Bunkerbranche wil kwaliteit verbeteren

De bunkerbranche is een samenwerking begonnen om de kwaliteit en kwantiteit van bunkers die in Rotterdam worden geleverd, beter te borgen. Ook willen partijen vaststellen welke stoffen niet in bunkerolie zouden mogen voorkomen. De branche wil tevens meer transparantie met traceerbare productstromen en een efficiënter bunkerproces.

Daartoe ondertekenden Hendrik Muilerman namens de Vereniging Nederlandse Petroleum Industrie (VNPI), Johan van der Steen van de Nederlandse Vereniging voor de Energiebranche (NOVE), Boudewijn Siemons namens Vereniging van de onafhankelijke tankopslagbedrijven (Votob) en Hans Smits, CEO van het Havenbedrijf Rotterdam 23 april een samenwerkingsverband. Het is voor het eerst  dat de partijen op dit gebied samenwerken.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer