Wild in moeilijkheden

Brandweer redt ree uit Weertse sluis

De brandweer heeft een ree gered die in het water terecht was gekomen in de Zuid-Willemsvaart ter hoogte van Sluis 16.

Het dier sprong na aankomst van de brandweer, terug in het water.
Het dier sprong na aankomst van de brandweer, terug in het water. Foto WeertdeGekste

De brandweer kreeg  kreeg donderdagochtend rond kwart over elf een melding van een dier te water in de Zuid-Willemsvaart ter hoogte van Sluis 16. Medewerkers die bezig waren met het groenonderhoud zagen het dier in de sluisdeur zitten en waarschuwden de hulpdiensten.

Nadat de hulpdiensten arriveerden met een reddingsboot, sprong het dier terug in het water. Om het dier weer in veiligheid te brengen, probeerde de brandweer zowel vanaf het bootje als de kade het dier uit het water te halen. Uiteindelijk slaagden ze erin de ree te vangen, eenmaal aan de waterkant werd het dier in een nabijgelegen bosgebied weer vrij gelaten.

Lees ook:

Onderhoud aan Erpsebrug zorgt voor hinder op Zuid-Willemsvaart

Stremming Sluis 16 Zuid-Willemsvaart

Brandweer redt ree uit Weertse sluis | Schuttevaer.nl
Wild in moeilijkheden

Brandweer redt ree uit Weertse sluis

De brandweer heeft een ree gered die in het water terecht was gekomen in de Zuid-Willemsvaart ter hoogte van Sluis 16.

Het dier sprong na aankomst van de brandweer, terug in het water.
Het dier sprong na aankomst van de brandweer, terug in het water. Foto WeertdeGekste

De brandweer kreeg  kreeg donderdagochtend rond kwart over elf een melding van een dier te water in de Zuid-Willemsvaart ter hoogte van Sluis 16. Medewerkers die bezig waren met het groenonderhoud zagen het dier in de sluisdeur zitten en waarschuwden de hulpdiensten.

Nadat de hulpdiensten arriveerden met een reddingsboot, sprong het dier terug in het water. Om het dier weer in veiligheid te brengen, probeerde de brandweer zowel vanaf het bootje als de kade het dier uit het water te halen. Uiteindelijk slaagden ze erin de ree te vangen, eenmaal aan de waterkant werd het dier in een nabijgelegen bosgebied weer vrij gelaten.

Lees ook:

Onderhoud aan Erpsebrug zorgt voor hinder op Zuid-Willemsvaart

Stremming Sluis 16 Zuid-Willemsvaart