Baggeronderwijs

Studenten baggeren in nieuwe moderne sleephoppersimulator

Het Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB) op Terschelling kan een nieuwe sleephoppersimulator aanschaffen dankzij een investering van het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Waterbouw. Een sleephoppersimulator wordt gebruikt om studenten op te leiden bij het gebruik en de bediening van sleephopperzuigers. Deze schepen worden gebruikt voor baggerwerkzaamheden. De simulator bootst de werkomgeving na met diverse scenario’s zoals het manoeuvreren, de zuigpijpbediening, het beladen van de hopper en navigeren door waterdieptes.

Erica Schaper (voorzitter College van Bestuur NHL Stenden), Lea van Vlier (secretaris Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Waterbouw), Gijs Lokhorst (voorzitter bestuur Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Waterbouw) en Gerrit van Leunen (directeur MIWB) ondertekenen de overeenkomst voor de sleephoppersimulator in het Maritiem Designatelier van MIWB. Foto NHL Stenden

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Studenten baggeren in nieuwe moderne sleephoppersimulator | Schuttevaer.nl
Baggeronderwijs

Studenten baggeren in nieuwe moderne sleephoppersimulator

Het Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB) op Terschelling kan een nieuwe sleephoppersimulator aanschaffen dankzij een investering van het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Waterbouw. Een sleephoppersimulator wordt gebruikt om studenten op te leiden bij het gebruik en de bediening van sleephopperzuigers. Deze schepen worden gebruikt voor baggerwerkzaamheden. De simulator bootst de werkomgeving na met diverse scenario’s zoals het manoeuvreren, de zuigpijpbediening, het beladen van de hopper en navigeren door waterdieptes.

Erica Schaper (voorzitter College van Bestuur NHL Stenden), Lea van Vlier (secretaris Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Waterbouw), Gijs Lokhorst (voorzitter bestuur Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Waterbouw) en Gerrit van Leunen (directeur MIWB) ondertekenen de overeenkomst voor de sleephoppersimulator in het Maritiem Designatelier van MIWB. Foto NHL Stenden

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer