Andere tijden

Scheepsdrama op de Theems kost 17-jarige lichtmatroos het leven

De 17-jarige lichtmatroos Bé de Vries bevond zich in de kombuis van de 260 ton grote coaster Alcyon op de Theems, toen op 22 oktober 1935 met een enorme klap de boeg van het grote passagiersschip Moreton Bay binnendrong. Bé, broer van de kapitein, raakte bekneld en zwaargewond.

Alcyon Oosterhaven Groningen
De coaster Alcyon, hier in de Groninger Oosterhaven, zou slechts vier maanden onder deze naam varen. De fotograaf kon niet vermoeden dat zich kort na het maken van dit plaatje een drama zou afspelen… Beeld Henk Zuur

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Scheepsdrama op de Theems kost 17-jarige lichtmatroos het leven | Schuttevaer.nl
Andere tijden

Scheepsdrama op de Theems kost 17-jarige lichtmatroos het leven

De 17-jarige lichtmatroos Bé de Vries bevond zich in de kombuis van de 260 ton grote coaster Alcyon op de Theems, toen op 22 oktober 1935 met een enorme klap de boeg van het grote passagiersschip Moreton Bay binnendrong. Bé, broer van de kapitein, raakte bekneld en zwaargewond.

Alcyon Oosterhaven Groningen
De coaster Alcyon, hier in de Groninger Oosterhaven, zou slechts vier maanden onder deze naam varen. De fotograaf kon niet vermoeden dat zich kort na het maken van dit plaatje een drama zou afspelen… Beeld Henk Zuur

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer