden door gouverneur Gawler.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer