Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Kuil in schroef garnalenkotter WR-9

DEN OEVER

De garnalenkotter WR-9 Shrimper van J.J. van Eekelen uit Wieringerwerf kreeg dinsdagmiddag 9 april op het Wad de kuil van het bakboordnet in de schroef. De 23,95 meter lange garnalenkotter kon daardoor moeilijk manoeuvreren.

1 / 1
Kuil in schroef garnalenkotter WR-9

Kuil in schroef garnalenkotter WR-9

Zelf de haven van Den Oever binnenlopen was dan ook geen optie. Collega garnalenvisser Cor Willeboordse kwam met zijn garnalenkotter WR-226 Jack Cornelis net van de visgronden en liep de WR-9 achterop. De WR-226 nam de onfortuinlijke WR-9 langszij en gezamenlijk liepen ze de haven binnen. Na het verwijderen van het net uit de schroef en de nodige reparaties kon de WR-9 aan het eind van de middag weer ter garnalenvangst op het Wad. (BP)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook