Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

‘Onbalans leidt tot meer leegvaart’

ROTTERDAM

Binnenvaartschippers zien hun besommingen en beloning per uur hard achteruitgaan door de coronacrisis. Het gemiddelde uurloon in de binnenvaart daalde volgens de binnenvaartorganisatie ASV in april tot 4 euro per uur, terwijl dat op de top van de markt 38 euro per uur bedroeg (zie kader). Ook commerciële samenwerkingsverbanden van schippers zijn somber over de huidige markt.

1 / 2
De Coronacrisis veroorzaakt onbalans in de markt en dat leidt tot meer leegvaart. (Foto Pro-Log BV)

De Coronacrisis veroorzaakt onbalans in de markt en dat leidt tot meer leegvaart. (Foto Pro-Log BV)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)
 • Peter Janssens

  Degene met een lege zolderkamer wordt gezien als het grote gevaar. Degene met een beurse stoel op de zolderkamer loop achter het gevaar aan en degene met een goed uitgeruste zolderkamer wacht met buiten spelen totdat de zon voldoende schijnt. Daar veranderd een repeterende discussie niets aan

 • j.hagens

  Bij het contract werk heeft de NPRC vaste tarieven neem ik aan, voor de leden.
  Als men op de markt moet gaan zoeken is dit marktafhankelijk, dit zal bij andere coöperaties niet anders zijn.
  Het is een schande dat men niet kosten dekkend kan varen, dat de ontvanger hiermee ze eigen glazen ingooit wil deze niet door hebben of het interesseert hem niets.
  Nu zien de Mensen die vonden dat de Schippersbeurs weg moest of er weinig voor deden om deze te behouden, wat dit oplevert, bij goede tijden verdien je meer, bij slechte tijden niets of bar weinig.
  Vaar op de Duitse Kanalen, alleen maar Polen en Tsjechen aan de reis dit komt er van als er geen toerbeurt is, de markt verrot door de goedkoopste met oud niet door gerepareerd materiaal, en straks beginnen de ontvangers te klagen, maar wie ze gatje brand moet op de blaren zitten.

 • A. le Cessie

  NPRC schrijft ,,Onze toerbeurtregeling,, Dat lees ik als leeg liggen op je beurt wachtten en geen tarief hebben. Dus dat is een beurs maar zonder vaste tarieven!

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.