Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Droogte: Tiel-stremming ongedaan gemaakt

TIEL [update]

De Prins Bernhardsluizen bij Tiel zijn, na een dag stremming en overleg op hoog niveau, maandagavond 6 augustus weer opengesteld voor de scheepvaart. Koninklijke BLN-Schuttevaer voerde de hele dag intensief overleg met Rijkswaterstaat over de ontstane situatie en de gevolgen voor de scheepvaart, met name op Amsterdam. Uiteindelijk bleken verwachte problemen met stroming mee te vallen.

1 / 2
Schepen kunnen sinds maandagavond de Prins Bernhardsluizen bij Tiel weer zonder beperkingen passeren. (Archieffoto BLN-Schuttevaer)

Schepen kunnen sinds maandagavond de Prins Bernhardsluizen bij Tiel weer zonder beperkingen passeren. (Archieffoto BLN-Schuttevaer)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  • P. Versluis

    Inderdaad dit is wat je doet; roeptoeteren...........

  • Eddy Joos

    De geleerde , daarom niet slimme persoon, die deze maatregel in het leven geroepen heeft, en daardoor vele schippers heeft laten omvaren, met alle economische kosten ten gevolge, zou ,omdat nu toch blijkt dat deze maatregel nergens goed voor was, zijn verantwoordelijkheid moeten nemen, en opstappen. Laat deze job over aan iemand, die tweemaal nadenkt vooraleer zo een maatregel te nemen. Of was de economische druk van uit het Amsterdamse bedrijven te groot ???

  • A. van Tongerlo

    Als een sluis op vrije doorvaart staat en Waal in open verbinding met kanaal staat, valt er weinig per kolk te doen toch. Beetje knullig om dan te roeptoeteren en te blijven herhalen dat het zo raar is dat er niet 1 kolk gestremd werd om water in te laten. In een unieke situatie is het soms verstandig even te kijken wat er gebeurt. Er zal maar een jacht of klein schip in de problemen komen, dan is ook de wereld te klein

Lees ook