Zeeslag Franse vissers met Engelse collega’s

Ongeveer 35 Franse vissersschepen uit Port-en-Bessin, Courseulles, Ouistreham, Honfleur, Trouville en Le Havre zijn dinsdagmorgen 28 augustus in alle vroegte uitgevaren om een vijftal Engelse vissers te verjagen die op Sint Jacobsschelpen visten in de monding van de Seine, op ongeveer 12 mijl uit de Franse kust.

Zeeslag Franse vissers met Engelse collega's

Hoewel de Engelse schelpdiervissers daar visrechten hebben is het de Franse vissers een doorn in het oog dat hun Engelse collega’s wel het hele jaar door op deze lucratieve schelpdieren mogen vissen, terwijl zij dat alleen mogen tussen 1 oktober en 15 mei.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Zeeslag Franse vissers met Engelse collega’s | Schuttevaer.nl

Zeeslag Franse vissers met Engelse collega’s

Ongeveer 35 Franse vissersschepen uit Port-en-Bessin, Courseulles, Ouistreham, Honfleur, Trouville en Le Havre zijn dinsdagmorgen 28 augustus in alle vroegte uitgevaren om een vijftal Engelse vissers te verjagen die op Sint Jacobsschelpen visten in de monding van de Seine, op ongeveer 12 mijl uit de Franse kust.

Zeeslag Franse vissers met Engelse collega's

Hoewel de Engelse schelpdiervissers daar visrechten hebben is het de Franse vissers een doorn in het oog dat hun Engelse collega’s wel het hele jaar door op deze lucratieve schelpdieren mogen vissen, terwijl zij dat alleen mogen tussen 1 oktober en 15 mei.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer