Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

‘Zonder verruiming minder vervoer over Brabantse kanalen’

ROTTERDAM

‘Zonder verruiming zou het vervoer over de Brabantse kanalen verder afnemen. Die trend was de laatste jaren al zichtbaar’, reageert Koninklijke Schuttevaer op de verruiming van de vaarweg naar Veghel. De nautisch-technische belangenorganisatie blijft zich intussen bekommeren om de positie van het kleine schip.

De

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (21)
 • Peter Kruijt

  Ik begrijp echt wel dat de mensen met een kempenaar niet gelukkig zijn met de omlegging om Den Bosch. Toch vraag ik mij af of er over twintig jaar nog genoeg kempenaars zouden zijn geweest om het vervoer over de brabantse kanalen te realiseren als er geen verruiming zou plaatsvinden. En ik vindt het helemaal belachlijk om de ‘schuld’ van deze verruiming bij Schuttevaer te leggen. Ik zou willen dat Schuttevaer de macht had om eigenhandig kanaal of rivier verruimingen dan wel ligplaatsen en autosteigers te plannen en te realiseren. Maar zo machtig zijn ze dus niet. Komt ook door al die mensen die om het minste of geringste wat ze niet aanstaat gelijk hun lidmaatschap aan de wilgen hangen. Daarmee bereik je inderdaad een hele hoop. Als je wilt dat het beleid van Schuttevaer, of van welke bond dan ook, veranderd moet je juist lid blijven en van binnenuit proberen andere standpunten naar voren te brengen. Maar dat kost tijd en moeite en daar hebben we geen zin in dus zeggen we gewoon op. En blijven we ondertussen wel mee profiteren van de mensen die nog wel lid blijven. Hiermee krijgen we onze, toch al, beperkte belangenbehartiging echt wel stuk.

  Groet,
  Peter Kruijt

 • johan

  Ik had je al willen bellen mijneer van Haaften lijkt mij beter als op dit forum maar helaas het nummer wat wij hebben werkt niet meer
  mvgr johan

 • Wouter van Haaften

  Trouwens:
  Welke Johan ben jij. Vertel ons eens wat meer over jezelf!

 • Wouter van Haaften

  Dag Johan:
  Dat is het mooie van willen en KUNNEN stoppen.Ik heb er zelf geen zin meer in en laat het tot verkoop lekker door anderen doen.En ja, ook ik heb aflossingsstop net als jij, alleen heb ik het omdat ik wel kan maar niet voor deze vrachten meer wil varen.
  En nee ,ik ben geen EUBO lid, had mezelf al aangemeld en de factuur ook al binnen, maar door het “voorlopig” stoppen van de EUBO om vast te houden aan de GTR tarieven, heb ik de factuur gelijk verscheurd.Ik hoop dat ik nu al je vragen beantwoord te hebben en verblijf met vriendelijke
  groeten uit het zonnige Ravenswaaij

 • johan

  jij bent toch dat mannetje dat gestopt was,en we zagen dat je weer personeel vraagt (vreemd)
  En uitstel van betaling loopt al langer volgens de bank ook (vreemd),
  Die omlegging van de Zuid Willems vaart loopt al bijna 15 jaar en ja die is nu rond.
  Ben er ook geen voorstander van dat al die kleine vaarwaters weg gaan is ook net wat je zegt de kleine man is weeeeeeeer het slachtoffer (waar wij ook onder vallen)
  Alleen de bedrijven lachen het hards.
  EN JE BENT TOCH WEL EUBO LID????????

 • Wouter van Haaften

  Ik roep al jaren dat het opvreters zijn,”onze” bonden.
  Ze stellen niets voor en bereiken niet datgene waar ze voor zouden moeten staan.
  En Johan: je bent gewoon een stumpertje!!
  Ik vaar ook met een verband maar ben zeer tegen verruiming van vaarwaters. Laat Veghel,Weert en weet ik wat al niet meer ,gewoon voor de schepen die er voor gebouwd zijn.Hier word alleen de ontvanger wijzer van want die krijgt het transport nog goedkoper voor de wal.
  En voordat de discussies weer op gang gaan komen :IK BEN NIET FAILLIET MAAR GEWOON GESTOPT
  Groeten Wouter van Haaften KVB Tiariba

 • Goffe

  Prima gedaan hoor,en bedankt KSV
  Als je ze een paar jaar geleden iets vroeg dan hadden ze al zoveel bereikt voor de kleine schepen dat je maar niet teveel moest zeuren.Ze zouden zich beter eens wat inzetten aan het ligplaatsen beleid,want als we straks uitgevaren zijn hier in die sloot ,kan je nergens liggen langer dan 3×24 uur.Toch nog m,n bootje inruilen voor een hypotheek liner mischien!!!!

 • johan

  Mijn excuus dat ik de boel probeerde te provoceren….johanna

 • C. Janszn.

  Wat een onsamenhangende reacties. Dat ongeveer 20 maanden geleden er een aantal exploitanten van grotere schepen een nieuw soort ecomomische wetten heeft ontdekt(varen zonder aflossen, 1/3 rente bijtellen bij hoofdsom[Après nous le déluge!], Chinese 24 uur, etc.); heeft niets met omlegging rond Den Bosch te maken.

  Ik zelf vind het een goede zaak om de binnenstad van Den Bosch achter ons te laten, wordt het nog meer het openluchtmuseum dat het toch al is. Of gaan we binnenkort ook weer met zijn alle, met eigen hijstuig lossen bij het pand van De Gruiter?

  Voor het slopen van de markt van scheepsbevrachtingen hebben de goede en enige ‘echte Ondernemers’ echt geen verruimde omvaart rond Den Bosch nodig! Dat kunststukje hebben ze helemaal zelf ook al prachtig voor mekaar gekregen!

  Of je dan nog wel/niet lid van een club als KSV Sch. wil zijn of blijven: Dat moet eenieder zelf weten. Maar als je niet meer wil strijden voor goede voorzieningen, overnachtingshavens, veilige vaart in Zeeland en elders. Dat is je goed recht; wellicht dat andere schippers dan toch nog de kooltjes uit het vuur gaan halen?!? Klinkt toch wel verdacht veel; als het verhaal van de pot en de ketel ….

 • H J

  het einde van schuttevaar kleine leden kapot gemaakt en de grote schepen kunnen het lidmaatschap niet betalen dus konklusie ksv ga maar steun aanvragen

 • Johanna

  Jongens laat Johan nu maar,loopt gewoon een beetje te provoceren ,of istie echt zo dom?
  Laat je niet opfokken door nitwitten.

 • MVG JR

  Johan waar staat dat dan, dat dat bij alle schepen is?En als je een groter schip hebt en die subsidie niet hebt of krijgt word je ook vals beconcureerd. Maar dan hoef je nog steeds niet zo te reageren,om de gemoederen op te laten lopen.

 • johan

  Aah nou snap ik het,dus alle schepen die maar modern eruit zien, en een grote bmw op dek hebben staan,doen geen aflossing,hebben staatsgarantie,en te weinig personeel?Nou doe ik toch weer iets verkeerd,zal ook maar een uitkering aan gaan vragen,en paar mensen gaan ontslaan,dan kan ik er nog goedkoper naartoe varen,bedankt voor de tip

 • MVG JR

  Hé Johan heb jij er genoegen in om olie op het vuur te gooien?Maar ik denk dat je het nog niet helemaal snapt.Maar dat is niet zo een probleem hoor, ik leg het je wel uit.Die mensen die daar varen, die zijn verdrongen naar dat kanaal en dat komt doordat ze naar andere plekken zo zwaar beconcureerd worden door schepen die zwaar gesubsidieerd worden,zoals staatsgarantie,geen aflossing,niet voldoende personeel aan boord,in somigge gevallen niet de volledige aflossing,en dan zijn er ook nog gevallen die een uitkering krijgen.En omdat in de meeste gevallen de kleine schepen dat niet hebben, kunnen ze die 500 ton Neuss niet meer doen.En nu die mensen hun veilige plek zien verdwijnen is dat niet leuk.En daarom snap ik niet dat U daar genoegen in schept om zo te reageren.EN ik zelf heb geen schip wat naar de Zuid Willemsvaart kan,maar voel wel mee met die mensen.

 • johan

  Hoe groot kun je daar maximaal heen?Kunnen we mischien met ons verband wel heen varen.

 • Hagens

  Ben er niet trots op maar heb ook maar bedankt voor lidmaatschap Schuttevaer zowel nationaal als internationaal.
  Ben het gelijk met deze mensen eens waarom moet alles groter, nu hoef je niet meer te pleiten voor een klein schip deze raak je aan de straatstenen niet meer kwijt zonder werk.
  Heb zelf een 1000 tonner, maar zie het op meerdere gebieden de Geldersche IJssel is met een paar borden bevaarbaar voor grotere eenheden, naar Drachten is nog net tegengehouden door de natuurfanaten gelukkig, naar Heerenveen gaan ook al van die grote eenheden en ze zijn nooit tevreden altijd goedkoper.

 • Henk

  Tja wat zal ik zeggen ze zijn niet goed wijs en wat is de volgende zogenaamde verruiming van de vaarwegen de klapbrug voor de Arkervaartsilo in Nijkerk bijvoorbeeld dit is nou precies de reden waarom ik vorig jaar mijn KSV lidmaatschap heb opgezegd eerstens betaal ik daar net zoveel voor als die 4000 tonner die nergens zijn verplichtingen kan voldoen tweedens help ik ze dan ook nog eens op weg om een vereniging in leven te houden de zogenaamde KSV die mijn soort collega’s kapot aan het maken zijn.

  Een 600 tonnertje.

 • nog een schippertje

  Helemaal gelijk jongens,kijk maar eens in Meppel of Drachten,de wachthavens zijn daar zo goed als leeg,nog een enkel zand of grintscheepje en voor de rest lijkt de haven wel uitgestorven.

 • Arie Van Egmond M/S Petronella

  Helemaal mee eens schippertje.
  Het is gewoon een onzin verhaal van de Koningklijke schuttevaer.
  Die kunnen ook alles recht praten wat krom is.
  Nee Koninklijke schuttevaer heeft zich gewoon voor het karretje van de banken laten spannen.
  Die grote schepen van de bank moeten gewoon een groter vaargebied hebben want die mogen niet failliet gaan. Daar zit veel te veel geld van de BANK en STAAT in.
  Dus dan die kleine oude schepen maar weg daar verliest de bank en staat niks aan.
  Nou bedankt Koninklijke schuttevaer geweldig werk gedaan.
  Dus daar zijn jullie 25 jaar druk mee geweest.
  Geweldig maar niet heus.
  En voor de grote schepen die nu denken dat ze er zo heen kunnen varen vergeet het maar.
  De bakken liggen al klaar

 • schippertje

  Als Cehave en Agrifirm fuseren kunnen de bakken van Agrifirm naar veghel varen en is er voor de schuttevaerleden helemaal geen werk meer naar deze fabrieken,hooguit harde granen vanuit duitsland voor een appel en een ei.

 • Anja

  Als er grote schepen kunnen komen gaat de teruggang van de kleine schepen des te harder.
  En ook toen het nog druk was op de Franse kanalen werd er niets aan onderhoud gedaan.Slecht voorbeeld dus.

  Maar gelukkig gaat de positie van het kleine schip versterkt worden, goed bezig!!

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook