Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Botlekbrug aangevaren door LPG-tanker, stremming voorbij

ROTTERDAM [update]

De Botlekbrug is in de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 februari aangevaren door het zeeschip Happy Eagle. Alle verkeer was ’s ochtends gestremd. Havenbedrijf Rotterdam gaf de brug 12:45 weer vrij voor scheepvaart en wegverkeer.

De onder Britse vlag varende LPG-tanker Happy Eagle voer even voor 2 uur tegen zowel de oude als de nieuwe Botlekbrug aan. Een deel van de brug is daarbij omhoog gekomen.

Het Havenbedrijf Rotterdam stuurde direct incidenten bestrijdingsvaartuigen naar de Botlekbrug voor assistentie. Ook twee sleepboten schoten te hulp. Het schip is niet lek maar liep wel schade op. Het schip is weggesleept.

De Botlekbrug sluit de A15 aan op de Maasvlakte. Schepen moeten via de Nieuwe Maas omvaren. Voor het wegverkeer heeft het incident alleen gevolgen voor het zware vrachtverkeer. Dat moet omrijden via de vaste omleidingsroutes via de N57 en de N59 en de A29. De A15 richting Europoort is niet dicht, alleen de afrit naar de Botlekbrug. Hoelang de stremming gaat duren is niet bekend. (DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook