Steun voor sloopregeling in de binnenvaart

Europarlementsleden Peter van Dalen (ChristenUnie), Corien Wortmann (CDA) en Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) willen dat Brussel een sloopsubsidie verstrekt aan binnenvaartschippers. De regeling moet voorkomen dat binnenvaartschippers failliet gaan.

Volgens Van Dalen is de situatie in de binnenvaart nijpend. ‘Door de recessie krijgen de binnenvaartschippers minder vracht en zijn de prijzen tientallen procenten gedaald. De situatie is nijpend omdat ze wel hoge vaste kosten hebben. De hypotheek op een schip kan miljoenen euro’s zijn.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (19)

  • al dat gepraat oversloopregelingen. juist nu en wie moeten er dan uit? juist de oudere schepen. welke milieufreak durft te beweren dat de oudere schepen wel de grotere CO2 uitstoters zullen zijn? ja natuurlijk, de nieuwbouwers van vlak voor de krisis kregen toch alle gimmick meegefinancierd: de CCR klasse 2 of 3 of hogere motor met alle elektronische flauwekul (die dan afvarig in de mist in het gebergte wegens een kleinigheid de motor stopt). dit naast het nieuwe huis en de tweede bedrijfsauto. welnu ik vaar met een zo oud en vervuilend kleiner schip; ik heb nog geen groene sticker voor umweltzone op mijn stuurhut, maar heb in 2009 met mijn zg. kleine schip, 85 x 8.20 van 365 dagen 4 dagen vrijwillig stilgelegen (prive en leeg),daarnaast natuurlijk enkele dagen geladen tijdens een reis voor prive, maar wachtend op een reis (niet ingedeeld) ook maar 5 dagen. als krisismaatregel ben ik 2 maal leeg naar boven gevaren (ca 500 kil) om te laden, maar enkele malen naar vaargebieden geweest waar 85 of 86 m echt het maximum is. ik vaar sinds jaar en dag in een samenwerkingsverband en de eerste maanden van 2009 waren voor mij zelfs beter dan 2008, daarna werd het ook voor ons minder en 2009 was natuurlijk slechter dan 2008 maar we bleven aan het werk in het SWV voor tarief.; dus wat brengt het om mijn schip te laten slopen? dat heeft de laatste sloopregeling tot 1999 laten zien: ik heb toen 750 T laten slopen (waar ik normaal mee gevaren heb en niet tussen iedere reis 2 tot 3 weken in de Maashaven lag. De mogelijk tot het betalen van de sloopboete ipv. werkelijk slopen was toch al de bron van de overkapaciteit. mijn scheepje met 8 kil/h te berg in 14 h tegenover een koppelverband met 12 kil/h te berg in 24 h brengt ipv. die gesloopte 750 T al een toegenomen vervoerskapaciteit met een faktor 3. praat dan niet over die maashavenliggers. nu kleinere schepen wegslopen? die tonnage brengt het niet en dan kunnen de kleinere vaarwegen niet meer worden bediend. Of verwacht er iemand op korte termijn dat de CHV in Veghel voorspraak krijgt bij de provinciale waterstaat dat er in 2012 een 4000 T schip voor de wal kan komen? en zo zijn er nog veel bestemmingen. Nog afgezien van de krisis sinds anderhalf jaar staat iedere binnenvaartkrant nog vol met nieuwbouwers, waarbij ik de tankvaart vanwege enkel/dubbelwand uitsluit. maar de vrachtvaarders met hun blabla verhalen, hoe durven ze. en om dat te moeten horen met mijn 85 x 8.20, dan krijg ik een slecht gevoel.

    Geplaatst door: mainschnickel op
  • Ik zal je gerust stellen Johan,ik vaar ook niet voor hele slechte tarieven,lig al van half december stil,is toch ongeveer zes weken,heb verschillende contacten maar je hoort helemaal niets,dus ik vraag mij af waar al dat werk is? En als je zelf belt komen ze met prijzen waar ik hem niet voor los maak,dat is toch wel vreemd als er zoveel werk is!
    Als je alles gelooft wat de bevrachters zeggen heb je weinig realiteitszin,veel werk is hoge prijzen en heel weinig werk betekend geen prijs omdat je totaal geen onderhandelings ruimte hebt!

    Geplaatst door: Adri op
  • Mijnheer johan U bent een gelieft man dat u zoveel reizen worden aangeboden! Maar dat geld niet voor iedereen. Mij zijn dit jaar 2 reizen aangeboden Ben in de zelfde tonnenmaat als Adri.ER zijn er meer die niet voor allegeld varen! Is dat de reden dat die geen aanbot krijgen? Of is er geen werk voor alle schepen?Gewoon slopen! Waar niet voor betaalt word is niet nodig! En johan als je in spiegel kijk stel je dan de vraag zie ik nu de man die stom lult?

    Geplaatst door: gerrit op
  • Nou Adri

    Ik krijg de een na de ander aangeboden,en dat doen ze natuurlijk omdat er geen werk is,natuurlijk.Nou ja ik ben allang uit mijn winterslaap gekomen,ik neem gewoon die ***prijzen niet aan,dat zouden jullie ook moeten doen,en samen met zn allen moeten aansluiten bij een EUDO o.i.d.Zodat je met een hele grote groep de overhand bereikt,en zo de prijzen opmhoog kunnen drijven!Werk is er genoeg,en als je nou zo stom blijft lullen met dat dat niet zo is vtraag ik mij af of jiij wel weet war jij mee bezig bent….

    Geplaatst door: johan op
  • Oudere schepen ? Wat is oud ?? Lekker zo door gaan en niet na denken ! Is een schip van voor 1980 is oud ? Ik vind van niet want als het wel waar is dan hebben de nieuw bouwers wel lekker zitten slapen . 1980 is 30 jaar terug en er zijn mensen die hebben een hypo afgesloten over 20 tot 25 jaar . Heb je eindelijk je schip vrij kan hij naar de sloop . Want oud en nieuw komt steeds korter bij elkaar te liggen . Omdat de gemiddelde leeftijd steeds jonger word door al die nieuwe schepen . Ga je al die oudjes slopen dan hebben de ondernemers die nieuw hebben gebouwd geïnvesteerd in schroot ! Want dan gaat het nog sneller de gemiddelde leeftijd schiet dan omhoog . En ja dan kan over 20 jaar een schip van 20 jaar oud wel eens gezien gaan worden als een oud schip . Want alle oudjes zijn al gesloopt en nu is de volgende lichting aan de beurt. Daaaaaag al die miljoenen ! ! ! Of gaat treffers dan in een keer meer betalen voor het knippen van de schepen !

    Volgens mij is het dan ook niet erg verstandig om als nieuwbouw zijnde te roepen al die oudere schepen moeten naar de sloop . Een collega schreef het al ze zijn in paniek en daar gaan we dan maar van uit .

    Geplaatst door: Roel Koopmans op
  • Het opleggen van schepen kan natuurlijk helemaal doorgerekend een prima plan zijn. Echter we vergeten dat het slopen van ‘oudere’ tonnen al gewerkt heeft in het verleden! Door dit af te schaffen in combinatie met de innovatieve nieuwe grotere schepen zijn nu deze problemen ontstaan.
    Het argument dat kleine schepen verdwijnen en het wegtransport hiervan profiteert is dan ook onjuist. De kleine schepen doen vaak heel specialistisch werk afmetings/diepgang/doorgangs beperkingen zorgen ervoor dat deze hun werk zullen blijven behouden.
    De ‘kleine’ oudere schepen die op hetzelfde traject varen als de nieuwbouw zijn vaak veel vervuilender. Wanneer je dus 2 1500tonners uit de markt kan saneren snijdt het mes aan twee kanten; milieutechnisch en economisch.
    Hopelijk zijn er meerdere schippers die zich hierin kunnen vinden

    Geplaatst door: Jac op
  • Ik heb het vermoeden dat Johan toch in een andere wereld leeft dan de meeste van ons,hij heeft volgens mij nog nooit van vraag en aanbod gehoord,dat bevrachters hem de een na de andere reis aanbieden,al dan niet voor een prut prijs heeft maar een oorzaak,ze stropen gewoon de markt af tot ze weer een slachtoffer gevonden hebben,en combi-reizen zijn alleen maar bedoeld om je over de streep te trekken en niet omdat er zo veel werk is.Er is maar een conclusie en dat is dat er veel te veel (grote)schepen zijn,wanneer je dat niet in wil zien doe je volgens mij aan struisvogel politiek.
    Droom lekker verder Johan,maar het word toch echt tijd dat je uit je winterslaap ontwaakt!

    Geplaatst door: Adri op
  • Heb uit betrouwbare bron vernomen,dat er de komende jaren, 15 kolencentrale`s sluiten in DL.,hoe zit dat dan met de overcapaciteit?????

    Geplaatst door: Jantina op
  • Roel:

    Denk nou eens na voordat je van alles loopt rond te bazuinen,te veel grote schepen?Nee!
    Er is genoeg werk,er word alleen niet betaald,krijg de ene reis na de andere aangeboden,allemaal prut prijzen,combi-reizen verzin het allemaal maar!De bevrachters laten blijken dat er niet veel werk is,maar geloof me werk is er echt wel,alleen zij proberen samen met de verladers van alles te proberen de prijzen wat lager te houden.

    Geplaatst door: Johan op
  • We gaan de kleine binnenvaart slopen . En dan gaan de grote jongens weer voor meer geld naar boven varen . Geloof je het zelf ! ! Ik niet , er zijn gewoon teveel grote schepen . En deze grote schepen zijn voor veel geld aan geschaft en varen voor heel weinig geld . Dit kan niet maar ze doen het toch ! Er word gewoon geld mee gebracht om een reis te mogen doen .
    Dit is denk ik ook de rede waarom het in de wat kleinere binnenvaart ook slecht gaat . De kleine binnenvaart word mee getrokken . De grote krijgen uitstel van betaling en de meeste varen om het varen en zijn helemaal niet serieus bezig met hun bedrijf . Gaan deze grote schepen weer varen voor een tarief dat winst gevend is dan is de crisis in de kleine binnenvaart voorbij ! De ontvangers zijn nu al niet blij als een schip van 3200 ton met 500 ton voor de kant komt en in het liggeld valt . Ik denk dat de ontvangers heel bij zijn met de kleinere oude schepen als het beter gaat worden en de grote van het kleine werk afblijven . Dus kijk uit met wat we gaan doen want de gesloopte schepen worden nooit meer gebouwd . Omdat een klein schip nieuw bouwen veeeeeeeeel te duuuuuuur is .

    Geplaatst door: Roel Koopmans op
  • Joep dat is niet waar, ik heb dit jaar met mijn kleine scheepje de 6e reis gelost, niet dat ik daar trots op ben voor deze prijzen. Ik heb ook liever het dubbele maar als ik wat hoger offreer en ik zie dan de lading op de auto of in te groot schip verdwijnen ga ik voor mijzelf. U moet het zo zien dat er momenteel een giga concurentie
    strijd plaats vind en ook U heeft met U oude kempenaar goede kaarten. En geloof mij nu een sloopronde is en blijft een fabeltje.
    Sterkte en volaan vooruit.

    Geplaatst door: pieter op
  • @ Pieter.

    Dat de kleintjes zich een slag in de rondte varen is een fabeltje.
    Vorig jaar 23 reizen gedaan,dit jaar al 3.
    Gun de mensen hun pensioen met een sloopregeling,dan kan ik mijn oude kempenaar naar treffers brengen en een doorgerepareerde terugkopen voor een fatsoenlijke prijs ipv de sloopprijs.
    Die mensen zullen varen tot hun dood als hun schip niets oplevert.
    Den Haag wordt eindelijk wakker,wie had dat durven hopen!?

    Geplaatst door: Joep op
  • Eindelijk wordt politiek Den Haag wakker en ziet dat de binnenvaart moet worden geholpen door overcapaciteit uit de markt te halen. Voor de markt is het goed dat deze zelf uitmaakt welk schip gesloopt gaat worden, dus over laten aan de ondernemer eigenaar en geen partijen discrimineren of uitsluiten. Om te voorkomen dat goede schepen naar de sloop gaan lijkt het mij verstandig dat doorstarters in de gelegenheid gesteld worden om hun oudere schip te ruilen voor een kwalitatief beter schip uit ongeveer de zelfde tonnage klasse. Het is te verwachten dat een eigenaar van een goed schip geld toe wil hebben. Het lijkt mij goed dat de overheid hiervoor subsidie verstrekt aan de ondernemer die als doel heeft om met dat schip in zijn levens onderhoud te voorzien. Op deze manier houd je vooral kwalitatief goede kleinere schepen in de markt.

    Geplaatst door: Bobby op
  • Als dit doorgedrukt wordt mag ik toch hopen dat het op een andere wijze gebeurd dan de vorige keer. Wordt het dus heel gericht actieve schepen uit de markt halen daar waar de overcapaciteit zit. Het ene is een kosten plaatje waar we als binnenvaart niets aan hebben en het andere zou zeker zijn vruchten afwerpen maar is onbetaalbaar. Zouden onze volksvertegenwoordigers dat ook begrepen hebben, of doet dat er eigenlijk helemaal niks toe?

    Geplaatst door: peter op
  • Een sloopregeling zit er niet meer in,
    de grote schepen zijn te duur. Voor de kleine schepen is het niet nodig die varen zich 3 slagen in de rondte, het levert inderdaad niet zoveel op maar zij hebben wel de beste concurentie positie. Kleine vaarwaters zij niet zaligmakend voor de kleinere schepen maar juist de partijen van 500t tot 1500 ton zijn de meest gangbare partijen. De markt zijn werk laten doen dan komt het voor iedereen weer goed en als het niet goed komt heb je het verkeerde schip gekocht.

    Geplaatst door: pieter op
  • ook in de kleine schepen is de overcapaciteit groot.
    met uitzondering van 1 goed jaar in de binnenlandse markt is er echt geen tekort aan kleine schepen anders waren de vrachtprijzen voorgaande jaren wel hoger geweest.
    en laten we niet vergeten dat er ook steeds meer kleine vaarwater bestemmingen gaan verdwijnen zoals nijkerk arkervaart en veghel. het is maar goed dat de omleiding om den bosch nu nog niet klaar is want dan was de overcapiciteit in de kleine schepen 3 keer zo groot geweest als in de grotere schepen. er worden alleen al in veghel circa 10 tot 15 kempenaars per dag gelost. dus gewoon slopen wie slopen wil dan gaan de afgerachte niet doorgerepareerde schepen eruit en blijven de mooie en onderhouden kleine schepen over die dan gewoon een goede boterham kunnen verdienen.

    Geplaatst door: ook een sloopvoorstander op
  • Beste Eric
    Als ik de vrachtprijzen van de kleine schepen zie en hoor,krijg toch stellig de indruk dat daar ook een overcapiciteit heerst.En dat ook van het voorgaande jaar.Dus als de regering zoiets op poten zet,zal je eens zien hoeveel liefhebbers staan te dringen om hun schip aan te bieden!Dus een beetje realisch worden Heer van Toor.En als u de mening deelt , van als de markt weer aantrekt hebben we de kleinere vaartuigen weer hard nodig.Dan zien we wel weer verder! Korte termijnpolitiek ?Ja,overgenomen van de bevrachtingswereld.

    Geplaatst door: Martin op
  • harm je zegt dat politici signalen uit de samenleving negeren. nu camiel eurlings zegt dat het volk de eindbeslissing heeft in de kilometerheffing zegt 65% van de nederlanders dit raar te vinden. wordt er naar ons geluisterd lopen we weer te zeiken.

    Geplaatst door: anti kilometheffing en sloopvoorstander op
  • typisch politici gedrag alle adviezen en ignalen uit de samenleving negeren en even korte termijn scoren door er een milleidraai aan te geven wat overgerigens nergens opslaat gezien het motorvermogen en de draaiuren van kleine schepen tov van de draaiuren en motorvermogen van grotere schepen
    misschien moeten ze eens met de banken gaan praten die failliete schepen laat varen of is dat te risicovol voor je politieke baantje

    Geplaatst door: harm op

Reageer

Steun voor sloopregeling in de binnenvaart | Schuttevaer.nl

Steun voor sloopregeling in de binnenvaart

Europarlementsleden Peter van Dalen (ChristenUnie), Corien Wortmann (CDA) en Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) willen dat Brussel een sloopsubsidie verstrekt aan binnenvaartschippers. De regeling moet voorkomen dat binnenvaartschippers failliet gaan.

Volgens Van Dalen is de situatie in de binnenvaart nijpend. ‘Door de recessie krijgen de binnenvaartschippers minder vracht en zijn de prijzen tientallen procenten gedaald. De situatie is nijpend omdat ze wel hoge vaste kosten hebben. De hypotheek op een schip kan miljoenen euro’s zijn.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (19)

  • al dat gepraat oversloopregelingen. juist nu en wie moeten er dan uit? juist de oudere schepen. welke milieufreak durft te beweren dat de oudere schepen wel de grotere CO2 uitstoters zullen zijn? ja natuurlijk, de nieuwbouwers van vlak voor de krisis kregen toch alle gimmick meegefinancierd: de CCR klasse 2 of 3 of hogere motor met alle elektronische flauwekul (die dan afvarig in de mist in het gebergte wegens een kleinigheid de motor stopt). dit naast het nieuwe huis en de tweede bedrijfsauto. welnu ik vaar met een zo oud en vervuilend kleiner schip; ik heb nog geen groene sticker voor umweltzone op mijn stuurhut, maar heb in 2009 met mijn zg. kleine schip, 85 x 8.20 van 365 dagen 4 dagen vrijwillig stilgelegen (prive en leeg),daarnaast natuurlijk enkele dagen geladen tijdens een reis voor prive, maar wachtend op een reis (niet ingedeeld) ook maar 5 dagen. als krisismaatregel ben ik 2 maal leeg naar boven gevaren (ca 500 kil) om te laden, maar enkele malen naar vaargebieden geweest waar 85 of 86 m echt het maximum is. ik vaar sinds jaar en dag in een samenwerkingsverband en de eerste maanden van 2009 waren voor mij zelfs beter dan 2008, daarna werd het ook voor ons minder en 2009 was natuurlijk slechter dan 2008 maar we bleven aan het werk in het SWV voor tarief.; dus wat brengt het om mijn schip te laten slopen? dat heeft de laatste sloopregeling tot 1999 laten zien: ik heb toen 750 T laten slopen (waar ik normaal mee gevaren heb en niet tussen iedere reis 2 tot 3 weken in de Maashaven lag. De mogelijk tot het betalen van de sloopboete ipv. werkelijk slopen was toch al de bron van de overkapaciteit. mijn scheepje met 8 kil/h te berg in 14 h tegenover een koppelverband met 12 kil/h te berg in 24 h brengt ipv. die gesloopte 750 T al een toegenomen vervoerskapaciteit met een faktor 3. praat dan niet over die maashavenliggers. nu kleinere schepen wegslopen? die tonnage brengt het niet en dan kunnen de kleinere vaarwegen niet meer worden bediend. Of verwacht er iemand op korte termijn dat de CHV in Veghel voorspraak krijgt bij de provinciale waterstaat dat er in 2012 een 4000 T schip voor de wal kan komen? en zo zijn er nog veel bestemmingen. Nog afgezien van de krisis sinds anderhalf jaar staat iedere binnenvaartkrant nog vol met nieuwbouwers, waarbij ik de tankvaart vanwege enkel/dubbelwand uitsluit. maar de vrachtvaarders met hun blabla verhalen, hoe durven ze. en om dat te moeten horen met mijn 85 x 8.20, dan krijg ik een slecht gevoel.

    Geplaatst door: mainschnickel op
  • Ik zal je gerust stellen Johan,ik vaar ook niet voor hele slechte tarieven,lig al van half december stil,is toch ongeveer zes weken,heb verschillende contacten maar je hoort helemaal niets,dus ik vraag mij af waar al dat werk is? En als je zelf belt komen ze met prijzen waar ik hem niet voor los maak,dat is toch wel vreemd als er zoveel werk is!
    Als je alles gelooft wat de bevrachters zeggen heb je weinig realiteitszin,veel werk is hoge prijzen en heel weinig werk betekend geen prijs omdat je totaal geen onderhandelings ruimte hebt!

    Geplaatst door: Adri op
  • Mijnheer johan U bent een gelieft man dat u zoveel reizen worden aangeboden! Maar dat geld niet voor iedereen. Mij zijn dit jaar 2 reizen aangeboden Ben in de zelfde tonnenmaat als Adri.ER zijn er meer die niet voor allegeld varen! Is dat de reden dat die geen aanbot krijgen? Of is er geen werk voor alle schepen?Gewoon slopen! Waar niet voor betaalt word is niet nodig! En johan als je in spiegel kijk stel je dan de vraag zie ik nu de man die stom lult?

    Geplaatst door: gerrit op
  • Nou Adri

    Ik krijg de een na de ander aangeboden,en dat doen ze natuurlijk omdat er geen werk is,natuurlijk.Nou ja ik ben allang uit mijn winterslaap gekomen,ik neem gewoon die ***prijzen niet aan,dat zouden jullie ook moeten doen,en samen met zn allen moeten aansluiten bij een EUDO o.i.d.Zodat je met een hele grote groep de overhand bereikt,en zo de prijzen opmhoog kunnen drijven!Werk is er genoeg,en als je nou zo stom blijft lullen met dat dat niet zo is vtraag ik mij af of jiij wel weet war jij mee bezig bent….

    Geplaatst door: johan op
  • Oudere schepen ? Wat is oud ?? Lekker zo door gaan en niet na denken ! Is een schip van voor 1980 is oud ? Ik vind van niet want als het wel waar is dan hebben de nieuw bouwers wel lekker zitten slapen . 1980 is 30 jaar terug en er zijn mensen die hebben een hypo afgesloten over 20 tot 25 jaar . Heb je eindelijk je schip vrij kan hij naar de sloop . Want oud en nieuw komt steeds korter bij elkaar te liggen . Omdat de gemiddelde leeftijd steeds jonger word door al die nieuwe schepen . Ga je al die oudjes slopen dan hebben de ondernemers die nieuw hebben gebouwd geïnvesteerd in schroot ! Want dan gaat het nog sneller de gemiddelde leeftijd schiet dan omhoog . En ja dan kan over 20 jaar een schip van 20 jaar oud wel eens gezien gaan worden als een oud schip . Want alle oudjes zijn al gesloopt en nu is de volgende lichting aan de beurt. Daaaaaag al die miljoenen ! ! ! Of gaat treffers dan in een keer meer betalen voor het knippen van de schepen !

    Volgens mij is het dan ook niet erg verstandig om als nieuwbouw zijnde te roepen al die oudere schepen moeten naar de sloop . Een collega schreef het al ze zijn in paniek en daar gaan we dan maar van uit .

    Geplaatst door: Roel Koopmans op
  • Het opleggen van schepen kan natuurlijk helemaal doorgerekend een prima plan zijn. Echter we vergeten dat het slopen van ‘oudere’ tonnen al gewerkt heeft in het verleden! Door dit af te schaffen in combinatie met de innovatieve nieuwe grotere schepen zijn nu deze problemen ontstaan.
    Het argument dat kleine schepen verdwijnen en het wegtransport hiervan profiteert is dan ook onjuist. De kleine schepen doen vaak heel specialistisch werk afmetings/diepgang/doorgangs beperkingen zorgen ervoor dat deze hun werk zullen blijven behouden.
    De ‘kleine’ oudere schepen die op hetzelfde traject varen als de nieuwbouw zijn vaak veel vervuilender. Wanneer je dus 2 1500tonners uit de markt kan saneren snijdt het mes aan twee kanten; milieutechnisch en economisch.
    Hopelijk zijn er meerdere schippers die zich hierin kunnen vinden

    Geplaatst door: Jac op
  • Ik heb het vermoeden dat Johan toch in een andere wereld leeft dan de meeste van ons,hij heeft volgens mij nog nooit van vraag en aanbod gehoord,dat bevrachters hem de een na de andere reis aanbieden,al dan niet voor een prut prijs heeft maar een oorzaak,ze stropen gewoon de markt af tot ze weer een slachtoffer gevonden hebben,en combi-reizen zijn alleen maar bedoeld om je over de streep te trekken en niet omdat er zo veel werk is.Er is maar een conclusie en dat is dat er veel te veel (grote)schepen zijn,wanneer je dat niet in wil zien doe je volgens mij aan struisvogel politiek.
    Droom lekker verder Johan,maar het word toch echt tijd dat je uit je winterslaap ontwaakt!

    Geplaatst door: Adri op
  • Heb uit betrouwbare bron vernomen,dat er de komende jaren, 15 kolencentrale`s sluiten in DL.,hoe zit dat dan met de overcapaciteit?????

    Geplaatst door: Jantina op
  • Roel:

    Denk nou eens na voordat je van alles loopt rond te bazuinen,te veel grote schepen?Nee!
    Er is genoeg werk,er word alleen niet betaald,krijg de ene reis na de andere aangeboden,allemaal prut prijzen,combi-reizen verzin het allemaal maar!De bevrachters laten blijken dat er niet veel werk is,maar geloof me werk is er echt wel,alleen zij proberen samen met de verladers van alles te proberen de prijzen wat lager te houden.

    Geplaatst door: Johan op
  • We gaan de kleine binnenvaart slopen . En dan gaan de grote jongens weer voor meer geld naar boven varen . Geloof je het zelf ! ! Ik niet , er zijn gewoon teveel grote schepen . En deze grote schepen zijn voor veel geld aan geschaft en varen voor heel weinig geld . Dit kan niet maar ze doen het toch ! Er word gewoon geld mee gebracht om een reis te mogen doen .
    Dit is denk ik ook de rede waarom het in de wat kleinere binnenvaart ook slecht gaat . De kleine binnenvaart word mee getrokken . De grote krijgen uitstel van betaling en de meeste varen om het varen en zijn helemaal niet serieus bezig met hun bedrijf . Gaan deze grote schepen weer varen voor een tarief dat winst gevend is dan is de crisis in de kleine binnenvaart voorbij ! De ontvangers zijn nu al niet blij als een schip van 3200 ton met 500 ton voor de kant komt en in het liggeld valt . Ik denk dat de ontvangers heel bij zijn met de kleinere oude schepen als het beter gaat worden en de grote van het kleine werk afblijven . Dus kijk uit met wat we gaan doen want de gesloopte schepen worden nooit meer gebouwd . Omdat een klein schip nieuw bouwen veeeeeeeeel te duuuuuuur is .

    Geplaatst door: Roel Koopmans op
  • Joep dat is niet waar, ik heb dit jaar met mijn kleine scheepje de 6e reis gelost, niet dat ik daar trots op ben voor deze prijzen. Ik heb ook liever het dubbele maar als ik wat hoger offreer en ik zie dan de lading op de auto of in te groot schip verdwijnen ga ik voor mijzelf. U moet het zo zien dat er momenteel een giga concurentie
    strijd plaats vind en ook U heeft met U oude kempenaar goede kaarten. En geloof mij nu een sloopronde is en blijft een fabeltje.
    Sterkte en volaan vooruit.

    Geplaatst door: pieter op
  • @ Pieter.

    Dat de kleintjes zich een slag in de rondte varen is een fabeltje.
    Vorig jaar 23 reizen gedaan,dit jaar al 3.
    Gun de mensen hun pensioen met een sloopregeling,dan kan ik mijn oude kempenaar naar treffers brengen en een doorgerepareerde terugkopen voor een fatsoenlijke prijs ipv de sloopprijs.
    Die mensen zullen varen tot hun dood als hun schip niets oplevert.
    Den Haag wordt eindelijk wakker,wie had dat durven hopen!?

    Geplaatst door: Joep op
  • Eindelijk wordt politiek Den Haag wakker en ziet dat de binnenvaart moet worden geholpen door overcapaciteit uit de markt te halen. Voor de markt is het goed dat deze zelf uitmaakt welk schip gesloopt gaat worden, dus over laten aan de ondernemer eigenaar en geen partijen discrimineren of uitsluiten. Om te voorkomen dat goede schepen naar de sloop gaan lijkt het mij verstandig dat doorstarters in de gelegenheid gesteld worden om hun oudere schip te ruilen voor een kwalitatief beter schip uit ongeveer de zelfde tonnage klasse. Het is te verwachten dat een eigenaar van een goed schip geld toe wil hebben. Het lijkt mij goed dat de overheid hiervoor subsidie verstrekt aan de ondernemer die als doel heeft om met dat schip in zijn levens onderhoud te voorzien. Op deze manier houd je vooral kwalitatief goede kleinere schepen in de markt.

    Geplaatst door: Bobby op
  • Als dit doorgedrukt wordt mag ik toch hopen dat het op een andere wijze gebeurd dan de vorige keer. Wordt het dus heel gericht actieve schepen uit de markt halen daar waar de overcapaciteit zit. Het ene is een kosten plaatje waar we als binnenvaart niets aan hebben en het andere zou zeker zijn vruchten afwerpen maar is onbetaalbaar. Zouden onze volksvertegenwoordigers dat ook begrepen hebben, of doet dat er eigenlijk helemaal niks toe?

    Geplaatst door: peter op
  • Een sloopregeling zit er niet meer in,
    de grote schepen zijn te duur. Voor de kleine schepen is het niet nodig die varen zich 3 slagen in de rondte, het levert inderdaad niet zoveel op maar zij hebben wel de beste concurentie positie. Kleine vaarwaters zij niet zaligmakend voor de kleinere schepen maar juist de partijen van 500t tot 1500 ton zijn de meest gangbare partijen. De markt zijn werk laten doen dan komt het voor iedereen weer goed en als het niet goed komt heb je het verkeerde schip gekocht.

    Geplaatst door: pieter op
  • ook in de kleine schepen is de overcapaciteit groot.
    met uitzondering van 1 goed jaar in de binnenlandse markt is er echt geen tekort aan kleine schepen anders waren de vrachtprijzen voorgaande jaren wel hoger geweest.
    en laten we niet vergeten dat er ook steeds meer kleine vaarwater bestemmingen gaan verdwijnen zoals nijkerk arkervaart en veghel. het is maar goed dat de omleiding om den bosch nu nog niet klaar is want dan was de overcapiciteit in de kleine schepen 3 keer zo groot geweest als in de grotere schepen. er worden alleen al in veghel circa 10 tot 15 kempenaars per dag gelost. dus gewoon slopen wie slopen wil dan gaan de afgerachte niet doorgerepareerde schepen eruit en blijven de mooie en onderhouden kleine schepen over die dan gewoon een goede boterham kunnen verdienen.

    Geplaatst door: ook een sloopvoorstander op
  • Beste Eric
    Als ik de vrachtprijzen van de kleine schepen zie en hoor,krijg toch stellig de indruk dat daar ook een overcapiciteit heerst.En dat ook van het voorgaande jaar.Dus als de regering zoiets op poten zet,zal je eens zien hoeveel liefhebbers staan te dringen om hun schip aan te bieden!Dus een beetje realisch worden Heer van Toor.En als u de mening deelt , van als de markt weer aantrekt hebben we de kleinere vaartuigen weer hard nodig.Dan zien we wel weer verder! Korte termijnpolitiek ?Ja,overgenomen van de bevrachtingswereld.

    Geplaatst door: Martin op
  • harm je zegt dat politici signalen uit de samenleving negeren. nu camiel eurlings zegt dat het volk de eindbeslissing heeft in de kilometerheffing zegt 65% van de nederlanders dit raar te vinden. wordt er naar ons geluisterd lopen we weer te zeiken.

    Geplaatst door: anti kilometheffing en sloopvoorstander op
  • typisch politici gedrag alle adviezen en ignalen uit de samenleving negeren en even korte termijn scoren door er een milleidraai aan te geven wat overgerigens nergens opslaat gezien het motorvermogen en de draaiuren van kleine schepen tov van de draaiuren en motorvermogen van grotere schepen
    misschien moeten ze eens met de banken gaan praten die failliete schepen laat varen of is dat te risicovol voor je politieke baantje

    Geplaatst door: harm op

Reageer