Tekst en foto’s: Johan Salverda
Dit artikel is exclusief voor abonnees
Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.
Bent u al abonnee?
‘Wetterfretter, Wetterfretter , hier Savaneta’. Het duurt even en dan: ‘Savaneta, hier Wetterfretter.’ Even naar dubbel 7. ‘Hé Menno, gaat-ie goed…? ‘ ‘Ja ouwe, ik zit en sta soms in spagaat voor het fornuis. We sturen om de beurt. Remboud mag nu; de stuurautomaat kan het niet aan. Dan maar op het handje. We maken flinke halen, maar ik ben biefstukjes aan het bakken. Want dat had ik mij voorgenomen tijdens deze eerste oversteek. En dan ’t liefst midden op de Noordzee. Ik kom alleen tot ontdekking dat ik geen zout en peper aan boord heb…’
Tekst en foto’s: Johan Salverda
Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.
Bent u al abonnee?