Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

De Wilde Vaart biedt een nieuwe kans in de binnenvaart: ‘Ze willen allemaal matroos worden’

AMSTERDAM

Stichting De Wilde Vaart helpt mensen die uit de boot zijn gevallen aan werk in de binnenvaart. Er zijn al mooie resultaten geboekt, maar Europese regelgeving in de vorm van zwaardere startkwalificaties voor nautische opleidingen werpt een donkere schaduw.

1 / 1
Dirk de Mooij bij de Excelsior en de Aaltje. ‘De schippers betalen geen salaris. Sterker nog, ze krijgen een vergoeding voor de onkosten.’ (Foto Heere Heeresma jr.)

Dirk de Mooij bij de Excelsior en de Aaltje. ‘De schippers betalen geen salaris. Sterker nog, ze krijgen een vergoeding voor de onkosten.’ (Foto Heere Heeresma jr.)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Heere Heeresma Jr.)

Reacties (3)
 • Zaandam01

  Tja nederland heeft even niet opgelet. En onder regie van Duistland is de zware vaartijd eis erin gefietst. I&M, en Edinna hebben dit laten gebeuren. Het land met de grootste vloot heeft straks nog meer moeite met instroom. Vartijd waar geen kwaliteitseis aan gekoppeld is niet van deze tijd. Maar in Duistland denkt men echt dat je iets leert van alleen al aan boord zijn. Jaren lange ervaring met praktijkexamens zijn hiermee overboord gegooid. We mogen de grote binnenvaart natie Duistland hiervoor bedanken.

 • Y. Rijkens

  Hoe moet ik zo mijn papieren hallen ik ben 17 heb geen school diploma en doe asperantschiper dus dit is zwaar kut voor iedereen die nu bezig is met zijn werk en leren dus kut regels en kut regering

 • j.hagens

  Misschien eens wat Kamerleden uitnodigen en een paar weken mee laten lopen, dan kunnen ze zien wat een geweldig werk jullie doen met mensen die in een hokje worden geplaatst, door de maatschappij uitgekotst en via de door jullie uitgestippelde weg en met behulp van mensen uit de Beroepsgroep aan een reguliere Baan worden geholpen.
  Niet alleen voor jullie ook voor de Beroepsgroep wordt het moeilijker om aan Personeel te komen, meestal komen er jongelui die geen zitvlees hebben en daardoor van School gaan en tijdens werken leren.
  Al die regeltjes leuk bedacht op papier maar niet overlegt met de beroepsgroep.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook